Ve třetím kole nás čeká nevyzpytatelný celek Frýdku-Místku

Jedině Frýdek-Místek dokázal v loňské sezóně obrat o body v domácím prostředí Mistra ČR posledních dvou let a právě tento soupeř bude naším nejbližším protivníkem v mužské extralize.

25-150307-frydek-mistek-hazena-lovosice_galerie-980

Dvě opory Frýdku-Místku: obranář Miloslav Krahulík (při střelbě) a střelec Vojtěch Petrovský (nalevo od něj). Foto: Frýdecko-Místecký Deník.

3.kolo extraligy mužů:

SKP Frýdek-Místek – HK FCC Město Lovosice
neděle 16hodin

Frýdek-Místek mohl být černým koněm soutěže. V jarním play-off 2014/2015 narazil jako osmý celek po základní části na první Plzeň a nebylo daleko k naprosté senzaci. V prvním zápase čtvrtfinále Plzeň doma zvítězila 27:23, v tom druhém domácím utkání ale podlehla o jednu branku a na sever Moravy se tak série přesouvala za stavu 1:1 na zápasy. Třetí duel přinesl nervydrásající koncovku, ve které Plzeň srovnávala na 18:18 až v posledních sekundách zápasu. Tím překlonila vedení na svoji stranu a sérii už dotáhla do vítězného konce. Jediný gól možná byla Plzeň od vyřazení ze série, aby pak v dalším průběhu play-off již neklopýtla ani jednou.

To, že Frýdek-Místek, náš nedělní soupeř, na mistrovskou Plzeň umí, se ukázalo i ve druhém kole letošního ročníku. V televizním utkání si tyto dva týmy zopakovali loňskou čtvrtfinálovou sérii a hostující celek byl dlouho nahoře. A po velmi vyrovnaném průběhu nakonec Frýdek-Místek na půdě Plzně vybojoval velmi cenný bod. Ten ho zcela jistě psychicky vyhoupne vzhůru i do nedělního duelu, ve kterém přivítá naše Lovce.

Frýdek-Místek má stejně jako naši házenkáři 3body, když v úvodním kole v domácím prostředí porazil celek Zlína 29:25, ve druhém již zmiňovaném utkání přivezl remízu 26:26 z palubovky Plzně. Zápasy našeho týmu proti Frýdku-Místku přinesly v poslední sezóně velmi vyrovnané výsledky. Naši házenkáři dokázali v 10.kole zvítězit 33:31, ve 21.odvetném kole jsme pak ve Frýdku-Místku podlehli 27:28. Vyrovnaný duel se dá očekávat i v nedělním utkání, ve kterém těžko hledat favorita zápasu.

Tým Frýdku-Místku se oproti loňské sezóně, ve které nakonec obsadil osmou příčku, víceméně nezměnil. Za zmínku stojí příchod brankáře Petra Štolcara, který přestoupil na sever Moravy z Brna a který vyztužil brankářský post našeho nejbližšího soupeře. Jestli je potřeba někoho zmínit, tak určitě nejlepšího střelce poslední extraligové sezóny Vojtu Petrovského. Ten patří ke stálicím střelecké elity a pravidelně se umisťuje na předních příčkách tabulky střelců. Dlouhodobě se pak objevuje také v širší nominaci reprezentace mužů. Vojta je po dvou kolech na druhém místě tabulky střelců se 16ti vstřelenými brankami (1.příčka patří našemu Jirkovi Motlovi s 20ti góly). Druhým nejlepším střelcem je pak další spojka Sebastián Strack. Frýdek-Místek si zakládá také na velmi dobré defenzivě, ve které tvoří dva obranné pilíře specialisté Michal Vacula a náš odchovanec Miloslav Krahulík.

Co očekává od duelu Lovců s týmem Frýdku-Místku trenér Vladimír Šuma? „Proti nám nastoupí soupeř, kterému se vydařil vstup do sezóny. Frýdek se opírá o hru trojice spojek: Perovský, Strack, Kichner. Má velice tvrdou kompaktní obranu, ve které hraje prim náš odchovanec Míla Krahulík společně s Vaculou. Daří se jim i přechod do rychlého protiútoku a to prostřednictvím obou jeho křídel. Útočná hra soupeře, i když je i jeho obrana velice kvalitní, má obrovskou sílu, tam si budeme muset dávat pozor. Nesmí se nám stát, že v obraně budeme pasivní tak, jak se nám to stalo v utkání proti Brnu.“

Naši házenkáři využijí opět stejný model jako při cestě do Zubří, tj. do Prahy se přesunou auty a poté využijí cestu vlakem. Zápas ve Frýdku-Místku začíná v neděli v 16hodin.

Všichni fanoušci Lovců mohou tento zápas sledovat prostřednictvím přenosu z klubové kamery na Tvcom http://hazena.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Hazena-extraliga-muzi/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Muzi/Sezona-2015-2016/126343-SKP-Frydek-Mistek-HK-A-S-A-Mesto-Lovosice.htm nebo prostřednictvím textového zpravodajství na http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-09-20/id/159241 .

Základní informace o soupeři: SKP Frýdek-Místek

Příchody

  • Petr Štolcar, z KP Brno, brankář, 29. května 1977, 196 cm, 99 kg
  • Martin Toms, z B-týmu, pravé křídlo, 4. května 1980, 185 cm, 83 kg
  • Ondřej Güttler, ze staršího dorost, pravé křídlo, 1. května 1996, 182 cm, 75 kg

Odchody

  • Vojtěch Hečko, do Ostravy, levé křídlo
  • Jaromír Petřík, do KH Kopřivnice, pivot

Realizační tým

  • Aleš Chrastina, hlavní trenér, 13. prosince 1967
  • Petr Mazur, asistent trenéra a vedoucí družstva, 9. dubna 1974
  • Milan Sikora, masér, 9. června 1963

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016

  • Účast v play–off, poté zabojovat o účast v bojích o medaile.

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

  • 2 500 000 korun
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,