Lovce čeká po přestávce tým Hranic

V minulých dvou týdnech měla extraliga házenkářů přestávku z důvodu účasti reprezentačního celku mužů v kvalifikačních zápasech. Nyní se již opět rozbíhá a to svým desátým kolem.

pozvánka

10.kolo extraligy:

TJ Cement Hranice – HK FCC Město Lovosice
sobota 14. 11. od 10:25

V reprezentační pauze odehrál národní „A“ tým dvě utkání proti Belgii (obě vítězně). Původně nominovaný náš Jirka Motl bohužel v sestavě chyběl kvůli svému zranění ze zápasu v Kopřivnici a chybět bude našemu celku i nadále. Dobrou zprávou je, že se do týmu Lovců vrací Vašek Klimt, kterému skončil disciplinární trest, zdravotně v pořádku je i Jan Landa a Jiří Semerád, kteří měli po posledním, resp. předposledním kole zdravotní problémy. Chybět tak bude vedle Jirky Motla již jen druhý dlouhodobě zraněný hráč a to Dominik Miko.

Na naše Lovce čeká zkušený a velmi dobře hráčsky poskládaný celek Hranic. Těm patří díky výborným výkonům v první polovině základní části druhá příčka v tabulce se ziskem 14bodů. Bilance Hranic je 7 výher – 2 prohry. První prohru v sezóně utrpěl náš sobotní soupeř v pátém kole na palubovce Frýdku-Místku, který měl do této sezóny skvělý herní vstup. Ještě předtím Hranice dokázaly přivézt dva body od silného Zubří. Druhá porážka přišla v devátém kole, kdy v televizním utkání nestačily Hranice zcela jasně na obhájce titulu z Plzně. Celkově tak Hraničtí zaostávají za první Duklou o dva body (ve vzájemném zápase porazily Duklu 20:19), zapojily se stejně jako naši Lovci do Českého poháru a jeho třetího kola, ve kterém doslova vydřely postup nad druholigovou Karvinou rozdílem jediné branky. Ve 4.kole se utkají s dalším extraligovým týmem z Litovle.

Letošním cílem Hranic, které v poslední extraligové sezóně obsadily až sedmé místo (v sezóně předtím skončily druhé). S našimi házenkáři se utkali dvakrát v základní části, v naší hale dokázali remizovat 28:28, na Moravě pak v zápase chudém na branky vyhráli 19:17.

V týmu Hranic došlo pouze k minimálnímu počtu změn, v kolonce příchodů a odchodů nalezneme vždy po jednom jméně, takže se dá říci, že celek trenéra Libora Hrabala zůstal takřka nezměněn, ale s mnohem vyššími cíli. K nim Hranicím pomáhá nejen brankář Josef Kučerka, který je první ve statistice počtu zákroků, ale i dvě křídla, která jsou zároveň nejlepšími střelci Hranic: Tomáš Mičkal se 46brankami a Petr Magrla se 38góly. Oporami celku jsou také střelecky disponované spojky: Rachač, Tůma, Hastík nebo Stržínek. Velmi dobře se prezentuje i velezkušený Jarda Zemánek.

Představení týmu Hranic pro nás připravil i trenér Lovců Vladimír Šuma: „zajíždíme na půdu silného a velmi zkušeného týmu, který je oprávněně na druhém místě extraligové tabulky. Pro nás je pozitivní, že v zápase nám nebudou chybět omilostněný Klimt ani Sýkora, kterému také hrozil disciplinární trest. K naší radosti je zdravotní stav Chroustovského lepší než jsme čekali a než tomu nasvědčovala situace po posledním zápase s Karvinou. Hranice mají veli dobrý tým, který sice bude postrádat dlouhodobě zraněného Stržínka, ale v jehož kádru najdeme hodně zkušených a kvalitních házenkářů: namátkou brankář Kučerka, který tvoří polovinu výkonu Hranic, nebo spojky Tůma, Hastík a Rachač. Je to celek, který dokáže hrát téměř celý zápas stejnou házenou a nedělá zbytečné chyby. My s nimi máme v posledních sezónách negativní bilanci a tu bychom chtěli napravit.“

Utkání začíná v Hranicích v sobotu 14. listopadu od 10:25 hodin a přímým přenosem jej bude přenášet sportovní kanál ČT4. Jako obvykle jej pak můžete sledovat i prostřednictvím textových onlajnů na: www.onlajny.com nebo klubové kamery na: hazena.tvcom.cz.

Vyberte si tedy nějaký z komunikačních kanálů a buďte u toho! Zpravodajství přineseme samozřejmě i na našem FB profilu a to již v průběhu samotného zápasu. Držte palce, body z venku potřebujeme!

Základní informace o našem soupeři: TJ Cement Hranice (www.handballhranice.cz)

Příchody

  • Libor Horut, z Gumáren Zubří, levá spojka, 1991

Odchody

  • Jan Gřes, konec hostování

Realizační tým

  • Libor Hrabal, hlavní trenér,
  • Martin Schober, asistent trenéra
  • Ctirad Polášek, doktor
  • Petr Kocourek, masér
  • Martin Potiška, masér

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016

  • Play-off, semifinále.
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,