Tým Lovců v extraligových statistikách

Minulý týden jsme vám přiblížili, jak si vedou Lovci v rámci individuálních statistik hráčů v rámci letošního ročníku extraligy. Dnes si můžete přečíst jejich postavení z pozice týmových statistik.

12030519_1169176636432022_5073415054194551678_o

Týmové statistiky HK FCC Město Lovosice, sezóna 2015/2016

V rámci statistických údajů dodávaných do systému ČSH nejen samotnými extraligovými kluby, lze v týmových statistikách sledovat následující ukazatele:

  • postavení týmu v extraligové tabulce,
  • úspěšné zákroky brankářů (družstva),
  • úspěšnost brankářů (družstva),
  • góly z rychlých útoků (družstva),
  • úspěšnost střelby (družstva),
  • úspěšnost 7m hodů (družstva).

Pojďme se tedy na tyto ukazatele podívat z pohledu našich Lovců.

Postavení týmu v extraligové tabulce

Po čtvrtém kole extraligy mají naši Lovci na svém kontě následující bilanci: 2 x výhra (Brno, Jičín), 1 x remíza (Zubří), 1 x prohra (Frýdek-Místek). Celkem tedy pět získaných bodů, které v současné tabulce vynesly Lovce na šestou pozici. V extralize je již jen jeden jediný neporažený tým bez ztráty bodu: TJ Cement Hranice. Ten se v neděli utká ve šlágru kola na palubovce Frýdku-Místku s domácím celkem, který má na svém kontě sedm bodů, tj. o jeden bod méně než zmiňované vedoucí Hranice.

Tabulka

Úspěšné zákroky brankářů

V této statistice patří lovosickým brankářům sedmá pozice se 66zákroky, což víceméně koresponduje s jejich postavením v tabulce. Celkem překvapivě je na vedoucí pozici zatím bezbodový celek Brna, jehož brankáři nasbírali 81 úspěšných zákroků. 72 těchto zákroků patří brněnskému gólmanovi Jiřímu Bavlnkovi. Stejný počet zákroků, tj. 81, má na svém kontě i tým Hranic a jejich autorem je výhradně jejich elitní brankář Josef Kučerka. O jediný zákrok méně mají gólmani Frýdku-Místku a to i přesto, že jejich „první dva“ brankáři jsou zranění a dosavadní extraligová utkání odchytal Jan Marenčák. Ten má ale podle posledních informací poraněné koleno a Frýdek-Místek tak bude mít na tomto postu ještě větší starosti.

http://www.extraligahazene.cz/statistics/goal-keeper-save-team

Úspěšnost brankářů v %

Tato statistika opisuje postavení týmů ve statistice předchozí. První tři příčky patří Brnu, Hranicím a Frýdku-Místku, naši Lovci zaujímají sedmou pozici. Překvapivě poslední jsou brankáři Zubří s necelými třiceti % úspěšnosti, přičemž od návratu Milana Maliny ze zahraničního angažmá si především domácí fanoušci slibovali mnohem výraznější výkony. Výkon brankáře je však vždy spojenou nádobou se hrou týmu a ani zde tomu není jinak.

http://www.extraligahazene.cz/statistics/goal-keeper-save-ratio-team

Góly z rychlých útoků

Za to v této statistice je Zubří nejlepší, když z první nebo druhé vlny rychlého protiútoku skórovalo již 25x. Velkou zásluhu na tom mají křídla Jan Zahradníček a Jakub Douda. Našim Lovcům patří až devátá příčka se třinácti vstřelenými brankami, jak je ale vidět, tak ani devátá pozice v tomto ukazateli nemusí znamenat špatné celkové výsledky. Nicméně branky z rychlých protiútoků znamenají rychlé a laciné góly, nehledě na efekt, který tato situace přináší z pohledu diváků.

http://www.extraligahazene.cz/statistics/quick-attack-goal-team

Úspěšnost střelby

Čtvrtý nejlepší ukazatel z hlediska úspěšnosti střelby mají na svém kontě lovosičtí házenkáři, jejichž střelecká úspěšnost činí momentálně těsně pod 56%. Nad šedesát procent dosáhli pouze hráči mistrovské Plzně, mezi nimi a naším týmem se umístily ještě celky Hranic a Frýdku-Místku, tj. družstva z horní poloviny tabulky. Zajímavé může být umístění Dukly Praha na poslední příčce se 47% úspěšnosti střelby. Toto je horší než lepší číslo, ale i tak Dukle stačí na třetí pozici mezi extraligovými týmy se ziskem šesti bodů.

http://www.extraligahazene.cz/statistics/shot-ratio-team

úspěšnost střelby

Úspěšnost 7m hodů

Za Lovce se na čáru sedmimetrových hodů postavila trojice hráčů: Jiří Motl, Jan Landa a Jiří Bouček. Jan Landa v posledním utkání proměnil všechny čtyři a i on se zasloužil o celkových 82,35% úspěšnosti Lovců z této pozice. Toto číslo stačí na čtvrtou příčku. Vedoucí místo zaujímají házenkáři Brna, kteří zvládli tuto činnost s 89% úspěšností a to i po odchodu jejich elitního sedmičkového střelce Borise Aspiridise do slovenské Šaľy.

http://www.extraligahazene.cz/statistics/shot-seven-ratio-team

7mhody

Uvidíme, jak na tom naši Lovci budou za 4 týdny, kdy pro vás budu bilancovat další díl týmových statistik našich Lovců. Pevně věřím, že především v prvním ukazateli se posunou zase o kousek výše 🙂

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,