Soustředění malých Lovců

Druhý týden v srpnu přivítaly Šlovice nejmenší lovosické házenkáře. Ti ve středisku Nad Starým mlýnem našli svoje útočiště již pošesté v řadě. Podrobnosti k soustředění malých Lovců najdete v článku.

 

140831_Fest cnh001

Šlovice 2015

V krásném prostředí Křivoklátských lesů poblíž Berounky proběhlo již pošesté letní soustředění lovosických nejmladších házenkářů. Soustředění proběhlo ve středisku Nad Starým mlýnem, které je vybaveno perfektním servisem pro nejmladší kategorie sportovců. I díky tomuto faktu se i přes tropická vedra podařilo splnit sportovní i společenské cíle akce. Sportovní program byl zaměřen na zlepšení všestranné fyzické kondice dětí a házenkářských dovedností. Dopoledne se cvičilo ve skupinách po sedmi sportovcích formou kruhového tréninku (gymnastika, posilování nohou, rukou a pod). Cvičení se střídala po 15ti minutách O přestávkách využívaly děti rekreační bazény. Dopolední trénink končil v 11 hodin a do oběda ve 12.30 děti trávily v chládku nebo bazénech. Po poledním klidu ve 14.hodin se buď pod stromy nacvičovala míčová technika nebo se šlo k Berounce, kde pod jezem ve Skryjích bylo možno se koupat v peřejích a díky nízkému stavu vody (25 cm) bylo koupání zcela bezpečné.Po svačině v 16. hodin pokračoval výcvik formou her (plážová házená, házená 4+1), soutěže v hodu míčem apod. do večeře v 18.10. Po večeři od 19.00 do 21.00 následovalo buď hraní házené 6+1 na umělém hřišti nebo koupání.

Celkem se trénovalo třífázově cca 6 hodin denně. Budíček v 7.30, rozcvička, snídaně v 8.30, trénink 9.00 – 11.00 (svačina), oběd 12.30, polední klid do 14.00, do svačiny v 16.00 trénink nebo koupání, 16 – 18,10 trenink, večeře v 18.10 po večeři 19.00 – 21.00 trénink, večerka 22.00.

Druhým cílem soustředění bylo vytvořit kolektiv loňských miniházenkáčů s novými příchozími z přípravky. Zdá se, že i to se podařilo, skutečnost poznáme během podzimu. Během soustředění nedošlo k žádnému zvláštnímu incidentu. Děti se snažily plnit zadané úkoly a sportování v přírodě je bavilo. Celý program byl postaven jako soutěž tří družstev v jednotlivých disciplínách, které se plnily v rámci treninků. Na závěr obdrželi všichni účastníci medaile dle umístění družstva a byli vyhodnoceni a dekorováni i tři nejlepší jednotlivci v každém ročníku.

Soustředění proběhlo od neděle 9.srpna do soboty 15.srpna. Zúčastnilo se ho 28 dětí, dva trenéři kroužku miniházené DDM a čtyři rodiče jako pomocníci.

Účastníci – ročník 2006: Václav Durek , Matěj Fornbaum, Lukáš Limberk,   Samuel Šírek, František Krejza, Matěj Reska, Jáchym Toužimský, David Srba, Vojta Toman, Tomáš Křížek, Tereza Plosová, Karolína Kuhnová

Ročník 2005: Anna Hartmanová, Tomáš Pokorný, Tadeáš Pokorný, Lukáš Dojčinovič, Vojtěch Černý, Ondra Zábranský, Martin Hromada, František Šafránek, Daniel Tučka, Jan Karlík, Martin Křížek, Jakub Perlík, Pavel Drašnar, Jan Bereš, Jan Šváb, Jan Hartman.

Jan Šváb

Kategorie: minižáci, mládež Rubriky: