Závěrečné kolo Společné regionální ligy žactva

Závěrečné kolo Společné regionální ligy mladšího žactva se konalo v sobotu 23. května 2015 v hale Chemik v Lovosicích. Zlaté medaile za vítězství v ročníku 2014/15 předali zástupci Oblastního svazu pan Kulhánek a p. Wágner dívkám Spartaku Ústí n.L.

Spartak vyhrál i tento turnaj a potvrdil tak svoji suverenitu v kraji. Druhé místo v turnaji i v celé soutěži patří děvčatům z Chebu jen těsně před Baníkem Most. Nejlepší střelkyní soutěže byla vyhlášená Adéla Pokorná. V turnaji se ani tentokrát neprosadila silová házená chlapců z Ústí n. L. proti běhavým dívkám, ale vítězstvím nad Lovosicemi B si zajistili 4. místo v turnaji. Hráno 5 minut osobka, 5 nájezdů a 20 minut hra.

Výsledky Lovosic:

Lovosice B – Tygři Ústí n.L. B osobka 0:4, nájezdy 2:5, hra 7:13
Naivní bránění Lovosic v osobce ústečtí snadno trestali. Pokusy v nájezdech za dva skončili na špatném zakončení. Ve hře se přeci jenom prosadila síla Tygrů. Výborně zahrál Bareš, Škaloud, střelecky se prosadil Turke

Lovosice B – Spartak Ústí n.L. osobka 3:3, nájezdy 4:5, hra 0:17
Suverénní ústecké dívky trochu podcenili osobku a proti nadšeně bojujícím Lovosicím ztratili bod. I v nájezdech bylo B-čko důstojným soupeřem proměňováním „za dva“. Ve hře však chlapci zcela odpadli. Nestačili ani rychlostí, ani technikou. Přes obdržené branky nutno pochválit Tlachnu v brance.

Lovosice B – DHK Baník Most osobka 1:5, nájezdy 2:10, hra 5:14
V osobce jasně dominovala pohyblivost mosteckých dívek, ale lovosičtí mohli proměněním šancí dosáhnout příznivějšího skóre. V loterii nájezdů Most jednoznačně vládl. Ve hře drželo B-čko Lovosic krok jen v úvodní třetině, pak ale došly síly a hra se proměnila v exhibici Mostu.

Lovosice B – Lokomotiva Cheb osobka 7:2 nájezdy 6:0, hra 8:8
Za odstoupivšího Tlachnu (nevolnost) nastoupil Lukáč. Doplněním družstva o Štolbu získala hra Lovosic větší dravost a pohyb, což se projevilo i na skóre.

Tabulka turnaje:

osobka nájezdy hra
1. Spartak Ústí n.L 4 4 0 0 3 1 0 3 0 1 21
2. Lokomotiva Cheb 4 2 1 1 1 1 2 2 1 1 13
3. DHK Baník Most 4 2 0 2 1 1 2 2 1 1 12
4. Tygři Ústí n.L. B 4 1 0 3 2 0 2 1 0 3 8
5. HK Lovosice B 4 0 1 3 1 1 2 1 0 3 6

Výsledek družstva odpovídal jeho síle. V pohyblivosti a technice nemohlo soupeřit běhavým děvčatům. Na hráčích byla příliš vidět malá zápasová zkušenost, z ní také vyplynul neúspěch v úvodním utkání s Tygry. Problémem je malá účinnost v zakončení vypracovaných příležitostí. Handicapem byla minimální možnost střídání.

Solidní výkon odvedli Tlachna v brance. Bojoval Škaloud a Bareš. Střelecky se dařilo Turkemu. Sympatická byla snaha o zakončení (Štejfa, Benda, Hermoch, Cuchý). Skórovali všichni (ve statistice se uvádějí jen branky ve 20-minutové hře). Příchod hráčů A-čka (Lukáč, Štolba) na poslední zápas hru oživil.

Sestava:

Tlachna, Lukáč (1 branka) –   Škaloud (4), Bareš (3), Benda (3), Turke (5), Štejfa, Cuchý(1), Hermoch (1), Štolba (1)

Vodička, Trefný