Skvělý výkon Lovců proti Karviné

Ani deváté kolo neznamenalo pro lovosické házenkáře ztrátu v domácím prostředí. Ve středečním utkání nastoupili proti týmu Karviné,  v poločase zápasu pak svítila na ukazateli remíza.

fb stat9. kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HCB OKD Karviná
25:20 (12:12)

V naší sestavě se nakonec objevili po delší době Chroustovský (poraněná odhodová ruka ze zápasu ve Frýdku-Místku) i Landa (zraněný kotník z utkání v Kopřivnici), ale na obou bylo i přes bojovnost znát, že je jejich zdravotní stav přeci jen v zápase limituje. Na soupisce pak scházeli Klimt, Miko a nově Motl. Všechny tato negativa ale nakonec převážila pozitiva: bojovnost a semknutý týmový výkon podpořený výbornými individuálnímí výkony našich hráčů.

Začátek střetnutí vyšel lépe našim házenkářům, kteří si dokázali vypracovat tříbrankové vedení 7:4 (17.minuta). Soupeř třemi brankami v řadě srovnal na 7:7 a zbytek první půle již byl naprosto vyrovnaný. Vyrovnaný byl i poločasový stav, když oba týmy za prvních třicet minut vsítili po dvanácti brankách.

V začátku druhého poločasu se Karviné díky dobré spolupráci jejich spojek s pivotem Užekem podařilo získat poprvé v zápase dvougólové vedení (13:15 ve 34.minutě zápasu). Naštěstí na něj naši hráči dokázali ihned zareagovat a otočit vývoj utkání zpět ve svůj prospěch. Ještě jednou jsme Karviné povolili získat převahu na svoji stranu (17:18 ve 41.minutě). Od té doby jsme ale převzali utkání pevně ve svůj prospěch. Ať již díky vynikajícímu střeleckému představení Lukáše Malého a Romana Jelínka, třem chyceným sedmičkám Honzy Hrdličky, kvalitnímu výkonu Artura Adamíka nebo bojovnosti každého z dalších hráčů. To vše rezultovalo v to, že Karviná od 41. do 53.minuty nedokázala skórovat, zatímco na naší straně skóre neustále narůstalo. V 52.minutě jsme vedli již o pět gólů 23:18 a naděje na body již nabrala hmatatelného obrysu. Nakonec jsme Karvinou porazili právě tímto rozdílem a radovali se tak společně se skvělými diváky z páté výhry v sezóně.

V zápase se opět vyhlašoval nejlepší hráč utkání, kterým byl jednoznačně fanoušky vyhlášen Lukáš Malý, autor devíti branek, a to prostřednictvím hlasování na FB profilu klubu. Další utkání hrají naši hráči po reperezentační pauze 15. 11. v Hranicích, v domácím prostředí se představíme až za měsíc 28. listopadu proti Zubří.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „jsem velice spokojen s výsledkem, naším odhodláním a výkonem. Po porážce v Plzni o třídu a prohře v Kopřivnici nebyla naše situace ideální. Navíc se nám dlouhodobě zranil Jiří Motl. Po zranění nám pomohl Chroustovský. Po šedesát minut jsme plnili taktické pokyny a hráči, kteří jinak nedostávají takový prostor, svou situaci zvládli.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc, Landa, Havel 2, Kalík, Sýkora 4, Bouček 4, Havlvoec, Jelínek 6, Chroustovský, Barth, Semerád, Jahn, Malý 9/2

7m hody: 3/2 – 5/2, vyloučení: 11 (ČK Chroustovský) – 6, rozhodčí: Macho, Háje, diváků: 536

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,