První letošní prohra Lovců

Ve třetím kole zajížděli Lovci na horkou půdu Frýdku-Místku. Tento celek dokázal v minulém kole po velmi dobrém výkonu přivézt bod z Plzně a svoji formu chtěl potvrdit i proti vicemistrovi z Lovosic.

24-150307-frydek-mistek-hazena-lovosice_galerie-980

Pavel Chroustovský brání Petra Kichnera Zdroj: FM Deník

3.kolo extraligy mužů:

SKP Frýdek-Místek – HK FCC Město Lovosice
27:24 (12:13)

Nervózní první poločas ze všech stran byl k vidění v hale ve Frýdku-Místku. Naši házenkáři se s nervozitou popasovali lépe a dokázali si od prvních minut vybudovat mírné vedení (6:4, 8:5). Pozorně za celkem dobře pracující obranou chytal Artur Adamík a dobrá kombinační hra na druhé straně vedla ve 20.minutě k náskoku 12:8 pro naše barvy. V dobré hře jsme pokračovali i dále, po oddechovém čase Ládi Šumy za stavu 12:7 pro naše barvy se ještě prosadil ze sedmičky Jirka Motl. Další minuty již ale byly z naší strany velmi špatné. A nezměnila to ani přesilová hra při vyloučení jednoho z domácích hráčů. Naopak, hra v početní výhodě jako by nám vůbec nevyhovovala, nedokázali jsme přesně zakončit ani z vyložených šancí a k tomu přidali hned tři technické chyby. Výsledkem bylo snížení Frýdku-Místku na 12:13 a poločasové vedení zachránil jen dvěma skělými zákroky proti frýdeckým křídlům brankář Adamík.

Druhý poločas se našim házenkářům vůbec nevydařil. Po nepovedené koncovce první půle ztratila hra dynamiku, nápad, odvahu. Střely na frýdecko-místeckého brankáře přicházely z uctivé vzdálenosti a bez razance. K tomu jsme i nadále produkovali technické chyby. Ve hře nás držel pouze skvělými zákroky brankář Artur Adamík, ale bohužel se k němu nikdo v poli nepřidal. Frýdek-Místek držel ve druhém poločase neustále vedení na svojí straně a udržel jej i přes závěrečnou změnu obrany a osobku na svoje hráče. Konečný výsledek tak hovoří 27:24 pro tým Frýdku-Místku, naši házenkáři utržili první prohru v sezóně.

Další zápas sehrajeme na domácí půdě a střetneme se v něm s dosud neporaženým celkem Jičína. Ten v sobotním utkání porazil úřadujícího mistra z Plzně 24:20 a k nám tak pojede s plným bodovým ziskem. Zápas začíná v sobotu 26. 9. v 18hodin a Lovci budou rozhodně potřebovat vaši pomoc!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „utkání jsme začali dobře, vedli jsme o pět branek a toto vedení jsme mohli ještě navýšit. Bohužel se nám nepovedlo střeleckou příležitost proměnit, naproti tomu domácí dokázali několikrát lacino skórovat. Tím jsme umožnili Frýdku-Místku brankově se přiblížit našemu týmu. Druhá půle dlouho vyznívala nerozhodně, ale i nadále nás trápily neproměněné střelecké šance. K tomu se zranil Chroustovský, takže jsme pak měli i problémy s hráči na postu spojek.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc, Landa 3, Havel 2, Sýkora 1, Motl 7/2, Bouček 8/2, Jelínek, Chroustovský 1, Malý 2, Barth, Semerád.

7m hody: 3/2 – 5/4, vyloučení: 4 – 4, rozhodčí: Bečička, Smékal, diváků: 456.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: