Další soupeřem na extraligové cestě je Litovel

V sobotu lovosičtí házenkáři po velmi dobrém výkonu porazili celek Jičína (30:21), aby pozítří znovu vycestovali vstříc dalšímu extraligovému boji.

lovo-b-zatec

5.kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – Tatran Litovel
sobota 3. října od 17hodin

Na Lovce čeká třetí venkovní utkání v letošním soutěžním ročníku. Dosavadní bilance zápasů venku je jedna remíza a jedna prohra, ve výčtu tedy chybí výhra a tu by naši házenkáři chtěli v sobotu večer z Litovle zcela jistě přivézt. A to i přesto, že jim i nadále bude chybět trojlístek spojek Miko, Klimt, Chroustovský. To, že se s jejich absencí dokáží vypořádat, předvedli zcela přesvědčivě ve čtvrtém kole, kdy doposud neporažený Jičín z Lovosic vyprovodili s devítibrankovou porážkou. I tentokrát je ale potřeba zopakovat, že každé utkání je jiné a těžko dopředu odhadovat, jakým směrem se bude ubírat.

Litovel je loňský nováček, ale dnes již s úsměvem na tváři musíme připomenout, že v loňské sezóně jsme se k ní zachovali jako Jánošík v dobách své největší slávy, kdy bohatým bral a chudým dával – do sedmého kola ročníku 2014/2015 získala Litovel i přes slibné výkony především v domácím prostředí jediný bod. V sedmém kole pak poprvé po svém postupu do extraligy naplno bodovala a bohužel se jí to podařilo proti našemu celku a to dokonce na lovosické palubovce. Zápas to byl od samého začátku nešťastný, když jsme již v poločase prohrávali rozdílem čtyř branek 13:17. Reputaci jsme si napravili v jarní části soutěže, resp.v 18.kole, kdy jsme nechali na podzimní utkání zapomenout a z Litovle si přivezli vysokou výhru 35:24. Nejlepšími střelci tehdy byli Jonáš (8br.), Hes (6br.), Klimt (6br.). Ani jeden z těchto hráčů v sobotním utkání nenastoupí, ale nic to nemění na tom, že budeme ve střetnutí favoritem.

Litovel jako nováček nepostoupila do loňského play-off, ale s naprostým přehledem se zachránila v soutěži, když v sérii o konečné 11.-12.místo porazila 3:0 na utkání celek Přerova. V letošním ročníku mají litovelští cíl stejně jako většina exrtraligových celků: probojovat se do horní osmičky extraligových týmů a tím pádem bojovat v play-off. K tomu by jí měla pomoci i čtveřice nových hráčů v jejím dresu: Tomáš Pernička (z HC Přerov), Jan Zbránek (z HC Zlín), Michal Dědek (z HC Zubří), František Kuba (z HC Přerov). Nebo také nový asistent na litovelské lavičce, v loňské sezóně ještě herně aktivní pivot světové třídy David Juříček, mnohonásobný český reprezentant. Jeho úloha je jasná: předávat zkušenosti mladším hráčům, vypomáhat jako asistent trenéra a v případě pro Litovel důležitých zápasů také naskočit do hry a pomoci svým házenkářským uměním.

David Juříček v letošní sezóně ze čtyř utkání odehrál zápasy v Kopřivnici a doma proti Zlínu a v obou pro Litovel vítězných utkáních vstřelil pět branek. Vedle těchto duelů sehrál Tatran ještě zápas v Jičínu (25:19 pro Jičín) a v Plzni (34:22 pro Plzeň). Celkově mu po čtyřech odehraných zápasech patří 7.příčka se ziskem 4bodů.

Co od duelu s Litovlí očekává trenér Lovců Vladimír Šuma? „Jedeme k soupeři, se kterým jsme měli v loňské sezóně vyrovnanou bilanci. Nám se nepovedlo první utkání doma, ale dokázali jsme zaváhání napravit na palubovce Litovle. Ta oproti loňské sezóně posílila o tři hráče do pole: na post křídla přišel Zbránek, na spojky Pernička a Dědek. Důležité pro Litovel je, že herně se i nadále zapojuje David Juříček. Na levé spojce hrozí velké nebezpečí od uzdraveného Matěje Konšela, který měl problémy s ramenem. Litovel sehrála velmi kvalitní utkání a vítězná utkání se Zlínem a Kopřivnicí, dařilo se jí i v zápase v Jičíně. My budeme chtít potvrdit výkon z posledního kola proti Jičínu,“ říká odhodlaně trenér Lovosic.

Naši házenkáři využijí opět stejný model jako při cestě do Zubří, tj. do Prahy se přesunou auty a poté využijí cestu vlakem. Zápas v Litovli začíná v sobotu 3. října od 17hodin.

Všichni fanoušci Lovců mohou tento zápas sledovat prostřednictvím přenosu z klubové kamery na Tvcom www.hazenalovosice.cz/tvcom-cz/ nebo prostřednictvím textového zpravodajství na www.onlajny.com/match/index/date/2015-10-03/id/160341

Základní informace o Tatranu Litovel

www.hazena.tatranlitovel.cz

Příchody

  • Tomáš Pernička, z SK Velká Bystřice/Sokol HC Přerov, spojka, 28.listopadu 1980
  • Jan Zbránek, z TJ Bystřice pod Hostýnem/HC Zlín, pravé křídlo, 13.listopadu 1990
  • Michal Dědek, z Gumárny HC Zubří, spojka univerzál, 15.března 1987
  • František Kuba, ze Sokolu Dřevohostice/Sokol Přerov, brankář, 12.ledna 1988

Odchody

  • Jakub Schmalz, do B-týmu, levá spojka
  • Marek Šuba, do B-týmu, levé křídlo
  • Petr Habermann, do B-týmu, brankář

Realizační tým

  • Lubomír Krejčíř, hlavní trenér, 1956
  • Květoslav Kuba, asistent trenéra, 1962
  • David Juříček, nový asistent trenéra, 8.srpna 1974.

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016?

  • Probojovat se do play-off, tedy být v horní osmičce tabulky.

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

  • 2 500 000 korun.
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,