Minižáci vítězem prvního turnaje Podkrušnohorské ligy

První turnaj nové sezóny se odehrál za chladného počasí na venkovním hřišti na umělé trávě. Hrálo se v odpoledních hodinách a pro málo času byla hrací doba zkrácena na 1 x 15 min.

HF2015 -74

Turnaj Podkrušnohorské ligy miniházené 6+1
Žatec 26.září 2015

Poprvé v dějinách této soutěže hrálo 6 družstev: 5 tradičních a nováček z Chomutova. Na začátku sezóny jsme byli zvědaví ,jaké bude po dominantní pozici Dukly v loňském ročníku rozdělení sil letos. Vcelku suverénně působilo družstvo Lovosic, které turnaj vyhrálo bez ztráty bodu. Druhá Dukla prohrála pouze s Lovosicemi, Louny potrápily Duklu (prohra o 1 branku) a remizovaly s Mostem. Bez vítězství skončil Žatec, nováček z Chomutova získal dva body za vítězství právě se Žatcem.

Lovosičtí se představili jako družstvo s nejvyrovnanějším kádrem a především základní sestava ve složení: brankáři Martin Hromada a Ondra Zábranský, v poli Lukáš Dojčinovič, Tadeáš Pokorný, Martin Zámyslický, Vojta Černý, Pavel Drašnar a Franta Šafránek a Tomáš Pokorný předváděla pěknou, technicky vyspělou hru. Pokud by se hrálo pouze s touto sestavou, byly by výsledky daleko výraznější ve prospěch Lovosic. Ovšem i další hráči ukázali, že budou schopni vyrovnat se svým vyhranějším kolegům. Platí to především o Danovi Tučkovi, který potřebuje získat herní zkušenosti. Totéž ale platí i pro Jana Karlíka, Jana Bereše, Davida Srbu a Jakuba Perlíka, kteří ukázali bojovnost a za svůj první start v házené 6+1se nemusí stydět. Hlavní nedostatek těchto hráčů je špatné zpracování míče a podceňování činnosti v obraně. Kladem je, že všichni hráči družstva skórovali.

Celkově lze vyjádřit s předvedenou hrou lovosického týmu spokojenost.

Výsledky Lovosice:

Lovosice – Dukla 12:8
Lovosice – Chomutov 11:3
Lovosice – Baník Most 8:4
Lovosice – Louny 7:3
Lovosice – Žatec 13:1

Tabulka prvního turnaje:  

1. HKM Lovosice 10 b. 51:19
2. Dukla Praha 8 b.
3. Loko Louny 5 b.
4. Baník Most 3 b.
5. Chomutov 2 b.
6. Žatec 2 b.

Podkrušnohorská liga pokračuje turnajem v Mostě v neděli 11. Října 2015.

Zpracoval: Jan Šváb

Kategorie: minižáci, mládež