Lovci postupují v Českém poháru do 4.kola

Dnes odpoledne nastoupili naši házenkáři k prvnímu utkání v rámci letošního ročníku Českého poháru. Jejich soupeřem byly druholigové Libčice nad Vltavou.

aa3.kolo ČP:

Libčice nad Vltavou – HK FCC Město Lovosice
23:28 (12:16)

Úvodní čtvrthodina patřila našim Lovcům, kteří si vypracovali během šestnácti minut šestigólové vedení 10:4 a donutili domácí lavičku vybrat si oddechový čas. Spolehlivě chytal Jakub Koňařík, vepředu nás střelecky držel Lukáš Malý. Po oddechovém času Libčic se domácím podařilo náskok našich hráčů postupně snižovat až na 10:12 a v tu chvíli byl na řadě s time-outem náš Vladimír Šuma. Do konce poločasu jsme nakonec dokázali získat čtyřgólový náskok 16:12.

Druhý poločas nepřinesl nějakou naši výraznou dominanci, což bylo dáno také tím, že trenéři zapojili do sestavy i několik dorostenců a ti dostali po právu svoji příležitost v pohárovém utkání. V brance dostal příležitost Honza Hrdlička a potvrdil svoji dobrou formu z poslední doby. Libčice se dokázaly držet na dostřel, aby nakonec našemu týmu podlehly o pět gólů 23:28.

Lovci díky tomuto vítězství postupují do osmifinále, které je na programu 17. listopadu. V něm již mohou narazit na někoho z extraligových týmů nebo ze čtyř celků z nižší soutěže, které postoupily stejně jako Lovosice do další fáze:

extraliga: Jičín, Dukla Praha, Karviná, Plzeň, Brno, Frýdek-Místek, Zubří, Zlín, Litovel, Kopřivnice, Hranice, (Lovosice)

nižší soutěže: Sokol Vršovice, Strakonice, Bystřice pod Hostýnem, Havlíčkův Brod.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „naší povinností dnes bylo vyhrát, což se nám podařilo. Vzali jsme sebou na utkání i tři dorostence, kteří dnes dostali příležitost. Naším cílem bylo zvítězit a aby se nikdo nezranil, oba cíle jsme dokázali splnit.“

Sestava a branky Lovců: Koňařík, Hrdlička – Franc 4, Landa 4, Havel, Sýkora 3, Motejl 1, Bouček 1/1, Konárik 1, Jelínek 1, Chroustovský, Barth, Malý 10, Kalík 3

7m hody: 4/3 – 2/1, vyloučení: 2 – 2, rozhodčí: Brůna, Halada, diváků: 57

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: