Lovci přivítají tým Zlína

V dalším domácím utkání, které se hraje v rámci šestého kola extraligy, přivítají lovosičtí házenkáři celek ze Zlína.

Lovo-Zlín6.kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HC Zlín
sobota 10. října 17:00

Jeden z lehčích zápasů by měl na naše Lovce čekat v sobotu v podvečer v rámci dalšího kola extraligy mužů. I když, lehkých zápasů v extralize hledat nejde, a papírově slabší týmy bývají těmi, se kterými se hraje hůře než s těmi silnějšími. Zlín je v současné tabulce až na posledním dvanáctém místě, když společně s týmem Brna se jeho házenkářům zatím nepodařilo získat jediný bod. Výsledkově nejblíže k tomu měl náš sobotní soupeř v domácím zápase proti Jičínu, kterému podlehl rozdílem čtyř branek. V poločase přitom Zlín vedl 11:9 a zdálo se, že by mohl v domácím prostředí body ukořistit. Nakonec se tak nestalo.

Z tohoto výsledku nemusejí ve Zlíně dělat až takovou tragédii, horší je ale neúspěch ve vzájemných zápasech s týmy, které jsou v posledních dvou letech nováčky extraligové soutěže a se kterými bude zřejmě Zlín bojovat v jarním play-out. I když samozřejmě nikoho do této role předem neodsuzujeme, tak budeme zatím vycházet z papírových předpokladů. Nováčky posledních dvou let jsou týmy Litovle a letos Kopřivnice. V Litovli prohrál Zlín rozdílem šesti branek, v Kopřivnici pak dokonce o osm gólů a to je již určitě pro zlínský celek důrazným varováním. Ani další rozlosování nevyznívá pro Zlín příznivě, když v těžké sérii změří síly nejprve s naším týmem, aby v dalších kolech přivítal „o život“ bojující Karvinou, druhý tým tabulky Hranice nebo osmibodovou Duklu Praha.

To, že letošní sezóna nebude vůbec jednoduchá a Zlín v ní bude bojovat o záchranu, si ale vedení klubu reálně uvědomuje. Jejich předsezónní cíl totiž vyzněl jasně: do sezóny vstupujeme s cílem stabilizovat tým po změnách ve vedení klubu, zapracovat nově příchozí hráče do týmu a zachránit extraligovou příslušnost i pro další sezóny.

V minulé sezóně jsme se s celkem Zlína utkali dvakrát v základní části. Ve druhé kole jsme doslova vyválčili vítězství, když jsme se v poslední minutě po tříbrankovém poločasovém vedení museli strachovat o zisk obou bodů. Nakonec jsme ze Zlína vezli těsné vítězství 29:28. V jarní odvetné části jsme sice také neexcelovali, když v poločase svítila na lovosickém ukazateli remíza 17:17, ale nakonec jsme se radovali z vítězství 34:27. I tenkrát byli nejlepšími střelci hráči, které již v letošní sestavě Lovců nenajdeme: 8br Jakub Kolomazník, 6br Josef Jonáš, 6br Tomáš Hes.

Zlín má v přesezónní kolonce příchodů hned šest jmen. Nejvýraznější je asi návrat Martina Kavky, který v loňské sezóně působil v Plzni, a o kterého jsme měli v minulosti zájem také my. Nakonec se ale Kavka v Plzni nechytil a vrátil se zpět na Moravu. Opačným směrem putovalo křídlo David Poloz a také další křídelní hráč a nejlepší střelec Litovle v letošní sezóně Jan Zbránek. Tým vede jako hlavní trenér pan Jiří Mičola.

Naši házenkáři budou i nadále nastupovat bez trojice Miko, Chroustovský, Klimt. Stejně jako v zápase proti Litovli, i tentokrát budou favoritem střetnutí a nic jiného než zisk dvou bodů nepřipadá v úvahu. To potvrzuje i trenér Lovců Vladimír Šuma: „stejně jako proti Litovli, i tentokrát jdeme v zápase pro vítězství. V domácím prostředí jej proti Zlínu považuji za povinnost. V posledních utkáních jsme dokázali, že jsme schopni se vypořádat s absencí tří našich spojek a očekávám i nadále kolektivní výkon. Zisk dvou bodů by nás měl v tabulce posunout opět o nějakou příčku výše.“

Zápas se Zlínem začíná v tradiční domácí čas od 17hodin. Poklady sportovní haly Chemik budou otevřeny od 16hodin a Lovci věří, že je jejich fanoušci přijdou podpořit v co nejhojnějším počtu! Další domácí střetnutí pak sehrajeme až 28. 10. od 17hodin proti Karviné.

Základní informace o týmu Zlína

Příchody

  • Martin Kavka, z Talent M.A.T. Plzeň, střední spojka, 28. prosince 1989, 190 cm, 84 kg
  • Štěpán Gazdík, z Gumáren Zubří, levé/pravé křídlo, 15. ledna 1992, 180 cm, 78 kg
  • Radim Kovařík, z Bystřice pod Hostýnem, pivot, 23. prosince 1977, 185 cm, 90 kg
  • Jiří Závodník, z Napajedel, levé křídlo, 16. prosince 1988, 177 cm, 82 kg
  • Jiří Lefan, z HCB OKD Karviná, levé křídlo, 29. září 1993, 187 cm, 79 kg
  • Jiří Brhel, z dorostu, pivot, 7. května 1996, 186 cm, 84 kg

Odchody

  • David Poloz, do Talent M.A.T. Plzeň, pravé křídlo
  • Jan Zbránek, konec hostování, levé křídlo
  • Jakub Mostýn, konec kariéry, pivot
  • Zdeněk Luňák, konec kariéry, brankář

Realizační tým

  • Jiří Mičola, hlavní trenér, 24. června 1964
  • Petr Štekl, asistent trenéra, 4. prosince 1971
  • Petr Novák, vedoucí družstva, 15. června 1951
  • Monika Pažourková, masérka, 15. května 1982

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016

Do sezony vstupujeme s cílem stabilizovat tým po změnách ve vedení klubu, zapracovat nově příchozí hráče do týmu a zachránit extraligovou příslušnost i pro další sezony.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,