Náročný víkend starších žáků

Dalším týmem, který se v pátek a v sobotu zúčastnil mezinárodního turnaje v Aue, byl celek starších žáků. Ten se probojoval až do finále turnaje. Navíc pak v neděli na tým čekal mistrovský turnaj v Mostě. Podrobnosti a hodnocení trenérky čtěte v článku.

Zatím co se Lovosice připravovali na finálové utkání mužů, zůčastnili se žákovské týmy mezinárodního turnaje v Německu.

V pátek 15. Května odjely žákovské 3 týmy Aue, kde se zúčastnili již 20. Ročníku NICKELHUTTEN TURNIER. Starší žáci se posledních dvou ročníků neúčastnili, takže jsme byli natěšení na soupeře. Turnaj začíná tradičně ve čtvrekt, ale naše týmy odjeli k zápasům až v pátek. Byl to opravdu náročný víkend. V pátek jsme odehráli 6 utkání. Poslední zápas nás čekal až ve 21:30. V sobotu jsem hráli další dvě utkání o umístění a v neděli nás čekal předposlední mistrovský turnaj v Mostě.

Do turnaje jsme nevstoupili správnou nohou. Cestou do sportovní haly jsme trochu zabloudili a k prvnímu utkání jsme dorazili 15 minut před začátkem utkání. Poločas nám vyšel dobře a vedli jsme o 4 branky. Bohužel jsme se vlastními chybami a nedisciplinovaností připravili o výhru. Výběr Saska a tým Aue se nakonec ukázali nad naše síly. Předevší Aue předvádělo na turnaji pohlednou, jednoduchou házenou. Všechny soupeře přehráli rozdílem třídy. Po základním kole jsme skončili na 3. místě.

V sobotu ráno jsme si zahráli semifinálový zápas opět proti výběru Saska ve sportovní hale ve Zwickau. Kluci se poučili z pátečního utkání a sobotní zápas jsme odehráli ve vlastní režii. NSG WESTSACHSEN jsme porazili o 11 branek. Brankáři si v pátek vybrali svůj slabší den. V sobotu se Adam i Tomáš blýskli pěknými zákroky a pomohli týmu k vítězství. Po utkání jsme se opět přesunuli do Aue, do Erzgebirgshalle v Lößnitz, kde se odehrála všechna finálová utkání. Finálovou část zahájila kategorie minižactva. Naši malí lovci odehráli krásné finálové utkání proti SSV Chemnitz/Rottluff. S přehledem zvítězili 18:5. Společně s Plzní a Duklou jsme malým házenkářům připravili bouřlivou atmosféru. Minižáci v turnaj vyhráli a umístili se za našich týmů nejlépe.

Náš finálový zápas proti domácímu Aue byl naplánován na 15:15. Měli jsme soupeři co oplácet. Poprvé jsme změřili síli v září 2014 na přípravném turnaji v Drážďanech a prohráli jsme 8:23 a páteční utkání nedopadlo o moc lépe. Rozdíl 12 branek naznačoval kdo bude jasným favoritem. Ale kluci se na utkání dokázali neuvěřitelně vyhecovat. Hráli velmi koncentrovaně v obraně a trpělivě v útoku. Zaskočili jsme soupeře tvrdou obranou, v útoku jsme zbytečně nechybovali a Adam v brance deptal soupeře krásnými zákroky. Celé utkání jsme si udržovali mírný náskok. Ve druhém poločase jsme vedli už o 3 branky. Jen díky drobným chybičkám soupeř srovnal skóre na 8:8 a čekalo nás prodloužení 2x 3minuty. Bojovali jsme až do poslední minuty, ale bohužel jsme finálové utkání nakonec prohráli rozdílem 3 branek. I přes to, že jsme nezískali první místo, bereme naše vystoupení na turnaji jako úspěšné. Stříbrnou medaili ozdobil ještě Václav Kovář, který získal cenu pro nejlepšího hráče turnaje v kategorii starší žáci. Hráči ukázali, že umí hrát se silnějším soupeřem. Věříme, že příští rok, kdy budeme mít stabilnější kádr postoupíme zase o stupínek výš.

