První skalp Jičína mají Lovci

Až čtvrté kolo extraligy přineslo první porážku jičínského celku a jejím autorem byli lovosičtí házenkáři. Lovci po výborné druhé půli přehráli svého protivníka celkovým rozdílem devíti branek.

150912_Brno ce005

4.kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – HBC Ronal Jičín
30:21 (13:12)

Bez tří spojek dokázali naši Lovci podat výborný výkon a především díky zlepšené druhé půli nakonec zdolali tým Jičína 30:21. První poločas přinesl velmi vyrovnanou házenou. Úvodní desetiminutovka patřila našemu soupeři, který se dvakrát dostal do dvougólového vedení (4:2, 5:3). V 16.minutě ale Roman Jelínek svojí první brankou srovnával na 6:6 a od té doby se oba týmy střídaly ve skórování. Toto pravidlo bylo porušeno až v závěru prvního poločasu, kdy se našim házenkářům podařilo odskočit na 13:11, ale Jičín ještě v závěrečných sekundách z rukou Tomáše Kolce snížil na těsný rozdíl 13:12 ve prospěch Lovců.

O výsledku utkání s největší pravděpodobností rozhodla první desetiminutovka druhé půle, kterou naši hráči vyhráli poměrem 7:1 a odskočili tak rázem Jičínu na rozdíl sedmi branek 20:13. Na tento náskok již náš protivník nedokázal zareagovat a vedení na naší straně i nadále narůstalo. Tři minuty před koncem jsme vedli o 11gólů 30:19, aby nakonec dvě slepené branky z rychlých protiútoků od jičínského Radka Krále znamenali konečný výsledek 30:21.

Naši házenkáři tak získali druhé vítězství v této sezóně. V dalším kole jedou na půdu Litovle a to v sobotu 3. 10., kde hrají od 17hodin. Domácí utkání pak sehrají v sobotu 10.10. rovněž od 17hodin proti týmu Zlína.

Premiérově se v Lovosicích vyhlašoval také hráč utkání, kterým byl v hlasování fanoušků na FB profilu klubu zvolen Jiří Bouček. Ohlasy po utkání (hráči, trenér) přineseme na speciálním kanálu TV Lovci na youtube.com.

Komentář trenéra Lovců Vladimíra Šumy: „první poločas byl dnes vyrovnaný. Bohužel jsme nastupovali do zápasu bez tří hráčů, kteří se objevují pravidelně v základní sestavě, ale ostatní kluci pro tým odvedli maximum a byli si vědomi důležitosti dnešního zápasu. Takže do toho vletěli, jak se říká po hlavě, a podařilo se to. Ve druhém poločase jsme měli velmi vysoké procento úspěšnosti střelby, kdy jsme v druhým poločase neproměnili snad jen pět střel. Dnes nám fungovala obrana, v čele se skvěle chytajícím Arturem Adamíkem.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík, Koňařík – Franc, Landa 6/4, Havel 1, Sýkora 3, Motl 6, Bouček 5/1, Jelínek 5, Barth, Semerád, Malý 4

7m hody: 7/5 – 2/0, vyloučení: 1 – 4, rozhodčí: Brůna, Halada, diváků: 482

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,