Lovosice o víkendu znovu ožijí mládežnickou házenou!

V Lovosicích se tento víkend uskuteční druhý ročník turnaje Házenkářského festivalu. Ten je věnován mládežnické házené a ve dvou sportovních halách se představí celkem dvacetčtyři týmů.

140831_Fest cnh052

V rámci úvodního ročníku Házenkářského festivalu se v loňském roce v Lovosicích zúčastnilo 22týmů, letos tedy došlo k nárůstu o dva celky a v každé z vypsaných kategorií se do soutěže zapojí 8 celků.

Předposlední prázdninový víkend ožijí haly a ulice Lovosic házenou v podání tří nejmladších kategorií. Na sever Čech se sjede dvacetčtyři týmů, které mezi sebou budou bojovat o tituly v rámci druhého ročníku turnaje. Základem turnaje jsou samozřejmě utkání v házené, minižáci budou bojovat v rámci 4+1. V kategorii mladších a starších žáků se již bude hrát klasicky 6+1, přičemž ve všech kategoriích nastoupí osm týmů. Utkání začínají v sobotu v 8:00 hodin ve dvou halách: v hale Chemik, kolem které se bude také soustředit centrum a srdce turnaje, kategorie mladších žáků a některá utkání starších žáků přivítá hala U přívozu.

Sportovní klání budou trvat celou sobotu a pokračovat budou i v neděli až do půl čtvrté, po skončení posledního zápasu bude následovat slavnostní vyhlášení turnaje. Nejen házenkářské zápasy ale budou na Házenkářském festivalu k vidění. Organizátoři vedle nich připravili také doprovodné disciplíny pro všechny účastníky: týmovou soutěž v přetahování lanem, individuální soutěže v rychlosti střelby a v přesnosti střelby. Svoje umění si budou moci vyzkoušet všichni hráči, když každý z týmů si tyto soutěže může nejprve vyzkoušet a otestovat si schopnosti svých házenkářů. Dva nejlepší z každého týmu se pak zúčastní večerního finále, které se uskuteční na venkovním hřišti vedle haly Chemik.

Součástí sobotního večera bude také pohodový večer pro hráče i jejich doprovod, jehož součástí bude i opékání buřtů a ohňostroj. V neděli pak již bude turnaj vrcholit a po třetí hodině budeme znát první vítěze druhého ročníku.

„Jsme velmi rádi, že se nám turnaj podařilo i díky našim partnerům znovu uskutečnit a jsme rádi, že se turnaj pro letošní ročník ještě rozšířil. Jednotlivé týmy se mezi sebou poměří nejen v házené, ale také v dalších atraktivních disciplínách a především měření rychlosti střelby by pro děti mělo být opět velkou výzvou. Pro všechny je nachystán večerní program a já věřím, že si na turnaj najde cestu řada příznivců házené v Lovosicích,“ přeje si hlavní organizátor akce Vojtěch Srba.

Časový harmonogram turnaje

Sobota 23. 8.

8:00 – 17:00
– házenkářská utkání finále individuálních soutěží v kategorii mini, ml.žáků, st.žáků (u haly Chemik)
– vyhlášení individuálních soutěží

20:30 ohňostroj (u haly Chemik)

Neděle 24. 8.

8:00 – 15:30 házenkářská utkání

16:00 slavnostní vyhlášení turnaje (hala Chemik)