„Kostky jsou vrženy,“ zní z kategorie starších žáků

Náročný konec podzimní části soutěží mají za sebou naši starší žáci. Po výborném výkonu na přípravném turnaji v Rožnově pod Radhoštěm se podruhé během týdne vydali na severní Moravu. Tentokráte je čekalo první kolo žákovské ligy v Karviné.

HF2015 -124

Hodnocení trenérka Andrey Řezníčkové.

Doufali jsme, že se nám podaří udržet se na vítězné vlně a zopakujeme svůj výkon z Rožnova. Vstup do žákovské ligy se nám vskutku vydařil. Z možných osmi bodů jsme si přivezli tři výhry a jednu remízu. Daniel Dojčinovič s 22 brankami a Honza Durček s 20 brankami figurují v první dvacítce nejúspěšnějších střelců. Skvělým výkonem jsme si vytvořili dobrou pozici do druhého kola, které pořádáme doma v neděli 24. Ledna 2016.

Do Karviné jsme odcestovali v pátek po obědě z Litoměřic.  Naším domovem se na jednu noc stal hotel Sport. Po ubytování jsme vyrazili na večerní procházku po městě a na večeři. Zbytek večera většina hráčů strávila na pokojích u televize. Protože jsme jako jediný tým nocovali v místě konání turnaje, byli jsme do turnaje nasazeni jako druzí.

HK FCC MĚSTO LOVOSICE – HCB KARVINÁ 20:20

Karviná je známá skvělou prací s mládeží a žákovské týmy se ligy pravidelně účastní. My jsme se do této celorepublikové soutěže dostali po roční odmlce. Asi na nás dolehla tíha odpovědnosti a nedařilo se nám tak jako před týdnem. Ale bojovností a skvělými 14 góly Honzy Durčeka jsme uhájili remízu. Ani jednomu z týmů se nedařilo navýšit dvoubrankové vedení. Střídavě jsme se přetahovali o skóre. Poločas skončil lépe pro soupeře. Ve stejném rytmu pokračoval také druhý poločas. V 18. minutě druhé půle se Karviné podařilo utéct na rozdíl dvou branek, my jsme se nesložili a v poslední minutě jsme srovnali skóre na konečných 20:20

TJ NÁCHOD – HK FCC MĚSTO LOVOSICE 21:26

Náchod skončil v minitabulce na třetí pozici a potrápil nás i Karvinou. Utkání bylo dost vyhrocené, rozhodčí rozdali během čtyřiceti minut 7 dvouminutových trestů. Po utkání se mohlo zdát, že jsme se dost nevyhecovali a místo abychom vnutili soupeři naši hru, hráli jsme tu jejich. Venca Kovář se na hřišti trochu hledal a oproti minulému týdnu nám chyběli branky Martina Prášila. Naštěstí jeho gólový výpadek nahradili další hráči, Pepa Staněk dal 5 branek a Dan Dojčinovič vstřelil 10 branek. Soupeře jsme udolali o 5 gólů a právě rozdíl skóre z tohoto zápasu a vysoká výhra v utkání proti Napajedlům nám pomohly k prvnímu místu.

HK FCC MĚSTO LOVOSICE – KP BRNO A 29:15

Po obědě a odpočinku jsme ulovili další moravský skalp. Tentokrát si na nás vylámalo zuby KP Brno. I přes absenci Honzy Durčeka, který pro lehkou zdravontí indispozici předposlední utkání vynechal, jsme zápas rozhodli už v prvním poločase. Mezi 11. a 18. minutou jsme si šňůrou 8 branek pojistili vedení v poločase o 7 gólů a skóre 13:6 se na konci utkání zastavilo na konečných 29:15. Do tohoto utkání zasáhl také nejmladší hráč našeho výběru. Lukáš Lukáč, člen týmu mladších žáků vystřídal ve druhém poločase Tomáše Jelínka a svého úkolu se zhostil nebojácně. Za jeho záda padlo během dvaceti minut 11 branek. Nejlepšími střelci zápasu byli Dan Dojčinovič a Venca Kovář, oba si připsali shodně 7 zásahů.

FATRA NAPAJEDLA – HK FCC MĚSTO LOVOSICE 9:32

Na závěr turnaje nás čekal nejslabší soupeř turnaje. Po vlažném začátku, kdy jsme nebránili důsledně, s námi soupeř držel krok. V desáté minutě jsme vedli pouze o gól 5:4. Naštěstí kluci zamakali v obraně a skóre otočili. Tomáš Jelínek chytal za skvělou obranou a soupeřům povolil pouze 5 branek. Nám se dařilo získávat míče v obraně a s jistotou jsme zakončovali z rychlých protiútoků. Ve druhém poločase se v brance opět blýskl Lukáš Lukáč. Dostal dokonce o 1 branku méně než jeho starší kolega. 15 branek z prvního poločasu jsme navýšili o dalších 17.

Do zápasů se zapojilo všech 12 hráčů a tým Lovců předvedl parádní výkon. Jsme si vědomi nedostatků, na kterých se budeme snažit pracovat. Máme chuť hrát a chceme předvést, že v Lovosicích házenou umíme. Tento rok bude rok LOVCE to je vzkaz všem našim soupeřům.

Tabulka:

Tabulka_ZL_kaSestava týmu a vstřelené branky:

Brankáři: Tomáš Jelínek, Lukáš Lukáč

Hráči: Dan Dojčinovič 22, Honza Durček 20, Martin Prášil 11, Pepa Staněk 11, Venca Kovář 12, Kuba Donát 8, Vítek Svoboda 7, Michal Burgr 6, Šimon Šmíd 5, Kilián Malý 5