Lovci přeťali vítěznou sérii Dukly

Deset zápasů neprohrála pražská Dukla v letošním ročníku extraligy, aby nakonec druhou prohru v sezóně utrpěla na naší palubovce.

150912_Brno ce009Dohrávka 11.kola:

HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha
30:26 (17:14)

Dramatické utkání plné branek a vynikajících zákroků brankářů bylo dnes k vidění v lovosické hale Chemik. Nakonec z něj vítězně vyšli naši Lovci a to především díky excelentním výkonům dvou hráčů: brankáře Artura Adamíka s 26úspěšnými zákroky a jedenácti brankám Václav Klimta.

Artur Adamík byl hrdinou od prvních okamžiků, i díky jeho zákrokům vedli Lovci ve 3.minutě 2:0. Dlouho pak nepadla branka, opět díky zákrokům Adamíka i jeho protějšku Rangla. Dukla poprvé skórovala až v 11.minutě zápasu a snižovala na 3:1. Naši házenkáři si pak dokázali povětšinou udržovat 2-3brankové vedení, pět minut před koncem se Dukle podařilo srovnat na 11:11, ale do šaten jsme odcházeli s náskokem tří gólů 17:14.

Také vstup do druhé půle vyšel Lovcům lépe a ve 37.minutě vedli již 22:16. Dukle se jedinkrát podařilo zápas zdramatizovat, když v 51.minutě snižovala na 26:24. Závěrečnou fázi zápasu ale vyhráli naši Lovci poměrem 4:2 a celkově Duklu porazili 30:26.

Hráčem utkání byl v hlasování fanoušků na FB profilu klubu zvolen brankář Artur Adamík. Další utkání hrajeme již tuto neděli, kdy v 9:30 hostíme celek Frýdku-Místku opět na naší palubovce.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Pro nás je to velice důležitý výsledek, když jsme v předchozích zápasech třikrát za sebou prohráli. Doufám, že dnešní vítězství pozvedne náladu v týmu i naše herní výkony. Řekl bych, že jsme byli dnes lepším soupeřem od první minuty, ačkoli jsme v první poločase vyprodukovali devět technických chyb, tak jsme pořád tahali za delší konec. Velice dobrý výkon podal samozřejmě Artur Adamík a také Václav Klimt, který se dnes jedenáctkrát trefil z dálky, což nám hodně chybělo. Doufám, že se zvedne nálada a potvrdíme to v nedělním utkání proti Frýdku-Místku. Velice dobře jsme bránili Milana Kotrče, kterému se v minulém utkání dařilo, když nastřílel osm branek. Dobrý výkon podal brankář soupeře Rangl, ale i přes to jsme si dokázali vypracovat výraznější náskok. Dnešní dva body bychom chtěli potvrdit v neděli proti Frýdku-Místku a 19. prosince v Jičíně. Bylo by dobré mít patnáct bodů před reprezentační lednovou pauzou.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Koňařík, Adamík – Franc, Landa 2, Havel, Sýkora 6, Bouček, Jelínek 3, Chroustovský 3/1, Barth, Klimt 11, Semerád, Jahn, Malý 5

7m hody: 2/1 – 3/2, vyloučení: 5 – 9, rozhodčí: Macho, Hájek, diváků: 510

Kategorie: aktuality Rubriky: ,