Tak jsme druhý, no a co?! :) Lovci vyrovnali historický úspěch!

O víkendu vrcholila v Lovosicích finálová série extraligy házenkářů. V hlavní roli se představily dva týmy: obhájce titulu z Plzně a naši Lovci. Plzeň si z úvodního finálového víkendu přivezla vedení 2:0 a naši házenkáři se chtěli pokusit o prodloužení série.

3.utkání finále:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Talent M.A.T. Plzeň
21:22 (12:10)

150516_PlzeFin ce010.jpg

Opravdovým vyvrcholením sezóny se stal třetí zápas finále. Vynikající divácká kulisa, kterou vytvořili fanoušci obou táborů již dlouhou dobu před začátkem zápasu dodávala punc slavnostní chvíli. Jeden slavnostní okamžik pak přišel ještě před začátkem zápasu, kdy se vedení klubu společně s fanoušky rozloučilo s aktivní kariérou našeho odchovance Milana Berky. Po tomto aktu pak již mohlo utkání začít.

Lepší vstup do něj měli naši Lovci, které střelecky podpořil Pavel Chroustovský, autor prvních tří branek Lovců. Když se k němu přidal brankář Artur Adamík se svými zákroky, bylo to po šesti minutách 3:0 pro domácí. Až v sedmé minutě se pak trefil nejlepší střelec zápasu Milan Škvařil, který symbolicky vstřelil první i poslední branku Talentu v tomto utkání.

Naši házenkáři byli v úvodním poločase lepším celkem a dařilo se jim herní převahu vyjádřit i brankově. Od začátku si udržovali vedení, které v průběhu první půle narostlo až na rozdíl pěti branek 10:5. V tu chvíli navíc naši házenkáři měli možnost přesilové hry a vypracovali si i další dobrou střeleckou pozici. V té se objevil Jirka Motl, ale z pozice křídla proti Šmídovi (vystřídal Motlíka v brance hostí) neuspěl. Plzeň se pak nadechla k náporu a našim hráčům se pět minut nepodařilo skórovat. Hostující celek postupně snižoval vedení našich Lovců až na poločasových 12:10.

Hostům se ve druhé půli podařilo srovnat hru a ve 35.minutě to po brance Fořta bylo 13:13. Naši hráči si ale znovu dokázali vybudovat třígólové vedení, které trvalo až do 51.minuty (19:16). Hostujícímu celku se podařilo následně minimalizovat náš náskok a dokonce znovu srovnat. Dvě minuty před koncem pak po střele Milana Škvařila dokonce poprvé v zápase vedla 21:20. Miloslav Sýkora minutu před koncem z křídla srovnal na 21:21, ale znovu Škvařil poslal svůj celek do vedení 22:21. Půl minuty před koncem si naše lavička vybrala oddechový čas, po kterém poslala na hřiště místo Artura Adamíka sedmého hráče do pole (Tomáš Hes). Po nacvičené kombinaci se ke střele dostal Miloslav Sýkora, který ale Motlíka neprostřelil. Střela se odrazila k Jirkovi Motlovi, který byl při svém střeleckém pokusu faulován a byla nařízena sedmička.

V sedmičkovém souboji nakonec zvítězil plzeňský brankář, který vychytal střelu Pavla Chroustovského a pečetil tak mistrovský titul pro Plzeň. Po vítězství 22:21 Plzeň obhájila mistrovský titul a naši házenkáři zopakovali nejlepší umístění v historii klubu. Gratulace oběma týmům! Fanouškům velké poděkování za vytvořenou atmosféru.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „měli jsme výborný vstup do utkání, kdy jsme si vytvořili náskok a šance. Vstup do druhého poločasu nebyl tak ideální jako ten v prvním poločase, soupeř nás dotáhl, navíc vytáhl obranu na 2:4. Poté jsme byli trochu unaveni a nedokázali jsme si s tím poradit. Na konci nám chybělo trochu štěstí, dostali jsme branku a v poslední vteřině neproměnili sedmimetrový hod, což se nám povedlo v Českým poháru.“

Sedmimetrové hody: 6/5 – 3/3, vyloučení: 4 – 5, rozhodčí: Horáček, Novotný, diváků: 1000

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,