První domácí porážka Lovců, body si veze Zubří

Ve dvanáctém kole extraligy mužů nastoupili po měsíční pauze v domácím prostředí naši Lovci proti třetímu týmu tabulky Zubří.

Lovo-Apolda-04

12.kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – HC Zubří
24:26 (10:11)

Třetí tým tabulky potvrdil roli favorita a jako první extraligový celek dokázal odvézt z Lovosic oba body. Naši házenkáři vstoupili do zápasu lépe a získali si dvoubrankový náskok 4:2. Zubří kontrovalo dvěma brankami v řadě a srovnalo stav utkání na 4:4. Lovci si dobrou obranou dokázali znovu vybudovat mírné vedení 8:6, ale Zubří tentokráte čtyřmi góly v řadě otočilo skóre na 10:8. V poločase pak jeho hráči vedli rozdílem jedné branky 11:10.

Začátek druhé půle se lépe vydařil soupeři, který si hned zkraje získal vedení 13:10. Tři góly našich házenkářů znamenaly srovnání na 13:13. Pak přišlo vyloučení jednoho z našich Lovců a Zubří jej dokázalo potrestat. Třígólová série poslala jeho hráče již do čtyřbrankového vedení 17:13 a na tento trhák jsme již nedokázali zareagovat. Hostující tým se dostal dokonce již do pětibrankového vedení, které se nám podařilo v závěru zkorigovat na konečný výsledek 24:26.

Hráčem utkání byl vyhlášen autor čtyř branek Lukáš Malý. V dalším zápase jedeme do Brna, v domácím prostředí se představíme 9. prosince proti Dukle Praha (18hod).

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „samozřejmě jsme nespokojeni s výsledkem. Neměli jsme dobrý vstup do druhé půle, kdy jsme během sedmi minut udělali čtyři technické chyby a dostali jsme tři branky. Oproti tomu jsme žádnou nedali a to se s námi neslo celou druhou půli. Velice dobře nám dnes zachytali oba brankáři, Artur Adamík prvních patnáct minut, Honza Hrdlička byl výborný posledních patnáct minut. Udělali jsme zbytečné technické chyby po přestávce, kdy jsme byli odpočatí a měli jsme dnes hrůzostrašnou střelbu, kdy jsme z 56 střel dali jen 24 branek.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička – Franc, Landa 1, Havel 2, Sýkora, Bouček 6, Jelínek 3, Chroustovský 5, Barth, Klimt 1, Semerád, Jahn 2, Malý 4

7m hody: 0 – 2/2, vyloučení: 3 – 1 (ČK Šíra, Řezníček), rozhodčí: Horáček, Novotný, diváků: 510

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: