Dvě družstva minižáků na Lize Ústeckého kraje

V Lounech se v neděli 4. října odehrál druhý turnaj Ligy Ústeckého kraje v kategorii minižáků. Na něm se představilo 14 malých Lovců.

HF2015 -02

Liga Ústeckého kraje mini 4+1
turnaj Louny 4.10.2015

Druhý turnaj Ústecké ligy 4+1 odehrály lovosické celky I a II minižáků v trochu pozměněných sestavách oproti prvnímu turnaji v Mostě. Zúčastnilo se 14 lovosických minižáků ve dvou družstvech dle ročníků narození. V první skupině hrají družstva vyspělejší a většinou ročníky narození 2005. Druhá skupina je složena kromě celku z Chomutova převážně ze začátečníků. Lovosická družstva složená právě takto vcelku předvedla výkony odpovídající možnostem a umění jednotlivých hráčů.

Lovosické družstvo I. se vypořádalo vítězně se všemi soupeři bez problémů. Lovosická „dvojka“ prohrála s Chomutovem a vyhrála s dvojkou DHK Most a Loun. Je příznačné, že hodnocení lovosických celků je pro obě družstva velmi podobné. Lajdácká osobní obrana, slušné útočné momenty a velmi nepřesná střelba. U druhého družstva se přidalo navíc špatné zpracování míče. Uvedené nedostatky jsou bez problémů odstranitelné zodpovědným treninkem. Což však není zcela samozřejmé u všech lovosických miniházenkářů. Nad průměrem vynikl tentokrát brankář druhého týmu Lovosic Jáchym Toužimský – opravdová opora svého družstva. Největší slabinou lovosických celků byla realizace shot-out (velmi nepřesná střelba).

Družstvo I. hrálo v této sestavě: Martin Hromada – Tomáš Hanzal, Tomáš Pokorný, Martin Zámyslický, Jan Bereš, Jakub Perlík a Daniel Tučka.

Družstvo II. Hrálo v této sestavě: Jakub Toužimský – Matěj Reska, David Trefný, David Srba, Tomáš Křížek, Vojta Toman, Lukáš Limberk.

Soutěž se hraje turnajově a zúčastňují se tato družstva:

Skupina A: Lovosice I, Louny I, Baník Most, DHK Most I , Ústí n.L.

Skupina B: Lovosice II, Louny II, DHK Most II a Chomutov.

Příští turnaj se hraje v sobotu 17.října na DHK Most.

Jan Šváb ,František Čech – trenéři

Kategorie: minižáci, mládež