Statečný boj Lovců proti slovenskému Mistrovi

V Praze byl dnes odpoledne rozehrán první ročník Česko-slovenského poháru mužů. Mezi čtyřmi nejlepšími celky obou států byli i naši Lovci, kteří v semifinále nastoupili proti Mistrovi Slovenska z Prešova.

cs_poharSemifinále Česko-slovenského poháru

HK FCC Město Lovosice – Tatran Prešov
25:33 (15:15)

Ve výborné atmosféře, kterou dotvářeli fanoušci obou táborů, nastoupili naši Lovci a tým Prešova k prvnímu semifinále Final Four Čs.poháru. Trenér Šuma poslal na hřiště základní sestavu v tomto složení: brankář Adamík, hráči Bouček, Chroustovský, Landa, Miko, Malý a jako vysunutý obránce operoval Motl. Do útoku pak Mika střídal na pozici pivota Havel.

Lépe do utkání vstoupil náš soupeř, který si hned z kraje vybudoval tříbrankový náskok 4:1 (5.minuta střetnutí). V tu chvíli navíc nedali velmi slušné střelecké šance Motl s Boučkem, ale ani to naše hráče nezlomilo. Landa dokázal snížit na 2:4 a když byl vzápětí soupeřův hráč vyloučen, dokázali Lovci zužitkovat herní převahu a skóre utkání dokonce otočit ve svůj prospěch (5:4 8.minuta). Prešov v dalším průběhu dokazoval svoji kvalitu a i díky pohyblivé obraně 2:4 dokázal zpět získat vedení. Za stavu 9:12 v náš neprospěch si trenér Vladimír Šuma vybral první oddechový čas Lovců, ale ani po něm se nepodařilo našemu celku těsněji se přiblížit soupeři. Ještě pět minut před koncem vedl slovenský tým o čtyři branky 15:11, ale závěr utkání vyšel Lovcům na jedničku. Do konce první půle již nepovolili soupeři ani jednu branku, zatímco sami byli úspěšní čtyřikrát. Na 15:15 v závěrečné minutě srovnával Jiří Motl z rychlého útoku a stanovil tak poločasový výsledek utkání.

Začátek druhého poločasu nám utekl stejně jako vstup do první půle. Během šesti minut se nám pouze jednou podařilo překonat prešovskou obranu, oproti tomu hostující tým dokázal hned čtyřikrát skórovat a odskočit ve 35.minutě na 19:16, o chvíli později na 20:17. Lovci se ale opět dokázali vzchopit a dvě branky velmi dobře hrajícího Malého znamenaly snížení na rozdíl jediné branky 20:21. Naději Lovcům i nadále držel dobře chytající Artur Adamík, který zneškodnil i rychlý útok českého reprezentanta Hrstky. Zlom nastal v poslední čtvrthodině zápasu a výsledek je z pohledu celkového vývoje pro Lovce možná až krutý. Na druhou stranu se jim dařilo ¾ utkání držet krok proti fyzicky lépe vybavenému a herně kvalitnějšímu soupeři a v Praze jsme rozhodně nepodali špatný výkon. Zítra nás čeká utkání o 3.místo, ve kterém nastoupíme proti poraženému z utkání Talent Prešov – Sporta Hlohovec.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „jsem rozhodně spokojen s nasazením týmu. Hrálo se ve velkém tempu, i přesto jsme v prvním poločase vyrobili pouze dvě technické chyby. Ke konci utkání nám již chyběly fyzické síly, když Prešov střídal téměř jako v hokeji dvě šestky. To ale není výmluva, naopak jsem opravdu spokojen s tím, jak jsme k zápasu přistoupili. Na naší straně byly k vidění jednoduché kombinace, které fungovaly, dařila se nám hra přes pivota a pokud budeme dodržovat taktické pokyny, můžeme uspět. Zítra s námi nebude hrát Jirka Motl a na jeho místo nastoupí Miloslav Sýkora, další alternací pak může být Roman Jelínek.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc, Landa 3, Havel 1, Sýkora, Motl 9/4, Bouček 3, Jelínek, Chroustovský, Barth 1, Klimt 3, Semerád, Miko 1, Malý 4

7m hody: 6/4 – 3/2, vyloučení: 0 – 6, rozhodčí: Opava, Válek.