Osmé kolo posílá Lovce na palubovku nováčka

Staronový soupeř čeká na naše házenkáře v osmém kole extraligy. Kopřivnice je sice letošním nováčkem soutěže, ale zároveň celkem, který v extralize dlouhou dobu působil a opustil ji jen na jediný rok.

pozvánka Kopr a8.kolo extraligy: HK Kopřivnice – HK FCC Město Lovosice, neděle 25. 10., 17:00

Tak, jak se k zápasu vyjadřují trenéři níže v komentářích pro Český svaz házené, tak ve stejném duchu můžeme naši pozvánku začít i my. Kopřivnice je sice nováčkem letošního ročníku, ale na její palubovce nečeká na Lovce opět žádné jednoduché střetnutí. Pamatujeme si velice dobře vzájemné souboje obou týmů z předchozích ročníků extraligy a utkání na venkovním kopřivnickém hřišti vždy přinášela dramata. Věřím ale, že letošní souboj by mohl konečně přinést výnimku a potvrdit roli favorita pro naše družstvo.

Postavení v tabulce Lovosice k této roli předurčuje. Kopřivnice ve svojí „nováčkovské“ sezóně zaujímá jedenáctou příčku se dvěma získanými body. Ty jí patří za vítězství proti Zlínu. Zápas 4.kola vyhrála na domácí palubovce suverénně 29:21. Do sezóny vstoupila Kopřivnice zápasem v nedalekých Hranicích, kde po vyrovnaném poločase 11:11 nakonec podlehla rozdílem čtyř branek. Potrápila také Duklu Praha, u níž prohrála poměrem 27:29 a určitě si více věřila na utkání s Litovlí, které nakonec ale na vlastním hřišti prohrála o deset gólů. Jediné dva body tak na jejím kontě zůstávají za výhru nad Zlínem.

Loňskou sezónu hrála Kopřivnice druhou nejvyšší soutěž, celostátní první ligu. V ní v průběhu 22kol klopýtla pouze jednou (prohra v Praze s Chodovem), ale i tak se čtyřbodovým náskokem před druhými Strakonicemi a se ziskem 39bodů první lize vévodila a postoupila tak zpět do extraligy. Cíl vedení klubu pro letošní sezónu je jasný: udržet tým v extralize, ale vedle něj také co nejlepší umístění a při vyrovnanosti týmů třeba i postup do play-off.

Nejlepším střelcem týmu je posila extraligového celku, spojka Filip Hardt, který přišel do Kopřivnice na hostování z Ostravy. Ten se zatím do sítí soupeřových brankářů trefil třicetkrát. Jedničkou v brance je gólman Marek Žingor, který v dosavadních zápasech nasbíral 84 úspěšných zákroků. Nejzkušenějšími hráči v týmu trenéra Ivo Vávry jsou Jiří Gřes a Jiří Lipový.

A jak se na souboj Lovců s nováčkem soutěže dívají oba trenéři? To nabízí i pozvánka na stránkách Českého svazu házené:

Souboj vicemistra s nováčkem, i když staronovým, nabídne zajímavou konfrontaci a dost možná tuhý souboj. Domácí KH Kopřivnice je sice předposlední, ale nepředvádí špatné výkony, naproti tomu hostující HK FCC Město Lovosice trápí početná marodka. „Už několik zápasů se potýkáme s absencí několika hráčů základní sestavy kvůli zdravotním důvodům nebo disciplinárnímu trestu. Náhrada klíčových hráčů je složitá, proto nás čeká velice těžké utkání,“ prorokoval lovosický trenér Vladimír Šuma.

„I když je Kopřivnice v tabulce dole, je schopná zahrát velice kvalitně. Jenže někdy nevydrží se silami a pak její hráči v závěru chybují. Přesto je kopřivnický tým určitě přínosem extraligy, a proto tohle měření pro nás nebude nic jednoduchého. Za důležité považuji, abychom v Kopřivnici bodovali. Musíme zapomenout na špatné utkání v Plzni a vrátit se k předchozím zápasům,“ upozornil Šuma.

Jeho protějšek na kopřivnické lavičce Ivo Vávra má těžkou úlohu, jak své svěřence zmobilizovat po minulém zápase v Brně, kde v závěru přišli o možnou remízu. „Bude to hodně těžké, protože Lovosice mají zkušený a kvalitní kádr. Na druhou stranu jsme je doma vždycky potrápili, navíc se lepším týmům v naší specifické hale nehraje jednoduše. Víme, že Lovosice mají silnější tým než my, nicméně každý zápas začíná za stavu 0:0. Budeme se snažit nějaký ten bodík urvat,“ dodal.

Utkání v Kopřivnici začíná v neděli 25. října od 17hodin. Tradičně k němu cestují naši házenkáři vlakem a vy je budete moci podpořit na dálku prostřednictvím textového přenosu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-10-25/id/162676 nebo přenosu klubovou kamerou na: http://hazena.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Hazena-extraliga-muzi/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Muzi/Sezona-2015-2016/126338-KH-Koprivnice-HK-A-S-A-Mesto-Lovosice.htm

Držte našim Lovcům v dalším zápase palce!

Základní informace o soupeři: KH Kopřivnice www.khkoprivnice.cz

Příchody

  • Filip Hardt, hostování ze Sokola Ostrava, spojka, 22. září 1991, 193 cm, 91 kg
  • Jaromír Petřík, hostování ze Sokola Ostrava, pivot, 14. září 1991, 185 cm, 95 kg
  • Petr Unger, z SKP Frýdek Místek, levé křídlo, 13. října 1989, 189 cm, 90 kg
  • Pavel Holeček, hostování z TJ Sokol Trnávka, brankář, 14. prosince 1976, 194 cm, 100 kg

Odchody

  • Adam Reček, limitovaný přestup do Gumáren Zubří, spojka
  • Jiří Mičola, do Tatran Litovel, spojka

Realizační tým

  • Ivo Vávra, hlavní trenér, 12. října 1971
  • Igor Fulnek, vedoucí mužstva, 6. ledna 1968
  • Zdeněk Kovalák, masér, 21. února 1960
  • Jiří Gřes, masér, 31. ledna 1963

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016?

  • Samozřejmě prvotní cíl je udržení v extralize, dále snaha o co nejlepší umístění a postup do play off.

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

  • 1 500 000 korun.
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,