Lovci vítězem turnaje v Liberci

Družstvo starších žáků zajíždělo v redukované sestavě s 9 hráči na turnaj do Liberce. Trenéři tak měli na střídání pouze jednoho hráče do pole a náhradního brankáře.

Lactos cup 2015_LBC

Turnaj „LACTOS CUP“
Liberec 2015, 30. 8. 2015

Účastníci: Liberec Handball, HBC Continental Jičín, Sokol Úvaly, AŠ Mladá Boleslav, Házená Mělník, HK FCC Město Lovosice

Hodnocení trenéra Václava Starého.

Navzdory hendikepu (menší počet hráčeů) Lovci odehráli všechna utkání ve vysokém tempu. Díky častému a taktickému střídání trenéru se dařilo během turnaje rozložit síly do všech utkání rovnoměrně a tak odehrát turnaj bez porážky a umístit se na nejvyšší možné příčce.

Mladá Boleslav – Lovosice 10:14
Žáci nastupovali k prvnímu utkání turnaje proti družstvu Mladé Boleslavi. V 1. poločase, díky nedisciplinovanosti a podcenění soupeře, jsme hráčům Boleslavi umožnili vypracovat si až 4 – brankový náskok. Tento rozdíl skóre byl smazán až v posledních minutách 1. poločasu, kdy hráči začali konečně zodpovědně bránit a rychlými útoky dokázali skóre srovnat do poločasové přestávky. V přestávce byly hráčům zopakovány a zdůrazněny taktické pokyny zejména v obranné činnosti. Pokyny trenérů byly hráči ve 2. poločase dodrženy a tak jsme soupeři dovolili vstřelit pouze 2 branky. Naši hráči byli v útoku efektivnější, a tak po zásluze dovedli utkání do vítězného konce.

Lovosice – Mělník 19:5
Žádné podcenění, důraz v obraně a v zakončení dovedlo naše hráče k snadné výhře. Družstvo Mělníka nedisponovalo takovými kvality jako ostatní soupeři. To nám umožnilo cvičit zejména obranný systém 3-2-1, který hráči mohli prověřit s neznámým soupeřem.

Lovosice – Liberec 18:13
V dalším zápase jsme se střetli s pořadatelem turnaje, Libercem. Liberečtí hráči dokázali kvalitně prověřit naší obranu, celý zápas se odehrával ve velmi dobrém tempu a zápas byl napínavý až do posledních minut, kde rozhodla naše větší fyzická a herní vyspělost. Důraz v obraně donutil soupeře střílet neúčinně ze střední vzdálenosti, a to nám umožnilo v posledních minutách skórovat z rychlých útoků a dotáhnout utkání k vítězství.

Jičín – Lovosice 13:17
Utkání s Jičínem bylo utkání dvou rozdílných poločasů. První polovina utkání byla ve znamení ukázkové taktické hry jak v obranné tak i útočné činnosti. Bohužel, 2. poločas byl z naší strany odevzdaný a tristní. To umožnilo soupeři dotáhnout se na rozdíl jedné branky. Úspěšnost Dobrá střelby Honzy Durčeka a Dana Dojčinoviče ze střední vzdálenosti zajistila lovcům výhru. V 1. poločase je třeba vyzdvihnout velmi dobrý výkon Martina Prášila v obraně.

Úvaly – Lovosice 9:13
K poslednímu utkání, které se ukázalo jako finálové, jsme nastupovali proti silnému družstvu z Úval, které se prezentovalo během turnaje pohlednou házenou a své soupeře jednoznačně přehrávalo. Únava a ztráta koncentrace byla znát na obou stranách, nicméně byly to Úvaly, které se ujaly vedení 3:1. Jako správní lovci hráči nesložili své zbraně a brzy srovnali se soupeřem krok a svou disciplinovaností i skóre, které postupně navyšovali ve svůj prospěch. Po závěrečném hvizdu svítilo na ukazateli skóre výsledek 13:9 pro lovosické družstvo.

Výsledkem z posledního utkání potvrdili lovci svou neporazitelnost v turnaji a právem získali zlaté medaile..