Mladší žáci zahájili ligu Ústeckého kraje

V neděli 13. září 2015 zahájila ve sportovní hale v Mostě liga Ústeckého kraje mladších žáků. Do soutěže se přihlásilo šest družstev a tak v turnajovém systému jedno družstvo vynechává.

HF2015 -114

Úvodní turnaj vynechali Tygři Ústí n.L. Bohužel pro velkou marodku se nezúčastnili ani Varnsdorfští. V turnaji jasně dominovali Lovosičtí. Družstvo A ztratilo pouze dva body za nájezdy s Louny a družstvo B ve hře prohrálo pouze s vlastním A-čkem. Hráno 5 minut osobka, 5 nájezdů a 20 minut hra.

Výsledky Lovosic:

Lovosice A – Lovosice B hra 14:5, osobka 7:3, nájezdy 6:2
Utkání týmů stejného oddílu bývají nevyzpytatelná. Tentokrát však A-čko neponechalo nic náhodě a důrazem eliminovalo hbitost hráčů B-čka.

Lovosice A – HK Baník Most hra 11:7, osobka 6:2, nájezdy 2:0
Skóre osobky je pro Most příliš kruté. Ve vyrovnané hře dominoval brankář Lovosic. Loterii nájezdů Lovosice vyhráli se štěstím. Úvod utkání byl také velmi vyrovnaný a z obou stran opatrný (5. min 2:1). Lovosičtí zrychlili hru a skóre pomalu narůstalo (15 min 7:3). Mostečtí si nevěděli rady s důraznou obranou a vynikajícími brankáři Lovosic. Na konci utkání si Lukáč zopakoval branku soupeři do šatny.

Lovosice A – Lokomotiva Louny hra 11:7, osobka 5:1, nájezdy 2:4
Důraz Lovosic v osobce nutil lounské k technickým chybám. V loterii nájezdů stálo tentokrát štěstí na straně Loun. Úvod hry byl poměrně jednoznačný (8.min 5:1). Polevení v rychlosti i důrazu ze strany Lovosic a lounští byli stále na dostřel (17.min 9:6).

Lovosice B – Lokomotiva Louny hra 11:7, osobka 5:5, nájezdy 3:4
V osobce Lovosice neustále vedli, o vítězství přišli v samém závěru. Technika, pohyb a důraz v obraně nesly ve hře ovoce. Lounští stále jen dotahovali (7.min 3:3, 13.min 5:5). Závěr patřil bojovným Lovosicím.

Lovosice B – HK Baník Most hra 6:5, osobka 5:8, nájezdy 2:4
V osobce se prosadila rychlost a důraz Mostu. Ve hře si mostečtí naopak nevěděli rady s důraznou obranou a výborným A. Aglerem v brance. Zasloužené vítězství proti favoritovi díky bojovnosti.

Tabulka turnaje:

hra osobka nájezdy
1. HK Lovosice A 3 0 0 3 0 0 2 0 1 17
2. HK Baník Most 1 0 2 2 0 1 1 1 1 9
3. Loko Louny 0 0 3 0 1 2 2 1 0 6
4. HK Lovosice B 2 0 1 0 1 2 0 0 3 5
5. Tygři Ústí n.L. A nehrál
6. Slovan Varnsdorf nehrál

Lovosické A-čko předvádělo pohyblivou házenou s rychlým přechodem do útoku. Byla to fyzicky náročná házená, ale nesla ovoce. Výborný výkon brankářů Lukáče a Kalivody byl základem, ze kterého se budovala vítězství. Střelecky se dařilo Štolbovi, do listiny střelců se zapsali všichni. Těžko někoho vyzdvihnout, bojovalo celé družstvo. Pravidelné střídání trojic nebylo na hře družstva znát.

Lovosické B-čko odvedlo výborný výkon. Rozdíl v síle dohánělo pohyblivostí a technikou a zejména důrazem v obraně. Ani pravidelné střídání trojice se neprojevilo na důrazu. Handycapem pro družstvo jsou nájezdy. Za kolektivní výkon zaslouží celé družstvo pochvalu.

Sestava – A:
Lukáč, Kalivoda – Bednařík, Sozanský, Štolba, Kryšpín, Heller, Bareš, Lopata, Škaloud, Agler M.

Sestava – B:
Agler A – Vojíř, Vaverka, Bartošík, Hron, Dojčinovič, Pokorný, Šváb, Král, Pilney