Oslabení Lovci proti nejúspěšnějšímu klubu novodobé historie

Bez svého nejlepšího střelce Jirky Motla a dalších absentujících hráčů, ale s o to větším odhodláním a bojovností půjdou zítra naši Lovci do zápasu devátého kola, ve kterém na vlastní palubovce přivítají tým Karviné.

pozvánka karviná web9.kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HCB OKD Karviná,
středa 28. října, 17hod 

V ne úplně záviděníhodné situaci se ocitli naši házenkáři po víkendovém střetnutí v Kopřivnici. Zde v rámci osmého kola extraligy podlehli domácímu nováčkovi soutěže o dvě branky, navíc si přivezli další dvě nepříjemná zranění. Motl a Landa tak doplnili trojici absentujících spojek Miko, Chroustovský, Klimt a vystavili tak nejen trenéry otázce, s kým vlastně do zápasu na tomto postu nastoupit 🙂

Do Lovosic oproti tomu přijede po posledním kole psychicky posílený celek Karviné. Ta v sobotním televizním duelu po dramatické koncovce přehrála posledního českého mistra z Plzně 27:26, i když v průběhu druhé půle vedla již o pět branek. Tímto vítězstvím dosáhla stejného počtu výher v sezóně jako naši Lovci a vůbec většina ukazatelů (postavení v tabulce, počet bodů, skóre) je u obou týmů hodně vyrovnaných.

Karviná má jak píšeme výše na svém kontě čtyři výhry: první získala ve třetím kole trochu překvapitě na palubovce Brna, v šestém kole porazila doma Litovel, v sedmém vyhrála ve Zlíně a v osmém se jí podařilo urvat velice cenný skalp Plzně. Má tak na svém kontě tři výhry v řadě a po neradostném začátku sezóny se pomalu šplhá extraligovou tabulkou výše do míst, kde je zvyklá se pohybovat. Předsezónním cílem klubu je vylepšit čtvrté místo z posledního ligového ročníku.

V týmu soupeře došlo před nedávnem ke změně na trenérském postu. Po prohře v Jičíně byl z trenérského postu odvolán házenkářský matador Jaroslav Hudeček. Novým trenérem se počínaje sobotním střetnutím s Plzní stal mladý trenér Radek Bartošic z nedaleké Ostravy. Nepsaným lídrem týmu je po dobu implementace nového kouče do celku nejzkušenější hráč v družstvu Lubomír Veřmiřovský.

V celku Karviné došlo před sezónou tradičně k velkému množství změn a na sever Moravy zamířili mimo jiné dva házenkáři ze zemí bývalé Jugoslávie Stefan Bugarčić (Srbsko) a Nemanja Skrobić (Bosna a Hercegovina). Oba dva přišli do Karviné na post spojek. Nejlepšími střelci našeho soupeře nicméně před desátým kolem jsou domácí hráči a to hned trojice s 28nastřílenými góly: Monczka, Veřmiřovský, Frančík. Tým Karviné v zápasech spoléhá také na svojí brankářskou oporu Jakuba Lefana, který zatím nasbíral 99úspěšných zákroků.

Názory obou trenérů na středeční duel: Lovosice – Karviná

Radek Bartošic: „podobně jako na Plzeň se na Lovosice dobře připravíme a kluky opět namotivujeme. Půjdeme za dalším vítězstvím, ale k souboji s Lovosicemi musíme samozřejmě přistoupit s pokorou. Víme, že mají zraněné hráče, takže těžko říct, s čím na nás vyrukují. Pokud nasadí náhradníky, tak ti nebudou tak zkušení. Určitě se pokusíme navázat na výhru nad Plzní.“

Vladimír Šuma: „oba naši zranění hráči mají problémy s kotníky. S Jirkou je to horší, dostal sádru a bude chybět až do Vánoc. Šanci ukázat se dostanou další hráči, i když proti nim bude stát kompletní a velice silná Karviná, která doma výborně zahrála proti Plzni. Nezbývá nám nic jiného než zmobilizovat všechny síly a pokusit se je zaskočit, aby body zůstaly v Lovosicích. Samozřejmě to bude otázka přístupu, odhodlání a disciplíny.“

Utkání začíná v hale Chemik tradičně od 17hodin. Tentokrát k němu povoláváme opravdu všechny, kterým v hrudi bije aspoň trochu loveckého srdce. Vaše podpora je nesmírně důležitá v každém střetnutí, ale v současné situaci ještě více. Věřím, že naše hráče v tomto boji nenecháte samotné, protože tentokrát opravdu potřebují možná ani ne osmého hráče, ale rovnou i toho sedmého! Přijďte je povzbudit, potřebujeme vás. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Základní informace o soupeři: HCB OKD Karviná

Příchody

  • Petr Freiberg, z Náchodu, pivot, 27. listopadu 1991, 186 cm, 95 kg
  • Stefan Bugarčić (Srbsko), z PKB Bělehrad (Srbsko), pravá spojka, 17. března 1993, 192 cm, 95 kg
  • Nemanja Skrobić (Bosna a Hercegovina), z HSG Augustdorf (4. liga, Německo), levá spojka, 19. května 1992, 193 cm, 90 kg
  • Miroslav Čavrnoch, z dorostu, levé křídlo, 19. února 1996, 171 cm, 55 kg
  • Marek Drzyzga, z dorostu, levé křídlo, 3. ledna 1996, 172 cm, 62 kg
  • Daniel Nolč, z dorostu, brankář, 17. října 1996, 192 cm, 89 kg
  • Jaroslav Zuzánek, z dorostu, pivot, 27. června 1997, 179 cm, 73 kg

Odchody

  • Radim Chudoba, do Povážské Bystrice (Slovensko), pravé křídlo
  • Gabriel Hricišon, konec hostování, návrat do Nového Veselí
  • Michal Osmola, konec kariéry

Realizační tým

  • Radek Bartošic (nahradil před týdnem Jaroslava Hudečka)
  • Roman Farář, prezident, vedoucí družstva, 28. října 1973
  • Lubomír Pacanovský, doktor, 6. února 1964
  • Petr Raszyk, masér, 27. března 1965

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016

  • Vylepšit čtvrté místo ze sezony 2014-2015

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

  • 2 500 000 korun.
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,