Vydřené vítězství proti Zlínu

Hodně se dnes Lovci natrápili v šestém kole extraligy, ve kterém na svojí palubovce hostili celek Zlína. Ten v dosavadním účinkování nezískal ani bod, v Lovosicích k němu však neměl vůbec daleko.

150314_Přerov-ce021.jpg6.kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HC Zlín
25:23 (11:11)

V začátku zápasu se zdálo, že Lovci vyplní papírové předpoklady favorita a budou mít zápas pevně ve svých rukou. Již po deseti minutách vedli rozdílem čtyř branek 6:2, později 8:3. Ve třetině utkání svítil po brance Vaška France na ukazateli stav 11:7. V posledních deseti minutách jsme již ale ani jednou nedokázali překonat hostujícího gólmana Šidlíka a soupeř dokázal čtyřmi brankami v řadě srovnat na poločasových 11:11.

Ani druhá půle nepřinesla dlouho rozuzlení utkání. Lovci sice dokázali získat brankový náskok, ale nedařilo se jim ho navýšit na více jak dvě branky. Zlín se neustále držel na dostřel, několikrát dokonce srovnal skóre zápasu a když přišla naše další hluchá branková pasáž mezi 12.-17.minutou, otočil hostující celek stav utkání z nepříznivých 16:18 na 19:18 ve svůj prospěch. Naštěstí se nám podařilo zápas znovu otočit. Do konce utkání jsme ale neměli jistotu vítězství, když soupeř i nadále bojoval o možný bodový zisk. Až dvě minuty před koncem zvyšoval Landa svou třetí brankou na 25:22 a soupeř již dokázal jen upravit skóre na 25:22.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „samozřejmě jsme rádi za získané dva body, i když dnešní hra jejich zisku příliš neodpovídala. Bylo to psychicky velmi těžké utkání. Před zápasem jsme věděli, že máme proti sobě tým prozatím bez bodu a tohoto faktu jsem se trochu obával. Kluci vstoupili do zápasu dobře, po čtvrtině vedli o pět branek. Pak jsme ale neproměnili některé vyložené šance a přišla i hluchá poslední desetiminutovka první půle, kdy jsme nedali gól. Z naší strany to nebylo dobré utkání, chyběla nám jistota při proměňování střeleckých příležitostí. Dnes si bohužel slabší zápas vybrali i naši brankáři, kteří nedokázali navázat na své výkony z předešlých zápasů. Ale jak jsem říkal na začátku, jsme strašně rádi za zisk dvou bodů.“

Ve středu jedeme do Plzně, na palubovku mistrovského celku, kde předehráváme utkání 7.kola. To se mělo hrát původně v neděli, ale s ohledem na start Plzně v evropském poháru se hraje již 14. 10. od 17:30 hodin. Další domácí zápas hrajeme ve středu 28. 10. proti Karviné.

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc 1, Landa 3, Havel 2, Sýkora 5/1, Motl 8, Bouček 3/2, Jelínek 1, Barth, Semerád, Jahn, Malý

7m hody: 6/3 – 2/2, vyloučení: 3 – 5, rozhodčí: Blanar, Haramul, diváků: 355

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,