Lovci rozehrají přípravu

Mezinárodním turnajem v domácí hale zahájí extraligoví házenkáři HK FCC Lovosice svoji letošní sezónu. V rámci tradičního turnaje pod názvem Memoriál Františka Arnošta poměří síly se třemi soupeři.

Arnost 2015

Memoriál Františka Arnošta, mezinárodní turnaj mužů, SH Chemik, Lovosice

Turnaj se odehraje v lovosické hale Chemik ve dvou dnech: v pátek a v sobotu a celkem se na něm představí čtyři týmy. Dva zástupce na něm bude mít česká extraliga, dva celky přijedou ze sousedního Německa. Domácí tým FCC Město Lovosice na turnaji obhajuje prvenství z loňského roku a Jiří Bouček pak titul Nejlepšího hráče. To hrál ale ještě v dresu německé Pirny, zatímco letošní sezónu již odehraje doma v Lovosicích.

Úvodní utkání obstarají v pátek od 17:30 hodin Lovci proti německému Glauchau. V jeho dresu se pak můžeme těšit i na dva odchovance lovosické házené, bratry Kylíškovi. V sobotu ráno od 9:30 sehrají Lovosice druhé utkání proti Brnu, svému semifinálovému soupeři z play-off poslední extraligové sezóny. A na závěr se od 14hodin utkají s Bad Blankenburgem z Německa.

Vedle házenkářských celků se na turnaji představí i naši nejlepší mezinárodní rozhodčí Jiří Novotný, Václav Horáček, kteří v lednu letošního roku rozhodovali nejprestižnější zápas světa, finále MS mužů 2015 v Kataru.

Turnaj by v 15:15 mělo zakončit slavnostní zahájení. Všichni házenkářští příznivci jsou tímto do haly Chemik srdečně zváni!