Skvělý výkon Jirky Motla, vezeme dva body z Litovle

Náročné střetnutí dnes čekalo na lovosické házenkáře na půdě loňského nováčka z Litovle. Ta před sezónou posílila o čtyři hráče a do posledních minut bojovala o extraligové body.

Motl

5.kolo extraligy:

Tatran Litovel – HK FCC Město Lovosice
21:24 (10:12)

Kdyby po deseti minutách zápasu v Litovli svítil na ukazateli stavu 0:8 ve prospěch Lovců, nemohl by se tomu v tu chvíli nikdo divit. Obrana ve spolupráci s pozorným Adamíkem pracovala velmi dobře a nepouštěla domácí do vyložených šancí. Oproti tomu naši házenkáři si šance dokázali vypracovat, bohužel ne všechny ale uměli proměnit. I přesto ale po deseti minutách vedli Lovci 0:5 a domácí trenér Lubomír Krejčíř byl donucen vybrat si oddechový čas. Po něm se již Litovel začala prosazovat i brankově a postupně snižovat náskok Lovců. Ještě osm minut před koncem jsme vedli rozdílem čtyř branek 7:11, pak ale přišla série našich technických chyb a soupeř dvě minuty před koncem snížil již na těsný rozdíl 10:11. Poslední slovo v první půli měl ale i při oslabení náš Jiří Bouček a stanovil tak konečné skóre po třiceti minutách na 10:12 z pohledu Litovle.

To, co se Litovli nepodařilo v poločase prvním, povedlo se začátkem poločasu druhého. Ve 36.minutě bylo poprvé v utkání srovnáno (13:13) a od té doby jsme se s domácími tahali o každou branku. Byla to sice Litovel, která neustále dotahovala, ale dlouho se jí dařilo držet s Lovci vyrovnanou partii. Na naší straně to byl zápas především jednoho muže a to Jiřího Motla, který ač byl velmi často faulován, dokázal ještě častěji úspěšně zakončovat a držet náš tým neustále ve vedení. Dlouho se ve druhé půli dokázal prosazovat buď jen on nebo ze sedmimetrových hodů Jan Landa, až ve 49.minutě poprvé v našem dresu skóroval někdo jiný a to Ivo Havel. V 52.minutě byl stav 20:20. Dvě branky Motla nás ale poslaly do vedení 22:20 a na toto již naštěstí domácí nezvládli zareagovat. Ve velmi dobrém výkonu po celou druhou půli pokračoval brankář Artur Adamík a i díky jeho zákrokům jsme nakonec z Litovle odvezli vítězství v poměru 24:21.

Jak jsme již psali výše, jednoznačným mužem zápasu byl Jirka Motl s deseti vstřelenými brankami. Pochvalu ale zaslouží celý tým Lovců, který dnes v Litovli neodehrál vůbec jednoduché střetnutí. V dalším kole hrajeme před domácím publikem a to v sobotu 10. října od 17hodin proti celku Zlína.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Jirka Motl stejně jako vždy odvedl skvělý výkon. Bral na sebe často zakončení a do naší hry se díky tomu dostala větší pohoda. To asi dnes rozhodlo, protože jsme udělali také spoustu technických chyb. Výborně zachytal i brankář Artur Adamík. Jsem rád, že jsme potvrdili domácí výhru z posledního kola proti Jičínu.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička – Motl 10, Bouček 4, Havel 3, Jelínek 1, Landa 3, Malý 2, Sýkora 1, Semerád, Barth, Franc.

7m hody: 2/2 – 4/3, vyloučení: 4 – 2, rozhodčí: Pavlíček, Hanák, diváků: 350

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: