Nejmenší Lovci vítězem Házenkářského festivalu

Nejmladší kategorií, která se na turnaji v Lovosicích představila, byla kategorie minižáků. Osm týmů bojovalo o celkové prvenství a všechny rozhodně zaslouží velkou pochvalu. Hodnocení vystoupení lovosických dětí přinášíme v článku.

Festival2015 02

2.ročník Házenkářského festivalu, Lovosice – kategorie minižáci

V této věkové kategorii se hrála miniházená 4+1 a lovosičtí se zúčastnili se čtyřmi družstvy složenými převážně dle ročníku narození ,tedy 2005 a 2006 – 7. Díky tomu si zahrály perfektně  všechny děti hrající v tomto věku házenou v HKM Lovosice a v kroužku Elko DDM. Sestavená družstva splnila na 100 % úkol, kterým je pověřili trenéři. Družstva z ročníku 2005 zisk medailí, družstva 2006-7 nebýt  poslední. Lovosická družstva vybojovala tato u místění: první  místo, třetí místo, páté místo a sedmé místo.

Vitězové turnaje hráli v sestavě  Tadeáš Pokorný, Lukáš Dojčinovič (nejlepší hráč kategorie mini), Pavel Drašnar, Tomáš Pokorný,  Jan Klič a v brance Martin Hromada. Družstvo vyhrálo zaslouženě bez porážky,  předvádělo rychlou agresivní házenou a splnilo očekávání trenérů.

Druhý lovosický tým hrál v sestavě: Vojta Černý, Franta Šafránek, Daniel Tučka, Jan Karlík a Jakub Perlík, který se snažil v brance. Tato parta stačila kromě Úval a prvního družstva Lovosic na všechny své soupeře bez problémů a třetí místo je úspěchem

Třetí celek, který získal páté místo, byl složen z dětí, které ještě v minulé sezoně hrály v přípravce  a tento turnaj byl jejich první v kategorii mini. Ani tito hráči nezklamali a jejich výkon stoupal zápas od zápasu. Družstvo hrálo v sestavě: Samuel  Šírek, Lukáš Limberk, Tomáš Křížek, David Srba, Matěj Fornbaum a David Trefný. V brance se střídali všichni. Družstvo si poradilo s celkem Plzně, Loun a Lovosic D .

Poslední lovosický celek byl sestaven opět z dětí loňské přípravky a hrál ve smíšeném složení. Porazil  děvčata z Plzně a s družstvem Loun hrál velmi vyrovnaný zápas. I jejich představení uspokojilo trenéry. Sestava družstva: Tereza Plosová, Anna Hartmanová,   Vojta Toman, František Krejza, Matěj Reska a  Václav Durek.

Turnaj byl dobrou prověrkou před podzimní mistrovskou soutěží a lovosičtí minižáci ukázali, že i v příští sezoně mohou patřit ke špičce v této kategorii. Všechny děti zaslouží za vystoupení v turnaji pochvalu za bojovnost snahu. Jejich projev na turnaji i na soustředění před turnajem  dokazuje jejich zájem o házenou a hlavně, že je to baví. To je  asi nejlepší příslib do budoucna.

Jan Šváb a František Čech  – trenéři