Prohra a zranění, v Kopřivnici nejhorší možný scénář

Na osmé kolo extraligy nebudou naši Lovci ani fanoušci vzpomínat rádi. Potvrdilo se, že na Moravě nás nečeká lehké střetnutí, navíc se v něm zranili dva naši klíčoví hráči.

Kopr FB38.kolo extraligy:

KH Kopřivnice – HK FCC Město Lovosice
28:26 (11:12)

Začátek zápasu vypadal z naší strany dobře, prosazovali se Motl s Malým a podařilo se nám brzo získat tříbrankové vedení (1:4, 2:5). Hosté pak snížili v přesilové hře díky sedmičce Gřese. Tato branka je nastartovala a během chvíle se jim podařilo zminimalizovat náskok Lovců na 5:6. Lovosice znovu zavelely do útoku, opět Malý s Motlem se dokázali prosadit střelecky a získat pro naše barvy vedení 5:9 v 16.minutě zápasu. Po naší tříbrankové sérii následoval time-out domácích. Kopřivnice po něm byla jako politá živou vodou a čtyři góly v řadě srovnala brankový stav utkání na 9:9. To vyvolalo oddechový čas na naší straně, nicméně do konce první půle se nám podařilo získat již jen jednogólový náskok 11:12. První poločas byl oboustranně plný nepřesností, technických chyb, z naší strany se k tomu přidaly i zahozené střelecké příležitosti, které nás rozhodně stály lepší výsledek.

Začátek druhé půle přinesl stejný průběh jako vstup do utkání, rychlé vedení našeho celku (11:15 ve 36.minutě). Bohužel ani toto vedení na naší straně nezůstalo. A to i přesto, že jsme ještě ve 47.minutě zápasu vedli o čtyři góly 18:22. Pak ale přišlo černé období mezi 47.-53.minutou zápasu, které Kopřivnice vyhrála poměrem 6:1 a získala vedení 24:23. K tomu se navíc zranili dva naši klíčoví hráči Motl a Landa a to naším celkem psychicky otřáslo. Lovci dokázali ještě znovu získat vedení na svoji stranu (25:26 v 58.minutě). Bohužel závěrečné minuty patřily domácím, kteří třemi brankami stanovili konečné skóre na 28:26.

Hned ve středu hrajeme utkání devátého kola proti Karviné. V tomto zápase budeme více než kdy jindy potřebovat vás, naše příznivce. Pokud by se naplnil černý scénář a nehráli oba dnes zranění hráči, mohla by sestava Lovců být hned bez pěti spojek: Mika, Chroustovského, Klimta, Motla, Landy. A to by již bylo opravdu hodně kritické.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „oba poločasy byly vyrovnané. Dokázali jsme se v průběhu zápasu dostat na rozdíl čtyř branek v náš prospěch, bohužel jsme nedokázali udělat další krok a zápas si tak zjednodušit. A to i přes velmi dobře vypracované šance. Navíc se nám v průběhu utkání zranili dva naši klíčoví hráči Landa s Motlem a závěr jsme již psychicky nezvládli a nedokázali jsme se s jejich absencí vypořádat.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Franc 1, Landa, Havel 5, Sýkora 2, Motl 5, Bouček 4/1, Jelínek 3, Barth, Semerád, Jahn, Malý 6

7m hody: 2/2 – 1/1, vyloučení: 4 (ČK Hanus) – 2, rozhodčí: Nezbeda, Zelenka, diváků: 250

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,