Úspěšné zakončení letní přípravy starších žáků

Poslední kategorií, která si dnes vysloužila hodnocení svého vystoupení na Házenkářském festivalu, je kategorie starších žáků. Článek vypovídá ale nejen o jejich účasti na turnaji, ale i o celé letní přípravě týmu.

IMG_6114Hodnocení trenérky Andrei Řezníčkové.

V nové sezóně se část hráčů zapojila do tréninků mladšího dorostu. Proto velké poděkování za kvalitní přípravu patří týmu mladších dorostenců, kteří skvěle přijali mladší hráče mezi sebe a podporovali je při polykání naběhaných kilometrů. Dan Dojčinovič, Honza Durček, Martin Prášil, Kilián Malý, Pepa Staněk a Venca Kovář začali letní přípravu pod vedením pánů Karlovce a Berky už 3. srpna. Po týdnu stráveném v terénu odcestoval tým na tréninkový kemp do Bělé pod Bezdězem. Ke zbytku žáků se kluci připojili 15.srpna, kdy jsme i my společně s týmem mladších žáků odcestovali na tréninkový kemp do Bělé pod Bezdězem. Po dvou tréninkových dnech jsme společně s trenéry mladších žáků postavili 5 smíšených týmů. Dopoledne trénovala každá kategorie zvlášť a odpoledne jsme trávili týmovými soutěžemi. Kluci si zahráli turnaj v házené, turnaj 4 + 1 a odběhli si orientační běh, při kterém museli odpovědět na otázky týkající se historie města Bělá. Pro nepřízeň počasí nám bohužel nevyšel turnaj v plážové házené.

Kromě testování a kondičních cvičení s hudbou jsme zařadili i novinky do herního tréninku, které jsme se chystali vyzkoušet během turnaje. Tréninky nám zpestřilo přípravné utkání proti Liberci. Utkání jsme vyhráli a zápas nám ukázal nedostatky především v obranných činnostech. Soupeř byl v obraně mnohem agresivnější. Tréninkový kemp jsme zakončili ve čtvrtek 20.8. a po obědě jsme vyrazili domů, abychom si odpočinuli před dvoudenním házenkářským maratonem. Jedinou kaňkou kempu bylo zranění Venci Kováře, který se turnaje nemohl účastnit. Naštěstí si jeho výron kotníku vyžádá jen pár dní klid.

Pro Házenkářský festival jsme kluky rozdělili do dvou týmů, aby si zahráli všichni hráči. Ve druhém týmu hráli především hráči, kteří k nám přešli z mladších žáků. Kluci si pomalu zvykají na rychlejší a složitější házenou, větší míč a lepidlo J. Ze sedmi utkání družstvo mladších vyhrálo jednou, jednou remizovalo a pětkrát prohrálo. Výsledky určitě neodpovídají schopnostem hráčů. Družstva Děčína a Spergau nebyli lepším týmem než náš. Příjemné je, že Martin Prášil získal cenu za nejlepšího střelce turnaje.

SESTAVA A VÝSLEDKY TÝMU LOVOSICE B:

Brankář: Fanda Tietze
Hráči: Martin Prášil 45 branek, Jakub Donát 23 branek, Petr Hermoch 3branky, Marek Šuma 2 branky, Tomáš Limberk 5 branek, Radim Vosický 3 branky

VÝSLEDKY UTKÁNÍ

Lovosice B – Lovosice A 9:20
Lovosice B – Dukla Praha II 9:21
Lovosice B – Úvaly I 10:15
Lovosice B – Spergau 15:17
Lovosice B – Děčín 14:14
Lovosice B – Úvaly II 17:11
Lovosice B – Dukla I 7:20

Tým A tvořili především hráči ročníků 2001 doplněni o Vítka Svobodu a Šimona Šmída, kteří přišli z mladší kategorie. V sobotu kluci sehráli dvě napínavá a pohledná utkání proti Úvalům I a Dukle Praha I. Zápas proti Dukle byl vyrovnaný a měl krásnou atomosféru. Mladší spoluhráči obou týmů se předháněli ve fandění. Remízu pro nás vybojoval Michal Burgr, který úspěšně zakončil střelou z pravého křídla v posledních sekundách zápasu. Ve  čtyřech zápasech jsme si vyzkoušeli nový obranný systém a několik šablon v útoku. Tomáš Jelínek v brance úspěšně jistil záda obraně a dařila se mu i přihrávka do rychlých útoků. Poslední utkání proti Děčínu se nakonec ukázalo jako nejtěžší. Soupeře jsme podcenili a trochu nám došly síly. Vůbec se nám nedařilo bránit pravou stranu útoku. Naštěstí vše dobře dopadlo a kluci utání vyhráli. Sobotní den jsme zakončili vítězstvím. Po házené se týmy přesunuli k individuálním soutěžím na venkovní hřiště. Kluky čekala střelba na přesnost, měření střely radarem a týmové přetahování lanem.

Individuální soutěže – rychlost střelby:
Martin Březina (Úvaly)

Individuální soutěže – přesnost střelby:
starší žáci: Simon Michel (SG Spergau)

Přetahování lanem:
starší žáci: Lovosice A

Těžká utkání jsme měli za sebou, v neděli na nás čekali slabší soupeři. Ale byli jsme plni odhodlání dotáhnout turnaj do vítězného konce. První ročník turnaje se nám před rokem vůbec nevydařil a po šestém místě z roku 2014 jsme si chtěli spravit chuť. A to se nakonec povedlo. Vysokou výhrou před zaplněnou halou jsme celý turnaj ukončili vítězstvím nad týmem Úval II.

Jedna bitva je úspěšně vybojována, ale to náročné je stále před námi. Úspěch nás motivuje k další práci a dává nám chuť předvést co nejlepší výsledek nejen na domácí půdě, ale i na hřištích soupeřů.

Brankář: Tomáš Jelínek
Hráči: Dan Dojčinovič 24 branek, Vítek Burša 1 branka, Šimon Šmíd 12 branek, Josef Staněk 11 branek, Honza Durček 36 branek, Michal Burgr 9 branek, Kilián Malý 4 branky, Víťa Svoboda 12 branek

VÝSLEDKY UTKÁNÍ

Lovosice A – Lovosice B 20:9
Lovosice A – Dukla Praha II 11:10
Lovosice A – Úvaly I 15:14
Lovosice A – Spergau 20:14
Lovosice A – Děčín 14:13
Lovosice A – Úvaly II 16:3
Lovosice A – Dukla I 14:14