Lovci jedou zabojovat do Brna

Po domácí prohře se Zubřím budou mít naši Lovci možnost napravit svoje zaváhání a získat zpět extraligové body. První možností jak toho dosáhnout bude sobotní duel s Brnem.

Landa - Miko

13. kolo extraligy:

KP Brno – HK FCC Město Lovosice,
sobota 5. 12. od 17hodin.

Sobotní duel Lovců se Zubřím znamenal pro naše barvy první domácí porážku v letošním ročníku a Lovcům už začínají ztracené body z úvodních kol citelně chybět. Samozřejmě nesmíme zapomenout, že proti nám nastoupil velmi silný a v letošním ročníku maximálně ambiciózní celek Zubří a k tomu i nadále bojujeme s marodkou (proti Zubří zůstali mimo hru Miko, Motl, Sýkora). Nic to ale nemění na tom, že musíme sportovně poblahopřát soupeři k výbornému výkonu a zaslouženému zisku dvou bodů.

My se nyní v nejbližším utkání pokusíme body vybojovat zpět. Proti nám bude stát celek Brna, který stejně jako my má cíl min.postup do play-off, ale zatím se mu v letošním ročníku kroky ke splnění postupu mezi nejlepší osmičku vůbec nedaří. Brnu se nevyvedl začátek a nyní se tento semifinalista loňského ročníku krčí na jedenácté příčce se ziskem pěti bodů.

První dvě kola prohrálo Brno dosti nešťastně a především velmi těsně. V domácím prostředí podlehlo 22:23 mistru z Plzně, aby v dalším kole na naší palubovce prohrálo opět rozdílem jediné branky 27:28. Nepovedený úvod soutěže pak dovršilo třetí kolo, kdy Brňané nestačili doma překvapivě ani na Karvinou (26:30) a jejich těsné nepříznivé výsledky pokračovaly prakticky až do sedmého kola. V něm konečně přišly první body a to za výhru 28:23 nad nováčkem z Kopřivnice. V dalších kolech už přeci jen Brno více bodovalo a připsalo si další body za remízu s Litovlí a výhrou nad Zlínem. Dalších pět kol je pro našeho sobotního soupeře nesmírně těžkých, když v nich přivítají hned pětici týmů z čela tabulky.

Na Brno máme z loňské sezóny řekla bych v konečném součtu velmi příznivé vzpomínky. V základní části jsme na něj narazili dvakrát: hned v 1.kole jsme doma vyhráli 27:26, v odvetné části jsme podlehli 27:31. Pak přisla semifinálová série a ta pro nás nezačala úplně dobře: Brno využilo domácího prostředí a vytěžilo z něj maximum, dvě výhry 24:20 a 30:28. Za stavu 0:2 se přesouvala série do Lovosic a nám se i přes psychický tlak podařilo soupeře dvakrát celkem v pohodě přehrát 26:20 a 27:24. Muselo se tak sehrát rozhodující páté střetnutí a v něm měl opět výhodu domácího pole celek z moravské metropole. Nezapomenutelný zápas gradoval v posledních vteřinách za nerozhodného stavu 22:22, vítěznou branku a postup do finále pak zařídil úspěšnou střelou Chroustovský.

Celek Brna přivedl do nové sezóny trenér Michal Hradil, ale po několika kolech byl vedením klubu odvolán a na místo hlavního trenéra se přesunul bývalý asisten Pavel Čejka, který nyní mužstvo vede. Nejlepším střelcem jeho družiny je Jan Hubáček s 53vstřelenými brankami, o deset méně má Tomáš Mičola. Oporou v brance je gólman Jirka Bavlnka, kterému patří se 195 zákroky druhá příčka ve statistikách zákroků brankářů. Mezi zkušené házenkáře pak můžeme zařadit i levorukého Radka Mráze nebo Lukáše Weintritta.

A co očekává od sobotního střetnutí trenér Lovců Vladimír Šuma? „Čeká nás velmi těžké utkání, Brnu se v letošní sezóně výsledkově příliš nedaří a odpovídá tomu i postavení v tabulce. Já pevně věřím, že na našem týmu nenechá poslední domácí porážka se Zubřím větší následky. Do sobotního duelu již půjdeme s uzdraveným Sýkorou a já doufám, že bychom mohli v Brně bodovat. Budeme se snažit zlepšit náš přechod do rychlého protiútoku a začít se prosazovat střelbou z dálky, která se nám v posledních utkáních příliš nedařila. Pro mne je při pohledu na sestavu Brna nepochopitelné, že v dosavadním účinkování získali jen pět bodů. My na tom ale nejsme o moc lépe a všem týmům teď v každém kole půjde o hodně. Tipuji, že na postup do play-off bude potřeba dosáhnout hranice kolem 23-24bodů a k tomu máme oba týmy ještě hodně daleko,“ uvědomuje si trenér Šuma.

Utkání začíná v brněnské hale na Vodove ulici v sobotu od 17hodin a naši házenkáři se na něj vydají jako již tradičně vlakem. Vy všichni, kteří je budete chtít na dálku podpořit, můžete tak učinit prostřednictvím klubové kamery na tvcom.cz nebo textového přenosu na onlajny.com . Držte nám palce!

Základní informace o soupeři KP Brno www.kpbrno.cz

Příchody

  • Jan Ipser, z SHC Maloměřice, pivot, 14. března 1994, 189 cm, 88 kg
  • Vít Kučera, ze staršího dorostu, střední spojka, 25. února 1996, 184 cm, 85 kg
  • Dominik Ženatý, ze staršího dorostu, brankař, 25. února 1996, 193 cm, 85 kg

Odchody

  • Boris Aspridis, do Duslo Šala, pravé křídlo
  • Jozef Hanták, do Balmazújvárose (Maďarsko), levá spojka
  • Petr Štolcar, do SKP Frýdek-Místek, brankař
  • Tomáš Veřmiřovský, do 2. ligy mužů, levé křídlo

Realizační tým

  • Pavel Čejka, trenér, 11. června 1974

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016

  • Postup do play off.

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

  • 3 500 000 korun.
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,