Lovci bez tří spojek, v sobotu je čeká neporažený Jičín!

V nezáviděníhodné situaci se ocitli naši Lovci před sobotním duelem čtvrtého kola extraligy. Zranění hráčů a disciplinární trest v kombinaci s neporaženým soupeřem před ně klade velmi těžký úkol.

jic_cn010

4.kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HCB RONAL Jičín
sobota 26.9.2015 od 18hodin

Je dopředu jasné, že letošní extraligu mohou rozhodovat maličkosti. Při vyrovnanosti týmů to může být zranění jednoho z klíčových hráčů nebo jakékoliv vychýlení z obvyklé herní rovnováhy. Na naše Lovce se štěstí v úvodu sezóny příliš neusmálo. Po utkání s Brnem byl distancován Václav Klimt, jemuž včera Disciplinární komise ČSH udělila tvrdý 3měsíční trest za faul na brněnského Radka Mráze. Již předtím se zranil Dominik Miko a v posledním zápase ve Frýdku-Místku utrpěl zlomeninu kůstky na ruce další hráč ze spojkového řadu Pavel Chroustovský. Lovci tak rázem přišli o tři spojky.

Není to sice záviděníhodná situace, ale rozhodně také ne příležitost k pláči nebo alibismu. Náš kádr čítá 16hráčů a ti, co mohou k zápasům nastoupit, mají šanci dokázat, že v Lovosicích házenou hrát umíme i v ne zcela kompletní sestavě. Možnost prokázat toto tvrzení budeme mít proti týmu, který zatím v extralize nepoznal hořkost porážky a vede tabulku soutěže.

Tým Jičína, který v posledním ročníku o jeden bod neproklouzl do osmičky týmů v play-off, chce letos znovu mezi elitní házenkářské celky. To dokazuje i jeho předsezónní cíl, kterým je postup do play-off. K tomu má Jičínu pomoci také příchod velmi zkušeného hráče na post pravé spojky Ondřeje Šulce, který se vrací po dlouholetém angažmá v zahraničí. Ten očekávání vedení klubu i extraligových expertů zatím plní na jedničku, když je nejlepším střelcem týmu s 19ti úspěšnými zásahy.

Jičín, jak jsme již psali výše, Jičín má na svém kontě plný počet bodů za 3 výhry. Nejprve si doma poradil s loňským nováčkem Litovlí 25:19, venku porazil Zlín 21:17 a v posledním kole si vyšlápl na posledního Mistra z Plzně poměrem 24:20. Toto utkání bylo pozoruhodné i tím, že Jičín soupeři nedovolil posledních 15minut zápasu vstřelit branku a otočil tak nepříznivý vývoj 18:20 na konečných 24:20 ve svůj prospěch.

V loňské sezóně jsme se s Jičínem střetli dvakrát v základní části, ve 4.kole jsme předvedli jeden z našich zápasů „prvních poločasů“ a po vítězné první půli 11:7 jsme celkově podlehli 18:19. V jarní odvetě jsme doma již nezaváhali a sice nikterak přesvědčivě, ale zvítězili jsme o dvě branky 26:24.

V zápase s Jičínem padá všeobecně velmi málo branek, soupeř se opírá o dobrou obranu v kombinaci s brankáři a proto má celkové skóre ze tří utkání 70:56. Padesátšest obrdžených branek je přitom vůbec nejméně ze všech týmů soutěže.

Jak vidí sobotní střetnutí trenér našich Lovců Vladimír Šuma? „Postihla nás podobná situace jako Jičín v loňské sezóně. Potýkáme se se zraněním dvou našich hráčů, k tomu se přidal ještě disciplinární trest pro Václava Klimta. Takže do zápasu jdeme bez tří házenkářů, kteří se pravidelně objevují v základní sestavě. Nicméně toto se může v házené přihodit a já si myslím, že máme dostatek kvalitních hráčů na to, abychom utkání doma zvládli. Proti nám nastoupí veli kvalitní soupeř, o čemž vypovídá i jeho současné postavení v tabulce. Hra Jičína je založena na vysunuté obraně a velmi dobré ofenzivní spolupráci mezi hráči menšího vzrůstu. Je velmi silný ve hře jeden na jednoho a má nekompromisní přechod do rychlého protiútoku,“ prozrazuje k soupeři trenér našich házenkářů.

Z výše uvedeného je zcela jasné, že v sobotu se naši Lovci rozhodně neobejdou bez vaší podpory. Nenechte je v boji samotné a přijďte je povzbudit do haly Chemik, utkání se hraje o hodinu později než bývá zvykem a to v 18hodin (sobota 26. 9.).

Základní informace o soupeři HBC Ronal Jičín www.hbcjicin.cz

Příchody

  • Ondřej Šulc, návrat z Francie, pravá spojka, narozen 21. listopadu 1983, 193 cm, 93 kg
  • Martin Loskot, z Talentu M.A.T. Plzeň, střední spojka, 10. dubna 1991, 180 cm, 78 kg

Odchody

  • Jan Vocásek, ukončení kariéry, spojka

Realizační tým

  • Aleš Babák, trenér, 10.listopadu 1974
  • Petr Babák, trenér, 28. srpna 1963
  • Petr Kynčl, vedoucí týmu, 9. června 1965
  • Richard Zachoval, doktor, 22. srpna 1969

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016

  • Základním cílem je postup do play-off.

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

  • 2 900 000 korun.
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,