Hodnocení úspěšné sezóny staršího dorostu

Naši starší dorostenci dosáhli v letošní sezóně na velký úspěch, když v první dorostenecké soutěži vybojovali bronzovou medaili. Hodnocení celé sezóny z pohledu trenérů si dnes můžete přečíst v článku.

Starší dorost – Sezóna 2014-2015

Po velmi kvalitní letní přípravě, kterou jsme absolvovali jak v Lovosicích, tak na soustředění v Bělé pod Bezdězem, se nám od počátku dařilo plnit veškerá předsevzetí, když jsme dokázali zvítězit ve všech kolech podzimní ligové části a po polovině soutěže tak naši Lovci vedli tabulku. Sezóna byla rozehrána více než slibně.

I zimní příprava se zpočátku jevila nadějně a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo něco pokazit. Bohužel se ani našemu družstvu nevyhnuly komplikace v podobě několika zranění a nemocí, jejich vlivem šla úroveň finálové části přípravy poněkud dolů.

V jarní části první ligy staršího dorostu jsme po dvou úvodních výhrách postupně začali ztrácet body v Zubří, Jičíně v Novém Veselí a nakonec na Dukle. Zejména pak ztráta v Jičíně byla velmi nečekaná a nepříjemná, kdy nás domácí překvapili způsobem hry, s kterým jsme se nedokázali vyrovnat. I přes všechny tyto ztráty jsme do posledního kola i nadále bojovali o ty nejvyšší medailové příčky ve své soutěži.

V posledním kole jsme se střetli s týmem Talentu Plzeň, kdy jsme potřebovali nutně zvítězit. Po velmi vyrovnaném a pohledném utkání, před velmi početným publikem, jsme bohužel získali pouze bod za remízu 26:26. Tímto výsledkem tak vlastně ztratila obě družstva, protože tým Nového Veselí v téměř souběžně hraném utkání doma dokázal porazit Duklu Praha. Rozdělení medailí pro letošní sezónu je tak následující: 1. Nové Veselí, 2. Talent Plzeň, 3. Lovci Lovosice. Naši starší dorostenci tak nakonec vybojovali bronzovou medaili.

Družstvo staršího dorostu po této úspěšné sezóně opouštějí hráči ročníku 96 – Jan Hrdlička, Václav Franc, Lukáš Černý, Filip Panzner, Martin Strnad, Pavel Pěkný a Jan Paleček, kteří přecházejí do kategorie mužů. Ostatní hráči ročníku 97 – Jiří Kalík, Přemysl Čech, Radek Provinský, Filip Motejl, Arpád Gebur, Michael Konárik, Petr Čepelák a Filip Seyfryd zůstávají a posílí je nově příchozí hráči z mladšího dorostu ročníku 98. Pevně věříme, že i nově budované družstvo naváže na letošní kvalitní výsledky a bude stejně tak bojovat o přední příčky první ligy staršího dorostu.

Rádi bychom tímto poděkovali a pogratulovali celému družstvu a realizačnímu týmu za odvedenou práci. Dále také velké poděkování patří i všem okolo, kteří náš celek po celou sezónu podporovali.

Fotogalerie z posledního zápasu našich Lovců, předávání medailí i závěrečné oslavy konce sezóny si můžete prohlédnout zde:

http://r1lovo.rajce.idnes.cz/10_Bronz_2015/
http://r1lovo.rajce.idnes.cz/STD_2014_15/
http://r1lovo.rajce.idnes.cz/Ukonceni_sezony_STD_2015/