Mládežnické týmy Lovců v akci o tomto víkendu

V pravidelných úterních článcích přinášíme víkendový souhrn ze zápasů našich mládežnických celků. Další díl si můžete přečíst dnes a přinášíme v něm aktuální výsledky ostatních věkových kategorií.

Jak se dařilo naší mládeži o víkendu 17.-18.10.?

Starší dorostenci

Ani jeden z dorosteneckých týmů nedokázal porazit svého protivníka z Frýdku-Místku. V kategorii staršího dorostu nás soupeř porazil o pět branek a bodově se tak dotáhl na náš tým. Začátek zápasu byl oboustranně vyrovnaný, když se soupeři střídali ve skórování. Bohužel vyrovnaný stav platil jen do 12.minuty. V poločase vedl Frýdek-Místek o čtyři branky 20:16. Ve druhé půli jsme se bohužel soupeři nedokázali přiblížit a domácí sí neustále drželi 4-5brankový náskok. Nakonec v zápase zvítězili rozdílem pěti branek 34:29. Našim házenkářům patří pátá příčka v tabulce se ziskem šesti bodů. V dalším kole přivítají Lovci celek Brna a to v neděli 25. 10. od 14hodin v hale Chemik.

Mladší dorostenci

Ani šesté kolo nepřineslo druhou výhru v sezóně pro celek mladších dorostenců. Těm se bohužel nepodařil již první poločas, po kterém z palubovky soupeře odcházeli už s osmibrankovým mankem. Ve druhé půli jsme již na soupeře vůbec nestačili. Ve 45.minutě vedl Frýdek-Místek 29:16, aby nakonec zvítězil stejným rozdílem 38:25. Po pěti kolech mají na svém kontě mladí Lovci tři body za jednu výhru a jednu remízu. V dalším kole přivítáme na domácí palubovce celek Kopřivnice a to v neděli 25. října od 12hodin.

Starší žáci

K dalšímu mistrovskému turnaji zajížděli lovosičtí házenkáři v neděli 18.10. do Mostu. Turnaje se účastnila obě družstva STŽ, a hráči chtěli přijet potvrdit svoji formu ze začátku sezóny. A-družstvo mělo za cíl prodloužit svoji sérii neporazitelnosti a B-družstvo zase navázat na kvalitní výkony z předchozích turnajů. Obě družstva své cíle beze zbytku splnila a turnaj opanovala.

Mladší žáci

V sobotu 17.října 2015 pokračovala  liga Ústeckého kraje mladších žáků ve sportovní hale Slovanu Varnsdorf. Čtvrté kolo ligy vynechávalo družstvo– HK Lovosice B. V turnaji zvítězili jednoznačně žáci HK Lovosice A, kteří si tak napravili reputaci po nepovedeném turnaji v Lounech. Svoje konkurenty z Loun a Mostu jednoznačně přehráli a v neúplné tabulce se zařadili na 3.místo. Lovosické A-čko potěšilo jak výsledky, tak hrou. Snaha o rychlou házenou byla sympatická a ostatní družstva na tuto hru těžko hledala odpověď. Na hráčích byla vidět radost ze hry a kolektivní výkon všech byl podpořen několika induviduelnímy výkony.

Minižáci

Další turnaj ligy Ústeckého kraje v házené minižáků 4+1 se hrál ve sportovní hale v Mostě. Lovosická dvě družstva se ani v tomto turnaji neztratila a potvrdila svoji stoupající výkonnost. Ve skupině B tým Lovosice II vyhrál s družstvem DHK Most II a Louny II, prohrál pouze s celkem Chomutova, který je v této skupině jednoznačně fyzicky nejvyspělejší. Celek Lovosice I vyhrál s převahou bez problémů všechny zápasy. Všichni zúčastnění hráči zaslouží pochvalu za herní nasazení, chuť do hry a dobrou kázeň. Házená čtyři jedna je hraje hlavně pro radost ze hry a to lovosičtí plně potvrdili.

Podrobné články včetně statistik a komentářů trenérů pak najdete na našich stránkách v nové sekci Aktuality mládež www.hazenalovosice.cz/category/mladez/.