Házenkářský Superpohár pro Lovce z Lovosic!

V Lovosicích probíhal o víkendu druhý ročník mládežnického turnaje Házenkářský festival. Na něm se představilo 24týmů ve třech kategoriích: minižáci, mladší žáci, starší žáci. Poprvé byl také vyhlašován tzv.Superpohár pro nejlepší tým napříč kategoriemi.

2.ročník Házenkářského festivalu, Lovosice

Celkem 84 utkání se odehrálo ve dvou dnech ve dvou halách v Lovosicích. V každé kategorii se představilo osm týmů, které mezi sebou sehrály turnaj systémem každý s každým. Tuhé boje probíhaly ve všech kategoriích již od těch nejmenších.

Minižáci

Letošnímu ročníku dominovali domácí házenkáři Lovosic A, kteří bez ztráty bodu zvítězili v kategorii minižáků. Druhým týmem turnaje byl celek Úval, který na turnaji utržil jedinou porážku od týmu Lovosic. Na třetím místě se umístilo družstvo Lovosice B. V kategorii minižáků byli vyhlašováni nejlepší hráč, kterým se stal Lukáš Dojčinovič z Lovosic a nejlepší brankář. Tím byl vyhlášen Martin Hromada, rovněž z týmu Lovců.

Konečné pořadí:

1.Lovosice A 14b
2.Úvaly 12b
3.Lovosice B 8b
4.Dukla Praha 8b
5.Lovosice C 6b
6.Louny 3b
7.Lovosice D 2b
8.Slávia VŠ Plzeň 1b

Nejlepší hráč: Lukáš Dojčinovič (Lovosice)
Nejlepší brankář: Martin Hromada (Lovosice)

Mladší žáci

V kategorii mladších žáků obhájili loňské prvenství mladší žáci Dukly Praha I. Ti stejně jako minižáci Lovosic A neztratili v průběhu turnaje ani bod a po právu se radovali z prvního místa. Na druhé příčce se s jednou porážkou umístil tým Lovosice A a třetí příčka patří družstvu Úvaly I. V kategorii mladších žáků se vyhlašovaly tři individuální ceny: vedle nejlepšího hráče, kterým byl vyhlášen Jan Trunda z Dukly Praha I, nejlepšího brankáře Lukáše Lukáče z domácích Lovosic, byl vyhlášen i nejlepší střelec. Tím se stal Jan Trunda z Dukly Praha I a získal tak svoji druhou individuální cenu.

Konečné pořadí:

1.Dukla Praha I. 14b
2.Lovosice A 12b
3.Úvaly I 10b
4.Louny 8b
5.Dukla Praha II 6b
6.Ústí nad Labem 4b
7.Lovosice B 2b
8.Úvaly II

Nejlepší střelec: Jan Trunda (Dukla Praha I) 52br
Nejlepší hráč: Jan Trunda (Dukla Praha I)
Nejlepší brankář: Lukáš Lukáč (Lovosice A)

Starší žáci

Zatímco v kategorii mladších žáků se Dukle Praha podařilo obhájit loňské prvenství, v letošním ročníku vyhráli hráči Lovosic. Ale vítězství to bylo těsné, když se zrodilo díky jednobrankové výhře proti Dukle Praha II. a remíze s Duklou Praha I. V konečném součtu zvítězily Lovosice A se ziskem 13bodů, druhá Dukla měla na svém kontě 12b a Úvaly I 11b. Nejlepším střelcem se stal domácí Martin Prášil se 45 vstřelenými brankami, nejlepším hráčem Jan Durček z Lovosic a nejlepším brankářem byl vyhlášen Ondřej Janda z Dukly Praha.

Konečné pořadí:

1.Lovosic A 13b
2.Dukla Praha I 12b
3.Úvaly I 11b
4.Dukla Praha II. 8B
5.Úvaly II.
6.SG Spergau 4b
7.Lovosice B 3b
8.Děčín 1b

Nejlepší střelec: Martin Prášil (Lovosice) 45br.
Nejlepší hráč: Jan Durček (Lovosice)
Nejlepší brankář: Ondřej Janda (Dukla Praha I)

Poprvé v historii se vyhlašoval také Superpohár pro nejúspěšnější tým turnaje. Za každé umístění byly udělovány body, další body pak týmy mohly získat za umístění v rámci týmové soutěže v přetahování a také za individuální soutěže v rychlosti střelby a přesnosti střelby. V konečném součtu se pak držitelem Superpoháru stalo domácí družstvo Lovosic se ziskem 290b, na druhé příčce se umístila Dukla Praha se ziskem 230b.

Superpohár Házenkářského festivalu 2015:

1.místo: Lovosice 290b
2.místo: Dukla Praha 230b

Individuální soutěže – rychlost střelby:

minižáci: Mikuláš Kabátník (Dukla Praha)
mladší žáci: Tomáš Varga (Louny)
starší žáci: Martin Březina (Úvaly)

Individuální soutěže – přesnost střelby:

minižáci: Tadeáš Pokorný (Lovosice)
mladší žáci: Vojtěch Kalivoda (Lovosice)
starší žáci: Simon Michel (SG Spergau)

Přetahování lanem:

minižáci: Lovosice A
mladší žáci: Dukla Praha I
starší žáci: Lovosice A

Druhý ročník turnaje probíhal v Lovosicích za ideálního slunečného počasí. A na všechny účastníky kromě házenkářských zápasů čekalo spousta zábavy kolem: doprovodné soutěže, skákací hrad, opékání buřtů, zmrzliny a na závěr sobotního programu krásný ohňostroj, který potěšil nejen účastníky ale i obyvatele Lovosic.

CUS

Hlavními partnery turnaje byly Město Lovosice, společnosti Glanzstoff, Tesco a BEC, jejichž zástupci předávali ceny v rámci slavnostního vyhlášení turnaje. Velké poděkování patří všem rozhodčím a dobrovolníkům, kteří se na turnaji podíleli. Všichni společně se již dnes těšíme na 3.ročník Házenkářského festivalu, který proběhne na konci prázdnin 2016!