Starší žáci ovládli turnaj mistrovské soutěže ÚK v Mostě

K dalšímu mistrovskému turnaji zajížděli lovosičtí házenkáři v neděli 18.10. do Mostu. Turnaje se účastnila obě družstva STŽ, a hráči chtěli přijet potvrdit svoji formu ze začátku sezóny.

IMG_7516A-družstvo mělo za cíl prodloužit svoji sérii neporazitelnosti a B-družstvo zase navázat na kvalitní výkony z předchozích turnajů. Obě družstva své cíle beze zbytku splnila a turnaj opanovala.

A-družstvo potvrdilo svojí suverenitu v podzimní části soutěže a po celý turnaj neokusilo hořkost porážky. Navzdory tomu, že nastupovalo k utkáním pouze s 1 hráčem pro střídání, své soupeře doslova válcovalo. Výborně se do hry po dlouhodobé odmlce, která byla zapříčiněna zraněním, zapojil Venca Kovář.  Nicméně, pokud chceme být objektivní, tak je třeba zaměřit se na eliminaci drobných výpadků v koncentraci, kterým družstvo občas podlehlo.

B-družstvo, doplněno 4-mi statečnými hráči z kategorie mlž, až na utkání s A-družstvem z Lovosic, rovněž na turnaji své soupeře porazilo, i když průběh a výsledky jeho utkání  se soupeři nebyly tak jednoznačné, jako v případě A-družstva. Hra družstva se opírala především o kvalitní výkony jeho pilířů, tj. Pepa Staněk, Michal Burgr a Kuba Donát, což je příslibem pro jejich zapojení při formování družstva pro reprezentaci klubu v Žákovské lize. Družstvo obsadilo po zásluze 2. místo v turnaji, a tím jen podtrhlo naší celkovou výbornou reprezentaci klubu na tomto turnaji.