Na úvod sezóny drama se šťastným koncem

Hned první domácí utkání letošní sezóny připomnělo zápasy Lovců v minulém soutěžním ročníku. Drama až do poslední minuty, naštěstí pro Lovce se šťastným koncem v podobě prvního extraligového vítězství.

150912_Brno ce005

2.kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – Handball KP Brno
28:27 (12:13)

Brno i s novým trenérem Michalem Hradilem přijelo do Lovosic s cílem bodovat a o první své body se soupeř pral až do posledních vteřin. V loňské sezóně podlehl na naší palubovce o jedinou branku a situace se opakovala i tentokrát. Jen s tím rozdílem, že oproti loňské sezóně bylo dnešní utkání po celou dobu vyrovnané, zatímco loni jsme první poločas výrazně vyhráli.

Naši házenkáři se v samém úvodu střetnutí ujali vedení 5:3, ale na dlouhé minuty pak mírné vedení převzal soupeř. Brno vedlo 12:10 ještě čtyři minuty před koncem první půle, branky Boučka a Malého znamenaly ve 28.minutě srovnání na 12:12. Nakonec ale těsné poločasové vedení pro hostující celek zařídil nejlepší střelec na straně Brna Hubáček.

Druhý poločas byl maximálně vyrovnaný, ani jeden z celků nedokázal získat větší jak jednobrankový náskok. V 54.minutě svítil na ukazateli nerozhodný stav 25:25, branky Jelínka a našeho elitního střelce Motla mohly vnést do našich řad uklidnění, ale okamžitě po vstřelené brance Brno kontrovalo a znovu utkání zdramatizovalo. Naštěstí jsme z rukou Václava Klimta dokázali znovu odskočit na dvougólový náskok. Tečku za utkáním udělal Mráz, který stanovil konečný účet utkání na 28:27 ve prospěch Lovců.

Komentář trenéra Lovců Vladimíra Šumy: „utkání se hrálo ve vysokém tempu, po celých šedesát minut byl zápas hodně vyrovnaný. My jsme měli štěstí, že jsme se dostali asi čtyři minuty před koncem zápasu do dvoubrankového vedení a vedení jsme už udrželi. Vynikající výkon předvedl hostující brankář Bavlnka.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc, Landa 2, Havel 2, Sýkora 1, Motl 9/2, Bouček 2, Jelínek 1, Chroustovský, Barth, Klimt 6, Semerád, Miko 1, Malý 4

7m hody: 2/2 – 4/4, vyloučení: 4 – 4, rozhodčí: Opava, Válek, diváků: 410

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: