Do domácí odvety ztrácíme dva body

O víkendu začala finálová série extraligy házenkářů, jejímiž hlavními aktéry byly dva týmy: obhájce trofeje Plzeň a naši Lovci. Bohužel stejně jako v semifinálové sérii s Brnem jsme do finálového víkendu vstoupili spíše matnými výkony. Podrobnosti k utkáním čtěte v článku.

150301_Plzen ce009.jpg

Obě utkání souhrnně zhodnotil sportovní ředitel Vojtěch Srba. V týdnu vám pak přineseme ohlasy z hráčské kabiny ve formě rozhovorů s našimi Lovci, tak jak tomu bylo před začátkem finálové série.

1.utkání:

Plzeň – Lovci Lovosice
33:25 (17:12)

Přestože jsme se určitě chtěli vyvarovat začátku série, který by byl podobný nevydařenému úvodnímu zápasu v Brně, nepovedlo se. Jen samotný úvod střetnutí vyzněl pro nás vyrovnaně a to když Honza Landa v 6.minutě srovnával na 2:2. Dlouhých šest minut jsme pak čekali na další úspěšnou trefu, zatímco Plzni se podařilo hned pětkrát skórovat. Po čtvrtině zápasu svítil sice na ukazateli stav 9:6 pro domácí, dalších deset minut bohužel přineslo Plzni již osmigólové vedení. Na naší straně se nedařilo téměř nic. Málo agresivní obrana postrádala důraz, v útoku jsme nebyli příliš nebezpeční a k tomu se přidalo obrovské množství technických chyb, které dávaly šance soupeři. Díky slušnému závěru prvního poločasu se nám nakonec podařilo snížit na stav 17:12 pro Plzeň, se kterým oba celky odcházely do šaten.

Začátek druhého poločasu přinesl lichotivější hru a odraz ve skóre a zlepšená hra přinesla i snížení ve skóre. Lovci se dokázali přiblížit dokonce na třígólový rozdíl (21:18 ve 41.minutě). To ale bylo z naší strany maximum, kterého jsme v zápase dosáhli. Bohužel Plzeň pak znovu dokázala odskočit a navyšovala svoje vedení až na konečných 33:25.

Sestava a branky Lovců: Landa 4, Sýkora, Motl 10, Jelínek 2, Chroustovský 3/2, Klimt 1, Hes 2, Semerád, Jonáš 1 Kolomazník 1 Miko 1, Malý

7m hody: 4/2 – 3/2, vyloučení: 2 – 4, rozhodčí: Opava, Válek, diváků: 1265

2.utkání:

Plzeň – Lovci Lovosice
26:18 (16:9)

Jasným cílem do druhého utkání bylo napravit špatný výsledek a především herní výkon z úvodního střetnutí. Bohužel ani jeden z cílů se splnit nepodařilo a utekl nám hned začátek zápasu. Za stavu 6:1 pro Plzeň vybíral trenér Vladimír Šuma první oddechový čas. Bohužel ani po něm se naše hra výrazně nezlepšila a především produktivita v naší útočné fázi byla žalostná, což dokazovalo pouhých šest vstřelených branek za 25minut první půle. Do konce poločasu jsme dokázali skórovat ještě třikrát a po třiceti minutách vedli domácí již 16:9.

Ze svého stínu jsme nevystoupili ani v průběhu dalších třiceti minut. Náskok Plzně narostl nejvíce na osm branek a stejným rozdílem Západočeši v zápase také zvítězili. Plzeň si po vítězství 26:18 připsala druhou výhru v sérii a k obhajobě titulu jí chybí jediné vítězství.

Série pokračuje na naší palubovce v sobotu 16. května od 10:15 hodin. Samozřejmě chceme sérii prodloužit, i když je to úkol proti kompaktně a velmi dobře hrajícímu soupeři hodně obtížný. Každopádně dojem, který jsme zanechali po dvou zápasech v Plzni, rozhodně není takový, který je v silách našich Lovců a všichni pevně věříme, že naši házenkáři ještě neřekli poslední slovo.

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Landa 4/4, Sýkora, Motl 3/1, Jelínek, Chroustovský 1, Klimt 5, Hes 2, Semerád, Jonáš 1, Kolomazník 2, Miko, Malý.

7m hody: 3/3 – 6/5, vyloučení: 6 – 5 (ČK Semerád), rozhodčí: Bečička, Horák, diváků: 1348

Komentář sporotvního ředitele klubu Vojtěcha Srby: „v obou utkáních jsme v první řadě nepředvedli odpovídající kvalitu. To bylo rozhodující. Nebyli jsme schopni přehrát velmi dobře fungující obranu domácích, udělali jsme spoustu technických chyb a po nich nás Plzeň hodně lacino trestala. Je potřeba se zmobilizovat a v domácím prostředí především přidat na kvalitě, pokud chceme být soupeři vyrovnanějším partnerem. Věřím, že v domácím prostředí předvedeme diametrálně odlišný výkon než tomu bylo v úvodním dvojzápase v Plzni.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,