Lovci běželi jako o život

V sobotu 23. května proběhla za účasti stříbrných medailistů z posledního extraligového ročníku akce pod názvem Běh pro hospic. Jednalo se o první ze série charitativních akci, kterých se naši Lovci zúčastní.

Běh pro hospic, 23. května 2015, Litoměřice

S velkou chutí a zájmem se zúčastnili extraligoví házenkáři Lovosic jedné z charitativních akcí pořádaných Hospicem Sv.Štěpána v Litoměřicích. Předchozí dohoda Mgr.Ireny Vodičkové, koordinátorky PR, projektů a vzdělávání organizace a našeho sportovního ředitele Vojtěcha Srby potvrdila účast Lovců na prvním ročníku akce a nic tak nebránilo tomu, abychom jako klub podpořili něco, co si naši podporu a účast rozhodně zaslouží.

Deset našich extraligových házenkářů, včetně posily na příští sezónu – odchovance Jiřího Boučka, se v sobotu postavilo na jednu z tratí, která se na podporu hospice běžela. Všichni účastníci, jejichž počet naprosto předčil očekávání organizátorů, se v krásném počasí mohli rozhodnout pro jednu ze tří tratí: 1, 3 nebo 9km.

O čas v tomto závodě samozřejmě vůbec nešlo, ale všichni naši házenkáři doběhli v popředí startovního pelotonu. Cílem běhu pak bylo vybrat finanční částku, která by podpořila činnost hospice. Nakonec se podařilo nasbírat skvělých 63.800 Kč!

K tomu přispěli naši házenkáři nejen svojí přítomností na startu, ale v závěru akce se také dražil dres našeho reprezentanta Jiřího Motla, který získal za částku 1.750 Kč pan Ivan Vilím. Podle slov jeho dcery Zuzany pak měla dražba pro pana Vilíma zcela jasnou motivaci: jeho manželka Zdeňka totiž řadu z našich házenkářů vedla jako učitelka tělocvikku na lovosickém gymnáziu.

Vedle dražby dresu proběhla v areálu Hospice Sv.Štěpána také autogramiáda našich hráčů, která se setkala s velkým zájmem především mladší věkové skupiny účastníků. Na akci nechybělo ani celé vedení HK Lovosice ve složení: ředitel klubu Ondřeje Landa, sportovní ředitel Vojtěch Srba a trenér „A“ týmu Vladimír Šuma.

Děkujeme vedení hospice za možnost zúčastnit se této akce, našim Lovcům za podporu běhu a jejich rodinám za jejich bezprostřední podporu přímo v areálu hospice.

Další akcí, na které se naši stříbrní medailisté představí, bude charitativní florbalový turnaj v Benátkách nad Jizerou. Ten organizuje redaktor Českého rozhlasu Radiožurnál Pavel Petr a každoročně se na něm snaží podpořit některého z handicapovaných, kteří potřebují finanční příspěvek na léčbu nebo zdravotní pomůcky. Tentokráte bude florbalový turnaj a výtěžek z něj věnován 4leté Karolínce.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: