Předposlední turnaj Podkrušnohorské ligy v miniházené

Předposlední turnaj ročníku Podkrušnohorské ligy v házené minižáků 2014 – 15 se konal v Lovosicích. Vzhledem k tomu, že bodové rozdíly mezi družstvy jsou tak velké, že o pořadí družstev je již rozhodnuto, byly již v lovosické hale předány poháry a medaile za umístění v soutěži.

140831_Fest cnh079

Turnaj Podkrušnohorské ligy 2014 – 15 Lovosice 24.května 2015.

Direktoriát soutěže složený z trenérů všech družstev přistoupil k tomuto řešení z obavy, že v případě velmi nepříznivého počasí by mohl být zrušen poslední turnaj v Žatci. Tento turnaj se bude konat 6.června a měli by zde být oceněni nejlepší střelci celé sezony v kategorii 2004 a 2005. Turnaje se cvičně zúčastnilo družstvo Chomutova, nového zájemce o účast v příštím ročniku PL. Hrálo se všemi družstvy vždy 1 x 10 min a kromě Žatce na ostatní účastníky nestačilo. Dobrým přínosem v příštím ročníku ale jistě bude.

Vlastní turnaj proběhl dle obvyklého scénáře letošní sezony. Suverénní Dukla opět zvítězila, když pouze v zápase s Lovosicemi musela bojovat naplno a vyhrála především zásluhou vynikajícího výkonu brankaře, který kryl minimálně 4 vyložené šance lovosických, což o domácích brankařích nelze říci. Pořadí turnaje tak kopíruje i celkové pořadí v soutěži.

Družstvo Lovosic předvedlo svůj obvyklý výkon, aby zvítězilo s Duklou by však tento výkon musel být vynikající na všech postech. Absolutorium zaslouží Lukáš Dojčinovič, Tadeáš Pokorný a Jan Hron. Jim se i přes několik zbytečných chyb přiblížil Pavel Vojíř. Ostatní hráči hráli zakřiknutě pod své možnosti. V ostatních zápasech se však všichni hráči Lovosic dobře uplatnili a zaslouženě získali druhé místo celkově v soutěži a i na tomto turnaji. Zaslouží uznání nejen za tento turnaj, ale i za výkony v celé sezoně. Nejlepším hráčem družstva byl vyhodnocen Lukáš Dojčinovič, nejužitečnějším Tadeáš Pokorný.

Výsledky Lovosic:

Lovosice : Dukla 13:15
Lovosice : Louny 14:8
Lovosice : Žatec 22:1
Lovosice : Most 9:5

Osobní obrana 5 min.

Lovo : Dukla 4:7
Lovo : Louny 7:2
Lovo : Žatec 8:0
Lovo : Most 5:4

Pořadí turnaje:

1.Dukla
2.Lovosice
3.Louny
4.Most
5.Žatec

Celkové pořadí PL 2014 – 15:

1.Dukla
2.Lovosice
3.Louny
4.Most,
5.Žatec

Držitelé stříbrných medailí PL roč.2014 – 15, družstvo HKM Lovosice:

Šafránek František, Agler Adam, Hromada Martin, Matyáš Agler, Pavel Vojíř, Lukáš Vaverka, Antonín Bartošík, Jan Šváb, Jan Hron, Lukáš Dojčinovič, Tadeáš Pokorný, Tomáš Pokorný, Vojta Černý, Martin Křížek, Tomáš Král.

Lovosice 25.května 2015
Zpracoval : Jan Šváb