„Chtěl bych, aby už byla sobota,“ říká jeden z Lovců Jiří Motl

Před začátkem finálové série vám přineseme tři články obsahující informace od našich Lovců týkající se nadcházejícího vrcholu sezóny. Dnes začínáme prvním dílem, ve kterém vám svoje myšlenky přiblíží Jirka Motl a Jakub Kolomazník.

Vybrali jsme pět našich Lovců, kteří zodpovídali tři stejné anketní otázky týkající se finálových zápasů mezi Lovosicemi a Plzní.

Jako první odpovídal asi nejzkušenější náš házenkář (vedle zraněného Milana Berky) Jiří Motl. Náš odchovanec, který zažil s Lovosicemi všechny úspěchy poslední doby, je jediným lovosickým hráčem, který se od roku 2010 objevil také ve výběru národního celku mužů. Bohužel se mu v posledních dvou sezónách nevyhnula zranění. Problémy s kolenem ho dokonce vyřadily z nominace na loňské ME mužů v Dánsku. Letos se sice na MS mužů v Kataru 2015 objevil, ale v jednom ze zápasů si zranil kůstku v noze a několik týdnů pak chyběl i Lovosicím.

V play-off znovu prokázal, jak moc důležitým hráčem pro náš tým je. V semifinálové sérii s Brnem vstřelil soupeři celkem 24branek, v rozhodujícím pátém semifinále pak zatížil konto brankáře Bavlnky osmi góly a měl velký podíl na postupu celku do finále soutěže.

Otázky a odpovědi Jiřího Motla

Motl 20151) jaké jsou tvoje zkušenosti/vzpomínky s/na play-off a má pro tebe tento způsob zakončení soutěže větší náboj než dlouhodobá část?

„Moje vzpomínky na play-off jsou převážně kladné. Když se hrál tento systém, tak jsme se s Lovosicemi vždy probojovali do semifinále, kromě jednoho ročníku, kdy jsme skončili pátí. Play-off má určitě svůj náboj a jak se říká, po konci základní části startuje nová soutěž a užívají si ho hráči i fanoušci. Když jsem byl mladší, tak jsem se vždy těšil na play-off a neuměl jsem si představit jiný způsob zakončení soutěže. Ale postupem času jsem vyhodnotil, že mi více vyhovuje nadstavbová část, protože co si uhrajete v průběhu sezóny, takové dostanete „vysvědčení“ na konci ročníku a není to jen o třech až v pěti utkáních ve čtvrtfinále.“

2) vyber si jednoho z hráčů z týmu soupeře a zkus jej charakterizovat.

„Nevybral jsem si svůj protějšek na křídle, ale skoro jmenovce v brance Radka Motlíka. Myslím si, že na něm budou stát výkony Plzně. Je to zkušený harcovník, který prošel zahraničním angažmá. Pokud zachytá svůj nadstandard, bude pro nás velmi obtížné vyhrát zápas, ale pevně věřím, že se na něj připravíme a pokusíme se ho vyhnat :-)“

3) finále nejvyšší soutěže se nehraje každý den. Lovosice jsou ve finále play-off vlastně poprvé ve své historii, nepočítáme-li „nepsané finále“ s Duklou, od kterého ale již uběhly čtyři roky! Jaké pocity teď tým zažívá a proč by vlastně fanoušek házené neměl tuhle sérii vynechat?

„Když budu hovořit za mě, tak už bych chtěl, aby byla sobota. Jak je napsáno v otázce, finále se nehraje každý den. Myslím si, že to bude velká bitva. Obě mužstva si proti sobě drží domácí neporazitelnost, ale my se budeme snažit urvat aspoň jedno vítězství na půdě soupeře.“

Druhým dnešním respondentem byl pivot Jakub Kolomazník. Odchovanec jičínské házené k nám do Lovosic přišel před sezónou 2011/2012 a především v poslední sezóně podává velmi dobré výkony a je jedním z pilířů útočné hry Lovců.

Otázky a odpovědi Jakuba Kolomazníka

32_Kolomaznik1) jaké jsou tvoje zkušenosti/vzpomínky s/na play-off a má pro tebe tento způsob zakončení soutěže větší náboj než dlouhodobá část?

„Play-off hraji tuto sezónu poprvé. Vzhledem k tomu, že jsme se s Lovosicemi ze šestého místa dostali do finále a máme jistotu medaile, je moje zkušenost pozitivní. Z hlediska toho, že se u nás ale házená nehraje profesionálně, považuji za spravedlivější systém nadstavbové části.“

2) vyber si jednoho z hráčů z týmu soupeře a zkus jej charakterizovat.

„Oba plzeňští pivoti jsou reprezentanti, což samo o sobě vypovídá o jejich kvalitě. Jejich hra se odvíjí hlavně od hry spojek, tudíž naším hlavním úkolem bude eliminovat jejich hru a tím i následnou spolupráci s pivoty.“

3) finále nejvyšší soutěže se nehraje každý den. Lovosice jsou ve finále play-off vlastně poprvé ve své historii, nepočítáme-li „nepsané finále“ s Duklou, od kterého ale již uběhly čtyři roky! Jaké pocity teď tým zažívá a proč by vlastně fanoušek házené neměl tuhle sérii vynechat?

 „Jelikož se tato příležitost nemusí již nikdy opakovat, beru to jako vrchol své prozatímní hráčské kariéry. Lovosice hrají finále play-off poprvé a já věřím, že i toto je ta nejlepší pozvánka na finále. Pokusíme se o co nejlepší výsledek a věřím, že společně s fanoušky si finále náležitě užijeme.“

V dalším díle se můžete těšit na odpovědi brankáře Artura Adamíka a spojky Pavla Chroustovského. Zcela naposled si necháme spojku Jana Landu.