V prvním domácím zápase přivítají Lovci tým Brna

Reprízu loňské semifinálové série zažije v sobotu hala Chemik, když v ní Lovci odpoledne přivítají soupeře z moravské metropole: Handball KP Brno.

hazean-brno-lovosice-6353850_denik-605

2.kolo extraligy: HK FCC Město Lovosice – Handball KP Brno, sobota 12. září 17:00

Nevídaná série se odehrála na jaře loňského roku. Našim Lovcům se základní části příliš nevydařila a šestá příčka jim přisoudila soupeře z Brna. Ten měl v případě nerozhodného stavu výhodu domácího prostředí v rozhodujícím střetnutí a tak se také stalo, když série dospěla do rozhodujícího pátého utkání v Brně. Předcházely tomu dvě prohry po našich ne příliš vydařených výkonech na půdě soupeře, které ale vykompenzovaly dvě výhry z domácího prostředí před zaplněnou lovosickou halou. K rozhodujícímu střetnutí o všechno a nic jsme tedy zajížděli do Brna, kde jsme nakonec i díky výrazné podpoře snad osmi desítek našich fanoušků dokázali neuvěřitelné: potřetí zvítězit a postoupit do finále soutěže.

Také v letošním ročníku čeká na házenkáře play-off, kam se probojuje osmička nejlepších týmů. Nyní je ale před námi základní část s 22zápasy a druhým v pořadí je ten s Brnem. Brno vyhlásilo stejně jako v loňském roce za cíl postup do play-off, ve stejném duchu se vyjádřilo i vedení našeho klubu, které by chtělo opět bojovat o medaile. K postupu mezi elitu má Brnu pomoci nový trenér, kterým je slovenský kouč Michal Hradil. Ten nahradil Andreje Titkova, jež se vrátil do Zubří, kde prožil dlouhá léta v pozici úspěšného hráče. Z týmu vedle trenéra odešla slovenská spojka Jozef Hanták, který si vyzkouší maďarské angažmá a také řecký reprezentant Boris Aspiridis, který zamířil do slovenské Šaľy. Do Frýdku-Místku zamířil brankář Petr Štolcar. Mezi tyčemi tak i nadále zůstává gólmanská jednička a opora týmu Jiří Bavlnka. Z hráčů v týmu je potřeba vyzdvihnout skvělou práci pivota Michala Dostalíka. Tým Brna se u nás představil i v rámci letního turnaje Memoriálu Františka Arnošta, ve vzájemném souboji zvítězilo moravské družstvo 28:21.

To, že každý zápas je jiný, ví i trenér Lovců Vladimír Šuma: „s Brnem jsme se utkali v loňské sezóně sedmkrát a vyšli jsme ze souboje s kladnou bilancí. Poslední výhra nás navíc posunula do finále extraligy. Tým Brna zůstal takřka ve stejné sestavě, odešli pouze Hanták s Aspiridisem. V brance bude i nadále působit velice kvalitní brankář Bavlnka. Soupeř střídá obranu 1:5 s vysunutým hrotem a obranu 0:6, ve které působí defenzivní pilíře Weintritt a Musil. Celek Brna disponuje kvalitními hráči na postu spojek, kteří dokáží vyvinou veliký tlak na soupeře nebo dobře spolupracovat s jedním z nejlepších pivotů v lize Dostalíkem. Pro nás v sobotu nepřipadá v úvahu nic jiného než naplno bodovat a potvrdit tak cenný bod, který jsme přivezli ze Zubří.“

Vzájemná utkání Lovosice vs. Brno v sezóně 2014/2015

základní část

Lovosice – Brno 27:26
Brno – Lovosice 31:27

play-off

Brno – Lovosice 24:20
Brno – Lovosice 30:28
Lovosice – Brno 27:24
Lovosice – Brno 26:20
Brno – Lovosice 22:23

Všichni fanoušci Lovců mohou tento zápas sledovat prostřednictvím přenosu z klubové kamery na Tvcom (link bude doplněn) nebo prostřednictvím textového zpravodajství na http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-09-12/id/159045 .

Základní informace o soupeři: Handball KP Brno

Příchody

Jan Ipser, z SHC Maloměřice, pivot, 14. března 1994, 189 cm, 88 kg
Vít Kučera, ze staršího dorostu, střední spojka, 25. února 1996, 184 cm, 85 kg
Dominik Ženatý, ze staršího dorostu, brankař, 25. února 1996, 193 cm, 85 kg

Odchody

Boris Aspridis, do Duslo Šala, pravé křídlo
Jozef Hanták, do Balmazújvárose (Maďarsko), levá spojka
Petr Štolcar, do SKP Frýdek-Místek, brankař
Tomáš Veřmiřovský, do 2. ligy mužů, levé křídlo

Realizační tým

Michal Hradil, nový trenér, přichází z ASC Algund (Itálie), 29. září 1974
Pavel Čejka, asistent trenéra, 11. června 1974

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016

Postup do play off.

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

3 500 000 korun.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,