Minižáci vítězem turnaje v Aue

Třetím a letos nejúspěšnějším lovosickým celkem, který se zúčastnil mezinárodního turnaje v Aue, se stali naši minižáci. Podrobnosti k jejich hře a hodnocení vystoupení Lovců si můžete přečíst v článku.

Dvacátý ročník mezinárodního turnaje v házené – AUE

Minižáci  –  15 – 16. Května 2015 

140831_Fest cnh009

Turnaje se úspěšně zúčastnila tři mládežnická družstva HKM Lovosice. Minižáci ve své kategorii zvítězili, mladší žáci získali čtvrté místo a starší žáci skončili druzí .Tato umístění zajistila klubu HKM Lovosice třetí místo v superpoháru, kde se hodnotí  právě umístění družstev  z jednoho klubu v kategoriích.

Družstvo minižáků zvítězilo v turnaji bez porážky se ztrátou jediného bodu v semifinalové skupině za remízu s domácim AUE. Lovosický celek minižáků vyhrál zcela zaslouženě a ve většině zápasů vyhrával s velkou převahou. Ačkoliv naše družstvo nebylo fyzicky nejvyspělejší předčilo soupeře v rychlosti, technice a střelbě. Hráli jsme vcelku hezkou a na tuto kategorii i nezvykle kombinační házenou. V družstvu Lovosic nastoupili tři brankáři – Franta Šafránek, Adam Agler a Martin Hromada. Všichni pravidelně střídali a za jejich výkony je lze pochválit, i když  střely do horní  části branky jim dělaly problémy. Bojovným a obětavým výkonem na sebe upozornili Tadeáš Pokorný na spojce a Lukáš Dojčinovič na levém křídle. Na rozehrávce spolehlivě hrál Honza Hron. Na pravé spojce  dobře  působil Matyáš Agler a na pravém křídle dobře hrál v základu Honza Šváb. Na postu pivota se snažil Lukáš Vaverka. Tato sestava začínala všechna utkání a bez velkých problémů přehrávala všechny soupeře. Umožnila  tak možnost střídání  všech hráčů bez ohrožení úspěšného výsledku. Pivota střídal většinou Tomáš Král, křídla Tomáš Pokorný a Vojta Černý, na více postech se objevil Pavel Vojíř. Pravou spojku alternoval Václav Toman a na křídle si také zahrál Martin Křížek. Všichni jmenovaní zaslouží za svůj výkon plné uznání a poděkování za dobrou reprezentaci lovosické házené. Lovosičtí minižáci se zúčastňují tohoto turnaje již po mnoho let a několikrát v historii hráli finále, avšak teprve letos poprvé zvítězili, navíc s velkou převahou.

Výsledky Lovosic:

Základní skupina:

Lovosice – SC Markranstadt 16:7
Lovosice – Ni Aue I 14:10
Lovosice – HVH Kamenz 27:8
Lovosice – SSV Chemnitz/Rottluff 8:6

Pořadí ve skupině:

1. Lovosice
2. SSV Chemnitz
3. Ni AUE
4. Markranstadt
5. HVH Kamenz

Semifinalová skupina:

Lovosice – Limbach 15:5 (Aue – Limbach 13:10)

Lovosice – AUE I 6:6 (do finále postupují Lovosice na skóre)

Finálové utkání:

HKM LOVOSICE – SSV Chemnitz 18:5 

Celkové pořadí: 

1. HKM Lovosice
2. SSV Chemnitz
3. Talent Plzeň
4. Ni AUE

Hodnotil trenér: Jan Šváb