VÝSLEDKY STARŠÍCH ŽÁKŮ

ZÁKLADNÍ KOLO

HK LOVOSICE : NSG WESTSACHSEN 17:18
HK LOVOSICE : TALENT PLZEŇ 22 : 14
HIB GRAZ : HK LOVOSICE 15 : 17
TV DETTLEBACH : HK LOVOSICE 8 : 11
NICKELHUTTE AUE : HK LOVOSICE 21 : 9
HK LOVOSICE : NSG ROTTLUF/LIMBACH 23 : 12

SEMIFINÁLE

HK LOVOSICE : NSG WESTSACHSEN 20 : 09

FINÁLE

NICKELHUTTE AUE : HK LOVOSICE 13 : 10

MISTROVSKÝ TURNAJ MOST

Z Aue jsme se vrátili v sobotu večer, kluci neměli moc času na regenraci, ale doufali jsme, že si do neděle udržíme vítězného ducha a předvedeme našim soupeřům, že umíme hrát pohlednou házenou.

Turnaj jsme začínali proti Ústeckým Tigrům. Je to letos nejslabší tým soupeře. Celé utkání odhrála lavička. Nejvíce branek vsítil Jakub Donát, který hraje většinou na pivotu, ale Tigrům vstřelil 8 branek jako ostrá levá spojka.

Druhé utkání proti Mostu se nám vůbec nepovedlo. Bohužel jsme nehráli důsledně v obraně a především Matěj Harvan nám dělal problémy rychlým uvolněním a přihrávkami spoluhráčům do proskoků. Poločas jsme prohráli 7:12. Do druhé půle jsme nasadili osobní obranu na Matěje a pomalu snižovali náskok soupeře. Času bylo málo a po závěrečném klaksonu se skóre zastavilo na konečných 17:17.

Poslední utkání jsme moc chtěli vyhrát. Louny jsme v této sezóně porazili pouze jednou a to jen díky tomu, že proti nám nastoupili hráči z mladších žáků. V Mostě Lounům chyběl pouze Petr Jáhn. Do týmu se po zranění vrátil Jarda Trkovský. První půle se lépe povedla Lounům, vyhráli rozdílem 3 branek 9:6. Pro druhý poločas jsme změnili obranu, osobně jsme bránili nejlepší střelce Tomáše Jetenského a Karla Holubce. Soupeř najednou začal zmatkovat, střílel z nepřipravených pozic a ztrácel v útoku míče. Nakonec jsme strhli vítězství na svou stranu, utkání skončilo 17:15.

Do utkáních se zapojili všichni hráči. Nejvíce branek 13, nastřílel Honza Durček.

VÝSLEDKY UTKÁNÍ A BRANKY:

TIGŘI ÚSTÍ NAD LABEM : HK ASA LOVOSICE 11:26 (4:11)
Donát Jakub 8, Holvek Matyáš 5, Malý Kilián 4, Burgr Michal 4, Bázler Jiří 1, Heřmanovský Jan 4

HK ASA LOVOSICE : BANÍK MOST 17:17 (7:12)
Durček Jan 8, Staněk Josef 2, Kovář Václav 3, Donát Jakub 2, Heřmanovský Jan 2

LOKOMOTIVA LOUNY : HK ASA LOVOSICE 15:17 (9:6)
Durček Jan 5, Staněk Josef 1, Kovář Václav 1, Dojčinovič Dan 4, Burgr Michal 2, Prášil Martin 3, Heřmanovský Jan 1

REALIZAČNÍ TÝM STARŠÍCH ŽÁKŮ:

Andrea Řezníčková
Václav Starý
Václav Franc
Tomáš Barth
Jan Heřmanovský