Z Nového Veselí vezou starší dorostenci oba body

Zatímco mladšímu dorostu se v Novém Veselí bodovat nepodařilo, jejich starší kolegové si ze sedmého kola první ligy vezou oba body.

141205_stD-ce016

7.kolo 1.ligy st.dorostu:

Sokol Nové Veselí – HK Lovosice
23:25 (8:18)

Přestože Nové Veselí mělo v tabulce o dva body více a hrálo na svém hřišti, podařilo se našim Lovcům zápas na výbornou a vezou z Vysočiny oba body. Famózní byl především jejich vstup do utkání, kdy po vyrovnaném začátku (2:3 v 5.minutě) přišla 8branková (!) šňůra Lovců a ti ve čtvrtině utkání vedli 2:11. Z toho se domácí nedokázali do konce poločasu vzpamatovat a do šaten jsme odcházeli s vedením 8:18.

Druhá půlka ale přinesla drtivý nástup Nového Veselí, který trpělivě ukrajoval z našeho výrazného brankového náskoku. Ve 45.minutě vedli Lovci již jen rozdílem čtyř branek 18:22 a když v dalších patnácti minutách přidali jediný gól, byla z toho remíza 23:23 tři minuty před koncem zápasu. Naštěstí koncovka znovu vyšla našemu celku, který tak nakonec veze z Nového Veselí vítězství 23:25.

Kaňkou na závěru utkání byl hrubý faul na našeho hráče Jirku Kalíka. Podezření na otřes mozku se následně potvrdilo a Jirka tak musel zůstat v nemocnici v Novém Městě na Moravě. Dle posledních informací je mu ale již lépe a my mu přejeme brzké uzdravení.

Díky vítězství mají naši hráči na svém kontě deset bodů, stejně jako Nové Veselí a Zubří. Jen rozdílem skóre jsme pak na čtvrté příčce tabulky právě za těmito celky. V dalším kole hostí naši starší dorostenci stejně jako mladší dorost tým Talentu Škoda JS Plzeň, také v neděli 22. listopadu a to od 17hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „pro nás byl velmi důležitý úvod zápasu, kdy jsme si vybudovali sedmibrankový náskok a ten jsme v závěru poločasu navýšili až na rozdíl deseti gólů. Nutno uznat, že nám se v první půlce vydařilo skoro všechno a domácím naopak téměř nic. Ve druhé části se obraz hry poněkud obrátil a domácí hráči začali náš náskok postupně stahovat. Ovšem rozhodující byly poslední dvě minuty zápasu, kdy náš brankář Arpád Gebur zlikvidoval dvě vyložené šance a my po úspěšně sehraných kombinacích dvakrát proměnili. Utkání jme tak dovedli do vítězného konce. Všem za to patří velký dík.“

Sestava a branky Lovců: Gebur, Vodička – Poráč 4, Kalík 5, Prokop 2, Motejl 6/2, Čepelák, Richter, Karlovec 4, Konárik 4, Seyfryd.

7m hody: 0 – 2/2, vyloučení: 4 – 5, rozhodčí: Králíček, Letev, diváků: 150

Výsledky a statistiky

Kategorie: mládež, starší dorost Rubriky: