Lovci postupují do čtvrtfinále Českého poháru

Dnes večer nastoupili naši házenkáři k osmifinálovému utkání soutěže Český pohár. Jejich soupeřem bylo prvoligové družstvo Strakonic a dlouho s naším týmem drželo krok.

140816_Arnost-cnh008Osmifinále Českého poháru:

HBC Strakonice – HK FCC Město Lovosice
24:31 (15:15)

Vyrovnanou první půli viděli diváci v hale ve Strakonicích, kde proti jejich týmu nastoupili naši Lovci v jasné roli favorita. Domácí vstoupili do zápasu lépe a zkraje utkání vedli 3:1. Ve 14.minutě bylo poprvé srovnáno na 6:6 a vyrovnaný byl zápas až do konce své první půle, ve které oba celky nastřílely po patnácti brankách.

Našim hráčům se zase vydařil začátek druhého poločasu, kdy utkání konečně otočili ve svůj prospěch (16:19). Domácí se ještě jednou nadechli a dokázali v následujících minutách snížit na rozdíl jediné branky 19:20. Další fázi jsme ale vyhráli poměrem 6:1 a odskočili již na rozhodujících 20:26. Nakonec Lovci zvítězili o sedm branek 31:24 a mohou se tak těšit na svého čtvrtfinálového soupeře.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „v prvním poločase nás trápila nekompaktní a nedůrazná obrana, která nechala domácí hráče střílet často z vyložených pozic. Nám se naopak nedařila především střelba z dálky. Ve druhé půli začala naše defenziva pracovat již dobře a povedlo se nám střílet i branky z rychlých protiútoků a po spolupráci s pivotem. V zápase dostali příležitost všichni hráči včetně dorostence Strnada, jediný, kdo se do hry nedostal byl Bouček.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Landa 2, Havel 6, Sýkora, Bouček, Barth 2, Chroustovský 7, Jelínek, Klimt 2, Malý 1, Semerád, Strnad

7m hody: 5/4 – 5/4, vyloučení: 2 – 2

Střelba: 55/31

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: