RHC Cup v Lovosicích se vydařil

Velmi vydařený turnaj školních družstev z oblasti Litoměřic, Lovosic a Ústí n.L. se konal v hale Chemik v Lovosicích. Turnaje se zúčastnilo 16 školních družstev.

První ročník turnaje RHC CUP školních družstev v házené 4+1

Lovosice, 28.května 2015

LSL7

Na turnaji se představila čtyři družstva z Lovosic, čtyři z Litoměřic, dvě z Ústí n.L. dvě z Libochovic, dvě z Čížkovic jedno z Velemína a Třebenic.

Byla rozlosována do čtyř skupin. Hrálo se na čtyřech hřištích, dvě v hale, dvě na venkovním hřišti, systémem každý s každým. Počasí turnaji přálo a vše proběhlo bez problému dle rozlosování. Po sehrání zápasů ve skupinách se vytvořily skupiny nové, opět čtyřčlenné dle umístění. První týmy – jedna skupina, druhé – druhá skupina, třetí a čtvrtá. Všechny zápasy se hrály na 15 min.

Jako velký úspěch propagace házené lze považovat účast 150 dětí ze třetích až pátých tříd. Za bezchybný průběh turnaje lze poděkovat všem pořadatelům z řad lovosických házenkářů, starších žáků a dorostenců, kteří dobře řídili zápasy a zajistili i rychlé zpracování výsledků za všech hřišť. Tým pořadatelů složený z členů klubu HKM Lovosice řídila p.Andrea Řezníčková, která i připravila rozlosování a celkovou přípravu turnaje.

Patronem turnaje byl klub HKM Lovosice, který i zajistil hezké trofeje pro vítěze a ceny pro všechny týmy. Jedinou nepříjemností bylo zranění ruky hráče ze ZŠ Mírová z Ústí n.L. již v prvním utkání turnaje. Tím byla smůla vybrána a k žádnému dalšímu již nedošlo.

Základní skupiny vyhrála tato družstva:

Draci (ZŠ Palachova)
Čtyřlístek (ZŠ Všehrdova)
Mírová (ZŠ Mírová)
Tygři z Hlubočky (ZŠ Hluboká).

Pořadí ve finalové skupině:

1. Čtyřlístek 5 b. (skóre +24)
2. Tygři z Hlubočky 5 b. skóre +18)
3. Draci 2 b.
4. Mírová 0 b.

Další pořadí:

5. Šamani (3.ZŠ)
6. Lovci (DDM)
7. Sršni (ZŠ U Stadionu)
8. Jedničky (1.ZŠ)
9. HAPPY BOYS 1 (ZŠ Libochovice)
10. LIONS (ZŠ Třebenice)
11. Mamuti (ZŠ Bož.Němcové )
12. HAPPY BOYS 2 (ZŠ.Lib.)
13. Valouni (ZŠ Na Valech)
14. Chickadees 1 (ZŠ Čížkovice)
15. Bonbónky (ZŠ Velemín)
16. Chickadees 2 (ZŠ Čížkovice)

Turnaj po všech stránkách splnil očekávání a bylo by vhodné,aby se v příštím ročníku zúčastnila i družstva škol z dalších oblastí Ústeckého kraje.

Zpracoval: Jan Šváb