Mini Lovci druzí na turnaji v Liberci

Na poslední akci  sezony 2014 – 15  nejmladší  lovosičtí házenkáři obhajovali své loňské prvenství. Až do posledního finálového utkání procházeli turnajem zcela suverénně a do finále se probojovali bez jediné porážky v deseti zápasech.

Lovosičtí minižáci na házenkářském  Mega mini Liberec 2015

Celá akce probíhala bez nejmenších problémů, perfektní kázeň a disciplína všech hráčů, bezvadné ubytování, dobré jídlo a pohledná házená, kterou lovosický tým předváděl. Pohoda skončila pět minut před finálovým zápasem, kdy se při rozcvičování zranil tvůrce hry a bezesporu nejlepší hráč turnaje Tadeáš Pokorný. Vyřazení tohoto hráče těsně před posledním zápasem zcela vyvedlo ze soustředění celé družstvo, které pak finále herně nezvládlo. Jičín vyhrál turnaj zaslouženě a pravděpodobně by zvítězil, i kdybychom byli kompletní. Velmi pěkný turnaj by si zasloužil dramatičtější závěr (propadla i Dukla v boji o bronzové medaile, kdy prohrála s Libercem 16:3). Úspěch našeho týmu zvýrazňuje i fakt, že se turnaje nezúčastnili čtyři hráči základní sestavy (rozehrávka Jan Hron, pivot Lukáš Vaverka, pravé křídlo Jan Šváb a brankář Franta Šafránek).

Družstvo ve složení: Tadeáš Pokorný, Lukáš  Dojčinovič, Pavel Vojíř, Tomáš Pokorný, Václav Toman, Štěpán Jakub, Martin Křížek, Tomáš Křížek, Antonín Bartošík, Tomáš Král, Pavel Drašnar, Matyáš Agler, Adam Agler, Martin Hromada a Ondra Zábranský, dokázalo chybějící hráče nahradit a vybojovat krásné stříbrné medaile. Úspěch Lovosic je o to významnější, že v posledních čtyřech ročnících jsme vždy  obsadili medailové místo. Dvakrát první, jednou  druzí a jednou třetí. Turnaj  potvrdil to, co po celou sezonu předváděla družstva  v turnajích, nejlepší byl letos Jičín, za ním Dukla a Lovosice a k těmto třem se v závěru přiřadil Liberec. Za celou sezonu  a vystoupení na Megamini zaslouží  lovosičtí miniházenkáři pochvalu a poděkování za vzornou reprezentaci HKM  Lovosice.

Výsledky Lovosic:

Základní skupina:

Lovosice – Zruč n.S. 14:3
Lovosice – Mělník 15:13
Lovosice – Strakonice kluci 7:3
Lovosice – Kutná Hora 15:5
Lovosice – Náchod 15:11

Postupující ze skupiny:

1. Lovosice, 2.Mělník,3. Strakonice kluci, 4. Zruč n. S.

Čtvrtfinálová osmimičlenná skupina (započítají se výsledky ze základní skupiny):

Lovosice – Strakonice holky 10:5
Lovosice – Louny 6:1
Lovosice – VŠ Plzeň 7:3
Lovosice – Dukla 3:3 (hráno za silného deště)

Postupující do semifinále:

1. Lovosice, 2. Dukla (Lovosice lepší skóre o 4 br.)

Semifinále (první : druhý z druhé čtvrtfinálové skupiny a naopak)

Lovosice – Liberec 9:4

Dukla – Jičín 7:10

FINÁLE:

Lovosice – Jičín 5:15

o 3.místo:

Dukla – Liberec 3:16   

Konečné pořadí: 

  1. Jičín
  2. Lovosice
  3. Liberec
  4. Dukla