Minižáci vítězem turnaje v Mostě

Druhý podzimní turnaj této soutěže se konal ve sportovní hale v Mostě. Lovosičtí minižáci nastoupili k turnaji v kompletní sestavě a potvrdili svými výkony letošní výbornou výkonnost.

HF2015 -65

MOST – turnaj Podkrušnohorské ligy mini 11.10.2015

Turnaj absolvovali bez jediného zaváhání a bez problémů ve všech utkáních vysoko zvítězili. Tvůrcem hry Lovosic je Tadeáš Pokorný, který především svým přehledem ve hře a přesnými přihrávkami vytváří šance všem spoluhráčům. Jeho přítomnost nejen na hřišti, ale i na lavičce   výrazně zvyšuje herní projev jeho spoluhráčů. Družstvo se snaží hrát rychle a kolektivně v útoku a zlepšila se i obranná činnost a díky tomu i výkon brankařů. Je velmi těžké ohodnotit sílu letošních lovosických miniházenkářů, není srovnání s týmy z jiných oblastí. Lovosický tým vyhrál turnaj při impozantním skóre 81:19. Potěšitelné je, že všichni hráči lovosického družstva se zapsali do tabulky střelců více než jednou brankou.

Družstvo hrálo v této sestavě:

Brankaři: Ondra Zábranský – ukázal dobrý postřeh a jistotu při střelách z dálky, musí zrychlit rozehrání útoku při úspěšném zásahu, Jáchym Toužimský se pravidelně střídal v brance se svým o rok starším kolegou a i když chytal házenou 6+1 poprvé, určitě zanechal velmi dobrý dojem a předvedl několik výborných zákroků.

Hráči v poli: Tadeáš Pokorný – určitě nejlepší hráč turnaje, Lukáš Dojčinovič – nastoupil proti Dukle a předvedl velmi dobrý výkon na levém křídle, v dalších zápasech pro zdravotní problémy již nenastoupil a velmi dobře ho nahradil Tomáš Pokorný, nejlepší střelec, těžil z vynikajících přihrávek Tadeáše, Martin Zámyslický se po roční pauze dostává do velmi dobré formy a je perspektivní pro pozici střední spojky, střelecky zazářil Franta Šafránek na pivotu a byl příkladem v herním nasazení, pochválit je možno i Vojtu Černého a Daniela Tučku, kteří uspokojili svým výkonem na spojkách, velký výkonnostní pokrok ukázal i Jan Karlík, který jako levoruká spojka střílel velmi pěkné branky a ani v obraně nebyl slabinou, na pravém křídle si dobře vedl Tomáš Hanzal, který i přes herní nezkušenost dobře zapadl do fungujícího týmu, zkušenosti sbírali David Srba a Jakub Perlík a svoji bojovností dokázali pomoci družstvu především v obraně.

Výsledky Lovosic:

Lovosice:

Dukla 14:8 (osobka 3:2)
Chomutov 19:2 ( os.5:2)
Žatec 15:1 (5:1)
Most 18:4 (6:0)
Louny 15:4 (5:1)

Tabulka turnaje:

1. Lovosice 81:19 10b. – celkem po dvou turnajích 20 bodů
2. Dukla 8b. – celkem 16 bodů
3. Most 4b.
4. Louny 4b.
5. Chomutov 4b.
6. Žatec 0b.

zpracoval: Jan Šváb

Kategorie: minižáci, mládež