Lovci zahajují sezónu, jedou do Zubří

Osmitýdenní letní příprava je u konce a již tento víkend čeká na lovosické házenkáře první extraligové utkání. A hned na začátek pojedou na velmi horkou půdu, když jejich úvodním soupeřem v této sezóně je celek Zubří.

1.kolo extraligy:

HC Zubří – HK FCC Město Lovosice
sobota 5. 9. v 17:00

zub_cn023

Všichni házenkářští fanoušci se konečně dočkali a po třech měsících ligové přestávky se o víkendu znovu roztočí extraligový kolotoč. Naši házenkáři mají za sebou fyzicky náročnou přípravu jejíž součástí byly i přípravné zápasy především s týmy z nižších německých soutěží. Vrcholem přípravy pak byla účast na 1.ročníku Česko-slovenského poháru, na kterém Lovci o minulém víkendu sehráli dvě těžká střetnutí proti českému Mistrovi z Plzně a slovenskému šampiónovi z Prešova.

Velmi těžký je i jejich první extraligový soupeř, kterým je tým Zubří. Zubří se dlouhodobě pohybuje ve špičce mužské házené a i letos mají stejný cíl: probojovat se do play-off mezi nejlepších osm týmů a následně bojovat o medaili. Zároveň budou chtít v Zubří napravit i nepříliš povedenou loňskou sezónu, ve které vypadli již ve čtvrtfinále. V něm zastavila Valachy Karviná a ještě dlouho se o duelu těchto dvou celků hovořilo. První vzájemný souboj těchto celků rozhodovala až disciplinární komise, která nařídila opakování sedmimetrových hodů po skončení řádné hrací doby. Z prvního zápasu pak nakonec vzešla vítězně Karviná a nalomené Zubří, přestože bylo v sérii favoritem, jí nedokázalo již v sérii vzdorovat a bojovalo až o 5.-8.místo v soutěži.

Lovci se s tímto týmem v loňské sezóně střetli dvakrát, v šestém kole základní části jsme na půdě soupeře podlehli hodně vysoko 21:36. V domácím prostředí jsme uhájili důležité dva body po vítězství 29:28.

Vzájemné zápasy Lovosice – Zubří v sezóně 2014/2015

6.kolo: Zubří – Lovosice 36:21
17.kolo: Lovosice – Zubří 29:28

Celek Zubří disponuje velice kvalitním kádrem, ve kterém najdeme spoustu zkušených hráčů, kteří mají za sebou i reprezentační starty. Největší hvězdou zůstává i nadále levoruká spojka Tomáš Řezníček, nejlepší střelec Zubří v loňské sezóně. Před sezónou posílilo Zubří o čtyři hráče a rozhodně největší posilou pro tým bude příchod odchovance klubu Milana Maliny. Brankář Malina si prošel tříletým angažmá ve Francii a jako velmi zkušený brankář vytvoří společně s Petrem Orságem silnou brankářskou dvojici.

Zubří povedou z lavička dvě staronové tváře, když se na zuberskou lavičku vrací Andrej Titkov, dlouholetý hráč Zubří a také Pavel Hrachovec, který se do Zubří vrací z rakouského angažmá. Stejně jako na naší lavičce tedy najdeme na lavičce soupeře bývalé vynikající házenkáře.

To, že naše Lovce čeká hned na úvod soutěže těžký soupeř, si uvědomuje i trenér Vladimír Šuma: „je to velmi silný a kvalitní soupeř. Nám se v loňské sezóně utkání v Zubří vůbec nepovedlo a rádi bychom tento nepodařený výsledek napravili. V Zubří došlo k výměně na trenérském postu a velkou posilou bude brankář Milan Malina, který se vrací ze zahraničího angažmá. Soupeř praktikuje obranu 0:6, ve které hrají prim vysocí hráči Bechný a Šlachta. Uvědomujeme si i velikou sílu na postu spojek, namátkou jmenujme Řezníčka, Rečka nebo Hrstku. Silnou zbraní Zubří je i velice dobrý přechod do rychlého protiútoku.“

Naši házenkáři vyrážejí do Zubří zítra v deset hodin dopoledne, kdy vyjedou auty z Lovosic. V Praze pak přesednou na vlak a v pět hodin odpoledne již nastoupí ke svému prvnímu extraligovému utkání.

Všichni fanoušci Lovců mohou tento zápas sledovat prostřednictvím přenosu z klubové kamery na http://hazena.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Hazena-extraliga-muzi/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Muzi/Sezona-2015-2016/126324-HC-Gumarny-Zubri-HK-A-S-A-Mesto-Lovosice.htm nebo prostřednictvím textového zpravodajství na http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-09-05/id/156921 .

Držte našim Lovcům palce, aby letošní sezónu odstartovali úspěšně!

Náš soupeř – HC Zubří

Příchody:

  • Milan Malina, z Tremblay en France (1. liga, Francie), brankář, 30. září 1987, 195 cm, 92 kg
  • Adam Reček, z KH Kopřivnice, spojka, 30. května 1994, 194 cm, 122 kg
  • František Nesvadba, z dorostu, spojka, 12. září 1997, 189 cm, 85 kg
  • Štěpán Zeman, z dorostu, spojka, 9. května 1997, 199 cm, 90 kg

Odchody:

  • Michal Dědek, do Tatran Litovel, křídlo
  • Kašpárek Stanislav, do Balatonfüredi KC (1. liga, Maďarsko), spojka
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: