V předehrávce jedou Lovci na půdu českého Mistra

Kvůli účasti Plzně v evropských pohárech bude zápas sedmého kola, který měl být původně sehrán v neděli, odehrán již ve středu 14. října. Na Lovce čeká jeden z duelů s velmi kvalitním soupeřem.

pozvánka7.kolo extraligy:

Talent M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice
středa 14. 10, 17:30

Poslední dva zápasy extraligy nebyly pro Lovce vůbec jednoduché. Papírově slabé soupeře měli podle předpokladů porazit a připsat si bez problémů čtyři body za vítězství nad Litovlí a Zlínem. Vítězství v Litovli se rodilo získáním náskoku v prvních deseti a brankovým rozhodnutím v posledních pěti minutách. Porážka Zlína v domácím prostředí byla hodně utrápená a dlouho jsme nechali soupeře dýchat s možností bodového zisku. Naštěstí jsme i toto utkání zvládli a máme po nelehkých duelech s týmy ze spodní části tabulky plný počet bodů.

Zítra nás čeká celek, jehož kvality i sportovní výkony jsou o level výše a patří ke špičce domácí soutěže. Dvojnásobný český mistr z posledních dvou let, Talent M.A.T. Plzeň přivítá naše Lovce v předehrávaném zápase sedmého kola extraligy. To mělo být původně hráno až o víkendu, ale s ohledem na účast Plzně v evropském poháru, bude předehráno již zítra. Plzeň se v neděli v rámci 2.předkola Poháru EHF utkala s chorvatským celkem RK Poreč a zvítězila 27:24. Rozdíl tří branek jí určitě dává šanci na postup do dalšího kola, odveta zápasu se hraje v neděli 18. října v Poreči.

V současné extraligové tabulce je na tom Plzeň bodově stejně jako náš celek, tj.má na svém kontě čtyři výhry, jednu remízu a jednu prohru (z utkání v Jičíně) a stejně jako Lovci získala 9bodů. V tabulce je na třetím místě zásluhou lepšího skóre. Plzeň, jako obhájce loňského titulu a největší favorit i letošního ročníku, nevstoupila do soutěže úplně nejlépe. V prvním kole sice vybojovala dva body za těsnou výhru 23:22 v Brně, v dalším kole ale v televizním duelu doma jen remizovala s Frýdkem-Místkem a ve třetím kole přišla již zmiňovaná prohra v Jičíně. Pak přišla trojice zápasů s papírově lehčím soupeřem a týmy, se kterými se naši Lovci v poslední době tak natrápili. Suverénní výhry s Litovlí a Zlínem, ale i přesvědčivá šestibranková výhra v Kopřivnici, posunuli Plzeň tam, kam patří a kde ji házenkářská veřejnost očekává.

S naším celkem se v loňské sezóně utkala celkem pětkrát s bilancí 4 výhry a 1 prohra ve prospěch Západočechů.

Základní část:

  • Lovosice – Plzeň 31:27
  • Plzeň – Lovosice 35:25

Finále play-off:

  • Plzeň – Lovosice 26:18
  • Plzeň – Lovosice 33:25
  • Lovosice – Plzeň 21:22

V týmu vedeném stejně jako v předcházejících sezónách bývalým vynikajícím pivotem a českým reprezentantem Martinem Šetlíkem, došlo k několika změnám. V kolonce odchodů stojí za zmínku přestup českého reprezentačního pivota Leoše Petrovského do polského týmu Pulawy. V kolonce příchodů můžeme zmínit příchod Davida Poloze, nadějného křídelníka, z týmu Zlína a také přestup „našeho“ Josefa Jonáše. Vedení klubu vyhlásilo stejně jako v loňském roce za cíl sezóny obhajobu titulu v domácí soutěži.

Nejlepším střelcem Plzně v letošním ročníku je zatím Michal Tonar se 39vstřelenými góly, druhým v pořadí je pak spojka Milan Škvařil se 34góly, který patří k tahounům a hlavním postavám družstva. Plzni zatím chybí zraněný Petr Linhart, kterého měl nahradit právě Josef Jonáš. V našem celku bude i nadále chybět trojice spojek Klimt-Chroustovský-Miko.

O tom, že i do tohoto utkání půjdeme se snahou bodovat, nám pověděl trenér Lovců Vladimír Šuma: „čeká nás samozřejmě velice těžké utkání. Máme za sebou výhru s posledním týmem tabulky, ke které jsme si cestu zkomplikovali lehkovážným zakončením a do zápasu jsme šli s pocitem, že automaticky vyhrajeme. Nakonec jsme utkání se Zlínem zvládli jen se štěstím. Podobně na tom byla i Plzeň v zápase s Porečí, kdy vedla již o osm branek a také nakonec vyhrála o tři branky jen díky štěstěně. Oba jsme navíc odehráli utkání v malém počtu hráčů, takže nás to stálo hodně sil. Pro nás je cesta jednoznačná: musíme nastoupit disciplinovaně, koncentrovaně, s fungující obranou, jen toto jsou možnosti k tomu, abychom měli šanci bodovat. Musíme se za každou cenu soustředit na hru a já vždy věřím, že máme šanci na dobrý výsledek resp.bodový zisk.“

Utkání začíná v hale Lokomotivy Plzeň ve středu 14. října od 17:30hodin. Kdo budete mít možnost, držte našim hráčům palce prostřednictvím textového přenosu na www.onlajny.cz nebo TV přenosu klubovou kamerou: http://hazena.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Hazena-extraliga-muzi/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Muzi/Sezona-2015-2016/126329-Talent-M-A-T-Plzen-HK-A-S-A-Mesto-Lovosice.htm

Základní informace o týmu Talent M.A.T. Plzeň:

Příchody

  • David Poloz, z HC Zlín, pravé křídlo, 25. května 1994, 186 cm, 80 kg
  • Josef Jonáš, z FCC Město Lovosice, levá spojka, 23. července 1994, 195 cm, 92 kg
  • Šimon Rada, z Kobylisy, brankář, 27. srpna 1995, 198 cm, 98 kg

Odchody

  • Martin Loskot, do HBC Ronal Jičín, střední spojka
  • Martin Kavka, do HC Zlín, střední spojka
  • Leoš Petrovský, do Azory Pulawy (Polsko), pivot
  • Lukáš Horký, do TSV 1846 Lohr, levá spojka

Realizační tým

  • Martin Šetlík, hlavní trenér, 12. srpna 1969
  • Jiří Hynek, asistent trenéra, 7. června 1981
  • Pavel Kleisner, kondiční trenér, 16. září 1978
  • Stanislav Raizl, vedoucí družstva, 11. prosince 1957
  • Ladislav Čech, masér, 11. března 1982

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016

  • Obhajoba titulu.

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

  • 4 500 000 korun.
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,